enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:17 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
00:58 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Amasya’da ziyaretlerde bulundu
00:50 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:44 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını 18 Aralık Perşembe günü yapacak…
00:36 Önlem alınmazsa kanser kaynaklı ölümler 2050’ye kadar iki katına çıkacak
00:34 UNESCO Türkiye’nin Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerindeki unsur sayısını 32’ye, çokuluslu dosya sayısı ise 14’e yükseldi.
00:33 Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar’dan rektörlere müfredat ve AKTS mesajı…
00:28 Hollanda Türkleri babaları İsmail GÜNGÖR’ü kaybetti!…
00:20 Başkan Bulut: “Kocaeli, sanayicimizin emeği- tüccarımızın cesaretiyle ülkemiz ekonomisine güç katıyor…”
00:14 Yüzyılın Konut Projesi’ne başvuru için son hafta
00:13 2026 Özel sektör zam beklentileri-Türkiye ortalaması nereye oturur?
00:12 Zeyrek’in kalbinde yer alan ve yıllarca atıl kalan Haliliye Medresesi…
00:05 (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’nda konuştu…
11:43 Asgari Ücret Sadece Bir Ücret Değildir…
00:57 TRT Radyolarından Aile Yılı’na özel radyo oyunu: Aile Bağları
00:44 MHP 120 sayfalık “Terörsüz Türkiye” raporunu Meclis Başkanlığı’na sundu.
00:43 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri!…
00:35 Çocukların okuma alışkanlıkları değişti, dikkat süreleri azaldı…
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş dünyamızın desteğini beklediğimiz meselelerden bir diğeri, terörsüz Türkiye sürecimizdir”
00:21 Erdoğan: Asgari ücret için TİSK’in elini taşın altına koymasını bekliyorum
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Alman ordusu Afganistan’dan biralarını da çekiyor

Alman ordusu Afganistan’dan biralarını da çekiyor
05.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Afganistan’dan çekilmeye hazırlanan Alman ordusunun, binlerce litre içkiyi de Almanya’ya taşıyacağı bildirildi. Spiegel dergisinin haberine göre 29 palet içki lojistikçiler tarafından yolculuk için paketlendi. 

Afganistan’daki varlığını sona erdirmeye hazırlanan Alman ordusu, envanterindeki silah, teçhizat ve diğer araç gereçlerin yanı sıra binlerce şişe ve kutu alkollü içeceği de beraberinde Almanya’ya götürmeye hazırlanıyor. Haftalık haber dergisi Spiegel’in edindiği bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde 65 bin kutu bira ile 340 şişe şarap ve şampanya lojistikçiler tarafından 29 palete yüklendi.

Haberde, Afganistan’daki Alman birliklerinin komutanı Tuğgeneral Ansgar Meyer’in, çekilmenin son safhasındaki risk durumu sebebiyle Alman askerlerine genel bir alkol tüketme yasağı getirdiği ve bu sebepten dolayı alkollü üçeceklerin tüketilemediği ifade ediliyor. Ayrıca Afganistan’daki Alman Operasyon Yönetim Kumandanlığı’nın hukuki ve dini gerekçelerle alkollü içecekleri satmasının ya da Afgan güvenlik birimlerine vermesinin söz konusu olmadığı da haberde yer alıyor.

Uluslararası birlikler Afganistan'dan çekilmeye başladı

Uluslararası birlikler Afganistan’dan çekilmeye başladı

Ya taşınacak ya imha edilecek

Yaklaşık 22 bin 500 litreye tekabül eden toplam alkollü içeceklerin, kiralanacak bir Antonov kargo uçağı ile Almanya’ya mı taşınacağı ya da Afganistan’da imha mı edileceğine ise önümüzdeki günlerde karar verileceği bildirildi.

Alman ordusu NATO’nun Afganistan’dan çekilme kararına uygun olarak kendi hazırlıklarını yapıyor. Bu aynı zamanda Federal Almanya Cumhuriyeti’nin, bugüne dek katıldığı en büyük ve en masraflı dış görevin sona ermesi anlamına geliyor. Alman birlikleri, NATO’nun Afganistan’daki “Kararlı Destek” görevi kapsamında, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) ardından, ülkede en büyük ikinci askeri gücü bulunduran ülke konumundaydı.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.turkuazhaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 05 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.