enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:40 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Azerbaycan Başbakanı Esedov tarafından kabul edildi
00:56 TÜBİSAD, Türkiye’nin Dijitalleşme Karnesini Açıkladı
00:47 Türkiye-Yunanistan Siyasi Diyaloğu ve Muhtemel Senaryolar
00:45 Siber Güvenlik Başkanlığı’nın teşkilat yapısındaki değişiklik Resmi Gazete’de…
00:29 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Komisyonumuz tarihi bir görev icra etmektedir”
00:23 Asgari Ücretin Asıl Talihlileri: Esnaf Ağaları!
00:22 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlana’yı vuslatının 752. yılında sema mukabelesinde andı
00:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistinlilerin kanı elinde olanların hadsizliği teneke tıngırtısı hükmündedir
00:03 Trump Neden Grönland Diyor? Haritalar, Grafikler ve Arktik’te Güvenliğin Yeniden Tanımı
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP vesayete teslim olmuş, baskılara direnememiş, sürecin önünü açacak hiçbir somut teklif getirememiştir.”
00:29 Karadağ, Türk vatandaşlarına vize muafiyetini yeniden başlatıyor
00:14 Dışişleri Bakanı Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:06 11. Yargı Paketi Meclis’te kabul edildi
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu…
00:01 “Aşkabat Forumu: Çok Kutuplu Düzen Arayışında Barış ve Güvenin Yeni Parametreleri”
11:14 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
10:35 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
09:27 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:56 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Akıllı KOBİ Dijital Dönüşüm Konferansı Tekirdağ’da gerçekleşti

Akıllı KOBİ Dijital Dönüşüm Konferansı Tekirdağ’da gerçekleşti
13.09.2024
A+
A-

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği himayesinde, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen Akıllı KOBİ Tekirdağ Dijital Dönüşüm Konferansı gerçekleşti.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

Tekirdağ Çorlu’dan Gazeteci* Ulaş Dağlıoğlu’nun haberine göre, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği himayesinde ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde “Akıllı KOBİ Tekirdağ Dijital Dönüşüm Konferansı” gerçekleştirildi. Bu yılın dördüncü, serinin yedinci etkinliği olan konferansta; KOBİ’lerin dijital dönüşüm yolculuğu, KOBİ’ler için sürdürülebilir gelecek, dijital iş servisleri, e-ticarette başarının sırrı, iş süreçlerinde dijitalleşme, e-ihracatta yeni fırsatlar ve sanayide otomasyon konuları masaya yatırıldı.

Turkcell Dijital İş Servisleri’nin ve Mastercard’ın ana; PayTR’nin platin; Logo Yazılım, BIS Çözüm ve Eclit’in altın sponsorluğunda; EBRD ve JP Morgan’ın destekleriyle gerçekleştirilen konferansta, iş dünyasının önde gelen isimlerinin yer aldığı panellerde KOBİ’lerin dijital dönüşümü ve sektörler özelinde faydalı bilgiler paylaşıldı.

Etkinliğin açılış konuşmacılarından Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay “KOBİ’lerimizin rekabet gücünü artırmak, verimliliklerini yükseltmek ve küresel pazarlara açılmalarını sağlamak için dijitalleşme artık bir zorunluluk haline gelmiştir. Bölgemizdeki KOBİ’ler, sadece Türkiye pazarında değil, uluslararası pazarlarda da rekabet edebilme potansiyeline sahiptir. Ancak bu potansiyelin tam anlamıyla ortaya çıkarılabilmesi için dijitalleşmeye odaklanmamız gerektiğini unutmamalıyız. Bu bağlamda, Akıllı KOBİ Platformu, Tekirdağ’daki KOBİ’lerimizin dijital dünyaya entegrasyonunu hızlandırmak için önemli bir fırsat sunmaktadır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak dijitallleşme süreçlerinde KOBİ’lerimizin yanındayız,” ifadelerini kullandı.

Konferansın açılış konuşmacılarından Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, dijital dönüşümün KOBİ’ler için önemine vurgu yaparak, “Dijitalleşme, günümüz iş dünyasında rekabetçi kalabilmenin anahtarı haline gelmiştir. KOBİ’lerimizin bu dönüşüm sürecine ayak uydurması, sadece yerel pazarda değil, küresel pazarda da varlık gösterebilmeleri için kritik öneme sahiptir. Verimliliği artırmak, maliyetleri düşürmek, müşteri memnuniyetini yükseltmek ve yeni pazarlara erişim sağlamak bu hedeflerden sadece birkaçıdır. Teknolojinin sunduğu bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmek, işletmelerimizin sürdürülebilir büyümesini sağlayacaktır. Teknolojilerin hızla değişmesi ve gelişmesi, özel sektör üzerinde büyük bir etki yaratıyor. Bu değişimden en fazla etkilenen kesim ise KOBİ’ler. KOBİ’lerimizin bu dijitalleşme yolculuklarında çözüm üretmek amacıyla, KOBİ’lerle teknoloji tedarikçilerini bir araya getiren Akıllı KOBİ Platformu’nu TOBB hayata geçirdi. Amacımız, bu platform aracılığıyla KOBİ’lerle teknoloji tedarikçileri arasında güveni ve iletişimi TOBB çatısı altında sağlamak,” dedi.

Etkinliğin bir diğer açılış konuşmacısı Akıllı KOBİ İcra Kurulu Üyesi Başar Ceylan, “Bu yılki Akıllı KOBİ Dijital Dönüşüm Konferanslarının dördüncü durağı Tekirdağ’da KOBİ’lerimizle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz. 2023 yılı itibariyle gerçekleştirdiğimiz ve dijitalleşmeyi konuştuğumuz toplam 7 konferasımızla 150 binin üzerinde KOBİ’ye eriştik. Dijital dönüşümün öncüsü markalarla, Türkiye’deki KOBİ’lerimizin dönüşümlerini hızlandırmayı ve onlara rehberlik etme misyonuyla çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Tüm paydaşlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ederiz,” ifadelerini kullandı.

2024 yılında 6 şehirde 200 bin KOBİ’ye ulaşılacak
Akıllı KOBİ Dijital Dönüşüm Konferansları’yla bugüne kadar toplam 150 binin üzerinde KOBİ’ye ulaşıldı. KOBİ’lerin dijital dönüşümünü desteklemeye ve hızlandırmaya yönelik konferans serisi 2024 yılı sonuna kadar 2 ilde daha gerçekleşecek. Yıl sonuna kadar toplam 200 bin KOBİ’ye ulaşılması hedeflenen etkinlik serisi Türkiye’de KOBİ’lerin dijitalleşmesine katkıda bulunuyor.

ULAŞ DAĞLIOĞLU2017'den bu yana Marjinalli – Marjinal Porter Novelli

Gazeteci* Ulaş Dağlıoğlu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.