enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:42 İsrail, Yunanistan ve GKRY, yaptıkları üçlü zirvenin ardından yayınladıkları ortak bildiri…
00:55 Arabuluculuk 2026 yılı ücretleri belli oldu
00:51 İletişim Başkanı Duran, Hatay’daki Toplu Açılış Töreni’ne ilişkin paylaşımda bulundu…
00:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli şair Mehmet Akif Ersoy’u andı
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem turistleri gitti, biz buradayız sizlerle beraberiz
00:33 Bilirkişilere ödenecek ücretler belli oldu
00:32 TBMM’ye ilerleyen günlerde fahiş site aidatlarıyla ilgili yasal düzenlemeye gidilecek…
00:29 Akif’in Mirası: Bir Milletin vicdanı…
00:26 “Dünya Azerbaycanlılarının Hemreylik Günü” Sempozyumu İstanbul’da gerçekleştirildi
00:20 MHP Genel Başkanı Bahçeli Hatay’da, 455 Bininci Afet Konutu Kura Çekimi, Anahtar Teslimi ve Toplu Açılış Töreni’nde konuştu…
00:15 Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerindeki iyileşme dezenflasyon sürecini destekleyecek
00:12 Gazze İçin Yeniden Yapılanma Vizyonu
00:06 Tebligat Kanunu’nda değişiklik TBMM’ne sunulacak…
06:41 İletişim Başkanı Duran, Suriye’deki terör saldırısını kınadı
06:34 TOKİ Sosyal Konut Projesi’ne Diyanet’ten “Caiz” Fetvası: Vatandaşın Şüphesi Giderildi!
05:50 MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ile düzenlediği ortak operasyonda DEAŞ’lı teröristi Malatya’da yakaladı.
04:32 Bugün Cumhurbaşkanın katılımıyla 455 bininci konutun anahtarları hak sahibi vatandaşlara verilecek…
03:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet, Avrupalı Türkleri hedef almaktan utanmıyor”
03:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müslümanlar olarak Filistin’de, Lübnan’da, Sudan’da ve dünyanın birçok yerinde kardeşlerimiz sancılı günler yaşıyoruz”
02:19 Hakeme Şiddet Skandalı, Yönetim ve Eğitimdeki Çürümüşlüğün Aynası…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Akşener: Gündüz fikrini söylemek başka, gece bildiri paylaşmak başka bir şey

Akşener: Gündüz fikrini söylemek başka, gece bildiri paylaşmak başka bir şey
06.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 104 emekli amiralin darbe imalı bildirisine tepki göstererek, “Gündüz fikrini söylemek başka, bir araya gelip adını bildiri koyup gece vakti paylaşmak başka bir şey” dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İyi Parti Siyaset Akademisi Başkanlığınca bir otelde gerçekleştirilen “Türk Milliyetçiliğine Adanmış Bir Ömür: Vefatının 24.Yılında Başbuğ Alparslan Türkeş” konferansının ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Meral Akşener, bazı amirallerle ilgili verilen gözaltı kararına ilişkin bir soru üzerine, 104 emekli amiralin “bildiri” denilen açıklamasını doğru bulmadıklarını ve İyi Parti Genel Başkanı olarak kamuoyu ile paylaştığını anımsattı.

Akşener, “Montrö’nün tartışmaya açılması meselesine itiraz edilebilir, emekli general de edebilir, emekli hakim de edebilir, herkes edebilir. Ama bunu, gündüz vakti fikrini söylemek başka bir şey, bir araya gelip adını ‘bildiri’ koyup gece yarısı paylaşmak başka bir şey. Eski hatıraları canlandıran ve sonuç itibarıyla iktidarın elinde, üzerinde tepineceği bir argüman, bir gerekçe oluşturan bu meseleyi, bildiri konusunu ‘zevzeklik’ olarak değerlendirdim.” diye konuştu.

İyi Parti Genel Başkanı Akşener, emekli amirallerin, “şekil olarak yanlış buldukları” bildirisi konusunda, “siyasetin siyasetçiler tarafından tanzim edilmesi gerektiğini, siyasetçinin rakibinin siyasetçi olduğunu” söylediklerini de hatırlattı.

Muhalefet partileri olarak, Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un Montrö Antlaşması ile ilgili açıklamasını da “en sert biçimde eleştirdiklerini” anımsatan Akşener, ama MHP’nin bu konuda herhangi bir tavır almadığını gördüklerini söyledi.

Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir hafta sonra böyle bir bildirinin yayımlanmasının, Türkiye’nin iktidarının bugüne kadarki kutuplaştırma siyasetine katkı yapacağını gördük, bildik ve demokrasi üzerinden bir tartışma açılacağını onun ta darbeye kadar götürüleceğini bildik, iktidarın da bunun üzerine tepineceğini öngördük.

Sonuç itibarıyla elbette insanların söz söyleme hakkı vardır ama gece yarısı bildirisinin doğru olmadığını, bunun da bir zevzeklik olduğunu yani çok konuşma, boş konuşma anlamına geldiğini söyledik. Ama şimdi bunun üstüne, siz bu insanları gözaltına alma yoluna giderseniz, o zaman bizim bu defa iktidara şunu sorma ve söyleme hakkımız doğar, ‘Şimdi bu zevzekliklerin yapıldığı pek çok iktidar partisi bürokratları var, yani siyasi partilere bu sefer de muhalefete ayar vermeyi isteyen, iktidar partisini öveceğim derken hadsizlik ve saygısızlık yapan, tanzim etmeye kalkışan bir kısmı sarayda yaşayan pek çok zevzeklik yapan bürokrat var.

Buradan Sayın Erdoğan’a ve arkadaşlarına sesleniyorum, madem burada ‘zevzeklik’ olarak tanımladığım bu bildiri üzerinden bir gözaltı süreci başlattınız, şimdi muhalefet partilerine, Ana Muhalefet Partisinin Genel Başkanına hakaret eden, İyi Parti’nin Genel Başkanına hakaret eden yargıçlardan tutun, saray şürekasına kadar atanmışların zevzekliklerini de gözaltına alarak soruşturun bakalım. Bunun da takipçisi olacağız.”

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.