enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:05 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:55 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:38 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:35 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
11:29 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
10:00 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:14 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:48 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
12:57 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
22:31 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:07 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:01 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:11 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Alman hükümetinden Müslüman mezarlığına saldırıya tepki

Alman hükümetinden Müslüman mezarlığına saldırıya tepki
06.01.2022
A+
A-

BERLİN – TÜHA HABER / Alman hükümetinin Dünya Din ve İnanç Özgürlüğü Sorumlusu olarak atanan Sosyal Demokrat Partili siyasetçi Frank Schwabe, Iserlohn’daki Müslüman mezarlığına yapılan saldırıya tepki gösterdi.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilciliğinin (TRT Haber)’den aktardığı AA’nın haberine göre, Schwabe, Twitter’dan TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika Haberleriyaptığı paylaşımda, “İslam Almanya’ya aittir. Müslümanların hayatta ve ölümde ülkemizin bir parçası olmaları bir şanstır. Mezarlıklara saygısızlık edenler İslamofobik ve ırkçıdır. Birlikte karşı durmalıyız.” ifadesini kullandı.

Schwabe ayrıca Din ve İnanç Özgürlüğü sorumlusu olarak atanması nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, “Bir dine ve dünya görüşüne ait olmak, birçok insan için kimliklerinin ayrılmaz bir parçasıdır ve milletler arasında insanları birbirine bağlar. Vicdan ve inanç özgürlüğünün kısıtlanması korkunç bir Rönesans yaşıyor. Bunu kabul edemeyiz. Tüm barışçıl dini aktörlerin ve grupların inançlarını özgürce yaşamalarına izin verilmelidir. Bunu başarmak için elimden gelen her şeyi yapacağım” değerlendirmesinde bulundu.

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletine bağlı Iserlohn kentinde yılbaşı gecesi Müslüman mezarlığındaki mezar taşları tahrip edilmişti.

Saldırıda kimliği belirsiz kişi ya da kişiler Türk ve Müslümanlara ait mezar taşlarını kırarak mezarlara zarar vermişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.