enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı
00:05 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:02 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
23:39 Kaynaklar: Trump, Azerbaycan ve bazı Orta Asya ülkelerini İbrahim Anlaşmaları’na dahil etmek istiyor
23:30 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
22:32 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
22:13 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
22:02 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
21:51 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Alman hükümetinde korona anlaşmazlığı

Alman hükümetinde korona anlaşmazlığı
07.02.2022
A+
A-

BERİN – TÜHA HABER / Almanya’da, SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümeti korona kısıtlamalarının kaldırılıp kaldırılmaması konusunda anlaşamadı.

Almanya’da Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller veDw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit Hür Demokrat Parti’den (FDP) oluşan Federal Hükümet korona politikasında anlaşmazlık yaşıyor. Başbakan Olaf Scholz (SPD) ile Başbakan Yardımcısı Robert Habeck (Yeşiller) gevşeme için zamanın henüz erken olduğu görüşünü taşırken FDP kısıtlamaların kaldırılmasından yana.

Scholz’a güçlü yönetim göstermediği eleştirisi

Baden Württemberg Eyalet Başbakanı Winfried Kretschmann Deutschlandfunk’a yaptığı açıklamada Başbakan Scholz’un pandemi politikalarında güçlü bir yönetim sergilemediği eleştirisini yaptı. Yeşiller Partili siyasetçi “Hükümet başkanı bir pandemide güçlü bir yönetim sergilemeli, başka türlüsü olmaz” dedi.

Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Habeck de Funke Medya Grubu’na yaptığı açıklamada “Elbette bir açılma perspektifine ihtiyacımız var ancak gevşemeler doğru zamanda hayata geçirilmeli” dedi. Henüz Omicron dalgasının kırılmadığını söyleyen Habeck gevşeme konusunda tüm eyaletlerin ortak hareket etmesi gerektiğini vurguladı. “Önce ne yapılacağı gibi tek tek adımları aramızda ortaklaştırmamızı önemli görüyorum” diyen Habeck “Pandeminin nasıl bir gelişim gösterdiğine bakmak zorundayız. Almanya’da daha yaşlı nüfusta nispeten daha az aşılama oranlarına sahibiz. Ama temkinli bir biçimde umutlanmak için de nedenimiz var” diye konuştu.

Köln
Köln

Vaka sayıları yüksek

Hükümetin en küçük ortağı olan liberal çizgideki FDP ise kısa vadede gevşemeye gidilmesini istiyor. Ancak Almanya’da vaka sayıları rekor seviyelerde olmayı sürdürüyor. Robert Koch Enstitüsü’nün Pazar günü yaptığı açıklamaya göre yedi günlük insidans sayısı ilk kez 1400’ü aştı. Kısıtlamaların kaldırılmasını savunanlar ise Omicron vakalarının hafif seyrettiğine dikkat çekiyor. FDP lideri ve Maliye Bakanı Christian Lindner mevcut korona tedbirleri için varolan hukuki dayanağın süresinin 19 Mart tarihinde dolduğuna dikkat çekti.

CSU lideri Söder: Hastane sayıları belirleyici

Hrıstiyan Sosyal Birlik (CSU) lideri ve Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder ise Federal Hükümet’ten bir açılma planı ortaya koymasını talep etti. Bild am Sonntag’a bir açıklama yapan Söder “Eğer sağlık sisteminin aşırı yük altına girmeyeceğinden emin olabiliyorsak, özgürlük hakları pandeminin diğer dönemlerinde olduğu gibi geri plana atılamaz” diye konuştu. Söder “Eğer hastane sayıları sabit kalıyorsa kültür, spor ve ticarette açılma adımları atmalıyız. FFP2 maskelerinin kullanımı temas kısıtlamalarının da geri alınmasına izin veriyor” dedi.

Frankfurt
Frankfurt

Başbakanlar toplantısı 16 Şubat’ta

Almanya’da 16 Şubat tarihinde Başbakan Scholz ile eyalet başbakanları bir araya gelecek. 24 Ocak tarihinde Federal Hükümet ile eyalet hükümetleri hastanelerde dolululuk yaşanmaması halinde “açılma perspektifleri” oluşturulması konusunda mutabık kalmıştı. Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach şimdiye kadar yaptığı açıklamalarda Almanya’da Omicron dalgasının zirvesine Şubat ortasında ulaşılacağını tahmin ettiğini söylemişti.

Almanya’da anketlere göre halk da kısıtlamaların kaldırılmasından yana. Bild am Sonntag’ın Insa’ya yaptırdığı kamuoyu anketine göre halkın yüzde 49’u gevşemeden yana, yüzde 44 ise korona kısıtlamalarının sürmesini savunuyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 07 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.