enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:40 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Azerbaycan Başbakanı Esedov tarafından kabul edildi
00:56 TÜBİSAD, Türkiye’nin Dijitalleşme Karnesini Açıkladı
00:47 Türkiye-Yunanistan Siyasi Diyaloğu ve Muhtemel Senaryolar
00:45 Siber Güvenlik Başkanlığı’nın teşkilat yapısındaki değişiklik Resmi Gazete’de…
00:29 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Komisyonumuz tarihi bir görev icra etmektedir”
00:23 Asgari Ücretin Asıl Talihlileri: Esnaf Ağaları!
00:22 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlana’yı vuslatının 752. yılında sema mukabelesinde andı
00:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistinlilerin kanı elinde olanların hadsizliği teneke tıngırtısı hükmündedir
00:03 Trump Neden Grönland Diyor? Haritalar, Grafikler ve Arktik’te Güvenliğin Yeniden Tanımı
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP vesayete teslim olmuş, baskılara direnememiş, sürecin önünü açacak hiçbir somut teklif getirememiştir.”
00:29 Karadağ, Türk vatandaşlarına vize muafiyetini yeniden başlatıyor
00:14 Dışişleri Bakanı Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:06 11. Yargı Paketi Meclis’te kabul edildi
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu…
00:01 “Aşkabat Forumu: Çok Kutuplu Düzen Arayışında Barış ve Güvenin Yeni Parametreleri”
11:14 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
10:35 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
09:27 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:56 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Alman hükümetinden Ortadoğu’ya silah satışına onay

Alman hükümetinden Ortadoğu’ya silah satışına onay
02.04.2020
A+
A-
Seksenler_2019 banner

TÜHA HABER / Alman hükümeti Mısır, İsrail, Katar, Afganistan ve Filipinler’e silah ve teçhizat ihracatına onay verdi. Muhalefet, insan hakları ihlalleri suçlamaları yapılan ülkelere silah satılmasına tepki gösterdi. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın Deutsche Welle Türkçe’ye (DW) dayandırdığı habere göre, Almanya’da hükümet, aralarında bazı Ortadoğu ülkelerinin de bulunduğu ülkelere kapsamlı silah ihracatı yapılmasına bir kez daha onay verdi. Bu bağlamda Mısır’a bir denizaltı, İsrail’e dört korvetin satışı yapılacak.

Hükümet ayrıca Afganistan’a bir adet torpido savaş uçağının satışına da yeşil ışık yaktı. Katar’a da 179 milyon euro değerinde mühimmat ve patlayıcı satışı gerçekleştirilecek. Ortadoğu dışında Filipinler’e ise 72 adet güdümlü füze ihraç edilecek.

Ekonomi Bakanı Peter Altmaier’in hükümetin kararını bir yazı ile Federal Meclis Ekonomi Komisyonu’na bildirdiği aktarıldı.

İnsan hakları ihlalleri suçlamaları

Denizaltı satışına onay verilen Mısır, insan hakları savunucuları tarafından Yemen’de Suudi Arabistan’ın başını çektiği savaş koalisyonuna destek vermekle suçlanıyor. Ambargo nedeniyle Suudi Arabistan’a silah satışı yapılmıyor. Mısır’ın yanı sıra Katar, Pakistan ve Filipinler de insan hakları ihlalleri suçlamalarıyla karşı karşıya bulunuyor.

İnsan hakları ihlalleri ile suçlanan ülkelere silah satışlarının onaylanmasına tepki gösteren Sol Parti Milletvekili Lorenz Gösta Beutin, “Korona pandemisi dünya genelinde nasıl sosyal adaletziliği artırdıysa, Ortadoğu’da daha fazla silahlanma çatışma bölgelerindeki ateşe benzin dökmek anlamına gelir” diyerek satışların durdurulmasını istedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 2 Nisan 2020]

Pelin Çift İle Gündem Ötesi

‘Pelin Çift ile Gündem Ötesi’ her Cuma Payitaht “Abdülhamid”den sonra TRT 1 Ekranlarında..

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.