enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:31 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
22:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
22:23 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
22:15 Trendyol 1. Lig’in 6. haftası yarın oynanacak maçlarla başlayacak.
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya: 100 yaşındaki Nazi muhafızı, 3 bin 518 cinayete ortak olmaktan mahkemeye çıkıyor

Almanya: 100 yaşındaki Nazi muhafızı, 3 bin 518 cinayete ortak olmaktan mahkemeye çıkıyor
04.08.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da bir mahkeme, 2. Dünya Savaşı sırasında Berlin dışındaki bir toplama kampında Nazi SS muhafızı olarak görev yaptığı iddiasıyla 3 bin 518 cinayete ortak olmakla suçlanan 100 yaşındaki bir kişi için duruşma tarihi belirledi.

Neuruppin eyalet mahkemesi sözcüsü, duruşmanın ekim ayı başlarında başlayacağını söyledi. Suçlanan kişinin kimliği Alman gizlilik yasaları nedeniyle açıklanmadı.

Şüphelinin 1942-1945 yılları arasında Sachsenhausen kampında Nazi Partisinin paramiliter kanadının kayıtlı bir üyesi olarak çalıştığı iddia ediliyor.

Yetkililer, ileri yaşına rağmen zanlının mahkemeye çıkacak kadar uygun görüldüğünü, ancak mahkemenin günlük oturumlarının süre sınırlı olması gerekebileceğini söylüyorlar.

Mahkeme sözcüsü Iris le Claire, “Tıbbi bir değerlendirme, sınırlı bir şekilde yargılanmaya uygun olduğunu doğruladı” dedi.

Neuruppin eyalet ofisine bu dava, 2019 yılında Ludwigsburg’daki Nazi dönemi savaş suçlarını soruşturmakla görevli özel federal savcılık tarafından verildi. Yerel basında çıkan haberlere göre, sanığın Berlin dışındaki Brandenburg eyaletinde yaşadığı söyleniyor.

Sachsenhausen, 1936’da Adolf Hitler’in SS subaylarına Nazi toplama kampı sisteminin tam kontrolünü vermesinden sonra ilk yeni kamp olarak Berlin’in hemen kuzeyinde kuruldu. Nazilerin Almanya, Avusturya ve işgal altındaki topraklarda inşa ettiği labirent ağı için örnek bir tesis ve eğitim kampı olması amaçlandı.

Kampta 100 binden fazla kişi öldürülmüş olabilir

1936-1945 yılları arasında bu kampta 200 binden fazla insan tutuldu. On binlerce mahkûm açlık, hastalık, zorunlu çalıştırma ve diğer sebeplerin yanı sıra tıbbi deneyler, vurulma, asma ve gaz dahil farklı yöntemlerle sistematik şekilde öldürüldü.

Tarihçiler ve araştırmacılar öldürülenlerin sayısının 100 binden fazla olabileceğeini düşünüyor. Savaş sırasında Sachsenhausen kampı, diğerlerinin yanı sıra Sovyet savaş esirlerini de kapsayacak şekilde genişletilmişti.

Sovyetler Birliği, kampı alıp kendileri için kullandı

Sachsenhausen kampındakiler Nisan 1945’te Sovyetler tarafından kurtarıldı ancak Sovyetler Birliği burayı bu kez kendi düşmanları ve muhalifleri için kullanacakları bir başka kampa dönüştürdü.

HABER : Sertaç AKTAN & EuroNews

 

 

 

 

[TÜHA Haber Ajansı, 04 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.