enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:29 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:27 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:05 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:36 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
08:17 Turizme savaş darbesi
07:31 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
07:12 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
00:58 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:42 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu, “Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:08 Made in EU Nedir?
00:06 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Alman hükümetinden korona protestolarına sert tepki

Alman hükümetinden korona protestolarına sert tepki
12.05.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da haftasonunda koronavirüs kısıtlamalarına karşı düzenlenen protesto gösterilerine Alman hükümetinden sert tepki geldi. Hükümet sözcüsü, komplo teorisyenlerini ülkeyi bölmeye çalışmakla suçladı. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın Deutsche Welle Türkçe’ye (DW) dayandırdığı habere göre, Alman hükümeti, koronavirüs kısıtamalarına karşı haftasonunda binlerce kişinin katıldığı protesto gösterilerine sert tepki gösterdi. Protestocular arasında bir kesimin dile getirdiği komplo teorilerine atıfta bulunanhükümet Sözcüsü Steffen Seibert, “Bu tür şeyleri yayanlar ülkemizi bölmek ve insanları birbirine düşürmek istiyor” dedi.

Mevcut durum ya da bilimsel tartışmalardaki ihtilaflarla ilgili herkesin güvenilir kaynaklardan bilgi alabileceğini belirten Seibert, ancak “anlaşılmaz iddialar veya günah keçisi arayan nefret teorileri yaymanın başka birşey olduğunu” kaydetti. Hükümet sözcüsü, ayrıca protestolarda polise ve gazetecilere karşı “yüksek düzeydeki saldırganlığı” da kınadı.

Aşırı sağ uyarısı

Almanya Federal Emniyet Teşkilatı Başkanı Holger Münch de aşırı sağcıların protestoları kullanmak istediğine dikkat çekti. Münch, koronavirüsün komplo teorisyenleri kadar sağcı ve solcuları da çeken bir konu olduğunu belirterek gösterileri “aşırı sağcıların vatandaşların protestolarını gasp etme girişimi” olarak niteledi.

Almanya’da hükümetin salgın nedeniyle getirdiği kısıtlamalara karşı hafta sonunda çeşitli şehirlerde binlerce kişinin katıldığı protesto gösterileri düzenlenmişti. Bazı protestocular salgının sağlık için oluşturduğu tehdidi sorgulayarak, vatandaşların çıkarlarına aykırı şekilde kısıtlamalar getirmek için virüsün suistimal edildiğini savunurken bu tür komplo teorileri sosyal medyada da yayılıyor.

Radikalleşme tehlikesi

Jena şehrindeki Demokrasi ve Sivil Toplum Enstitüsü Kurucu Direktörü Matthias Quent de protestolara aşırı sağcıların sızmış olabileceğini kaydederek şu ana kadar aşırı sağ ideolojisi ile bir ilişiği olmayan insanların dahi radikalleşme tehlikesi bulunduğuna dikkat çekti.

Sosyolog Quent, “Ümitsizlik ve güvensizlik hislerini nereye yönlendireceğini bilemeyen insanların uzun vadeli bir hedef peşinde olan aktörler tarafından toplanması endişe verici” şeklinde konuştu.

Protestolarda popülist ve komplo teorisyenlerinden oluşan grupların sesinin daha gür çıktığını ve meşru endişeleri olan grupların sesinin duyulmadığını belirten Quent, kısıtlamalara muhalefet edenlerin “küçük ancak sesi çok çıkan bir azınlık” olduğunu kaydetti. Yapılan anketler Almanların büyük çoğunluğunun hükümetin salgın kontrolünden memnun olduğunu gösteriyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 12 Mayıs 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.