enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:47 Yazar Yavuz DONAT yazdı: Atatürk’ün basın toplantısı…16 Ocak…
20:47 Tugay: Uğur Mumcu’nın ışığı yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor
20:05 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:47 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:44 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:27 ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak
06:07 İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek; Türkiye ve Marmara için örnek model
00:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
00:05 CHP’li Meclis Üyesi İstifa Etti, AK Parti’ye Katıldı
21:46 ABD merkezli İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), “İran’daki eylemlerde ölenlerin sayısı 5 bin 2’ye yükseldi”
21:24 Meteorolojiye göre İzmir’de yağış alarmı sürüyor
16:48 Türk Kızılay’ın Gazze’ye gönderilmek üzere hazırladığı, 20. “İyilik Gemisi”, Mersin’den yola çıktı…
15:23 Televizyonun görsel dili TRT Akademi’de şekilleniyor
14:49 Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?
14:21 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “bilirkişilik başvuru süresini 16 Şubat’a kadar uzattık”
14:06 Türkiye’nin Stratejik Ekseni ve İstikbal Programı için Düşünceler…
13:20 İnsanlar arasındaki iletişimin özü sevgi ve saygıya dayanmaktadır.
00:32 Hollanda’da kur’an yakmaya yargıçlar bile “Mübah” diyor…
00:19 Rusya’da Türk dizileri paniği!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Alanyalı Akademisyen Diren DOĞAN’ın ilk kitabı

Alanyalı Akademisyen Diren DOĞAN’ın ilk kitabı
05.08.2024
A+
A-

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Öğretim Görevlisi Diren Doğan’ın kaleme aldığı ve ilk basımı yapılan, ‘Uluslararası İlişkilerde Kaynayan Sular: Güney Çin Denizi’ isimli kitap piyasaya çıktı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

ALANYALI AKADEMİSYENİN İLK KİTABI - ALANYA ÖZGÜR MEDYA

Piyasaya yeni çıkan ve raflarda yerini alan Uluslararası İlişkilerde Kaynayan Sular: Güney Çin Deniziisimli kitabın yazarı Diren DOĞAN, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Öğretim Görevlisi ve aynı zamanda Uluslararası İlişkiler Uzmanı.

Güney Çin Denizi’de yaşananları kaleme alan DOĞAN, İlk basımı yapılan kitabın ile ilgili olarak, şunları söyledi:

“Fikrimce Güney Çin Denizi Bölgesi ve burada yaşanan ihtilaflar, hem Asya-Pasifik bölgesindeki dinamikleri anlamak için hem de Ege Denizi’ndeki egemenlik mücadelelerini kavramak için en iyi başlangıç noktalarından birini sunmakta” olduğunu belirtti.

Resim

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Öğretim Görevlisi ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Diren DOĞAN,  tüm okuyucularının Uluslararası İlişkilerde Kaynayan Sular: Güney Çin Deniziisimli ilk ve yeni kitabını D&R Mağazaları ile tüm kitapçılarda ve internet üzerinden kitabın adını yazdığınızda alabileceğini de kaydetti.

Küresel güney birleşiyor

DİREN DOĞAN KİMDİR?
Diren Doğan, 1994 yılında Alanya’da doğdu ilk ve orta öğrenimini Atatürk ilkokulunda bitirmesinin ardından Alanya Anadolu lisesine başladı. Daha sonra lisans öğrenimini tamamlamak üzere Süleyman Demirel Üniversitesi Uluslararası İlişkiler programındaki eğitimine başladı. Aynı üniversitede yüksek lisans tezini savunarak Uluslararası İlişkiler uzmanı oldu. Doktora eğitiminin ilk yılında Dışişleri Bakanlığı bursu ile araştırma yapmak üzere Tayvan da bulundu. Çalışma alanları Asya-Pasifik bölgesi ve hibrit tehditler üzerine yoğunlaşmaktadır. Kendisi halen Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak akademik çalışmalarını sürdürmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.