enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:16 MİT Başkanı İbrahim Kalın, İstanbul’da başta Kudüs olmak üzere Hamas heyetiyle görüştü
10:19 Trump yönetimi İran sendromuyla güç kaybetmeye devam ediyor
00:50 İran savaşında hangi ülkeler kazanacak, hangileri en çok zarar görecek?
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:13 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:58 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:36 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:19 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:06 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:53 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:17 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:51 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:17 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:03 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
00:00 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
22:46 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Alman’da yerel politikacılara yapılan saldırılar arttı

Alman’da yerel politikacılara yapılan saldırılar arttı
28.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da pandemi döneminde yerel politikacılara yapılan saldırılar artış gösterdi. Yapılan bir ankete göre belediye başkanlarının yüzde 72’si en az bir kez hakarete uğradı, tehdit edildi ya da fiziksel şiddet gördü.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP/ SSB, HT)’ye dayandırdığı habere göre, Alman kamu yayıncılık kuruluşu ARD’nin Report München programında yer verilen anket koronavirüs salgını döneminde belediye başkanlarının yüzde 72’sinin en az bir kez hakarete uğradığnı, tehdit edildiğini ya da fiziksel şiddet gördüğünü ortaya koydu. Geçen yıl yapılan benzer bir ankette bu oran yüzde 64 seviyesindeydi.

Seçilmiş belediye çalışanlarının katıldığı ankete göre saldırıların hedefinde sadece belediye başkanları değil aynı zamanda belediye çalışanları da yer aldı. Belediyelerin yüzde 79’unun çalışanlarına karşı da saldırı olduğu belirtildi. Bir önceki yıl belediyelerin yüzde 70’i bu tür olayları bildirmişti.

Belediye çalışanları da saldırıya uğruyor

Ankete göre belediye çalışanlarının yüzde 20’si fiziksel saldırıya uğradı, tükürüldü ya da dövüldü, belediye başkanlarında bu oran yüzde 11 düzeyinde gerçekleşirken bu tür olaylarda geçen yıla göre yüzde 2’lik artış kaydedildi.

Ankete katılanların üçte birden fazlası, yüzde 37’si, koronavirüs salgını nedeniyle bu tür olaylarda artış yaşandığına dikkat çekti. Yüzde 53’ü ise bu tür olayların aynı düzeyde gerçekleştiğini belirtti.

Belediyelerin neredeyse yarısı maske takma zorunluluğu, yüzde 34’ü ise mesafe kuralını uygulamak konusunda sorun yaşandığını aktardı. Almanya’nın doğusu ve batısı arasında da fark gözlemlendi. Doğudaki belediyelerin yüzde 62’si maske takma zorunluluğu konusunda sorun yaşadığını söylerken, Batı’da bu oran yüzde 42 düzeyinde oldu. Ankete seçilmiş bin 611 belediye çalışanı katıldı.

[TÜHA Haber Ajansı, 28 Nisan 2021]

Ali Erbaş: Mümkün olduğunca evlerinizi mescit haline getirin

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.