enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:22 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
07:22 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
07:17 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
07:00 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
00:26 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:14 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
07:56 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
07:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
07:24 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
00:56 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Deprem Bölgesi Değerlendirme Toplantısı”nda konuştu…
00:45 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:31 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:17 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Akademide Etik Derneği (AKATDER) tarafından ‘Doçentlik Dosyası Değerlendirme’ konusunda panel

Akademide Etik Derneği (AKATDER) tarafından ‘Doçentlik Dosyası Değerlendirme’ konusunda panel
20.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Yalova Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fahri Apaydın öncülüğünde kurulan Akademide Etik Derneği (AKETDER) misyonunu gerçekleştirmek için önemli bilimsel etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

Merkezi Yalova’da bulunan Akademide Etik Derneği (AKETDER), 22 Nisan tarihinde çevrimiçi ‘Doçenklik Dosyası Değerlendirme’ konusunda panel gerçekleştirecek.

Stratejik Gelişim Planı' belli oldu

Prof. Dr. Fahri Apaydın

Prof. Dr. Fahri Apaydın, panelle ilgili olarak (UHA) Uluslararası Haber Ajansı’na açıklamada bulunarak, bu içerikte ilk defa AKETDER tarafından düzenlenecek panelin akademisyenlerden yoğun ilgi çekmeyi başardığını söyledi.

Akademisyenler için önemli bir basamak olan doçentlik sınavı jürisi tarafından doçentlik dosyalarının nasıl değerlendirildiğinin etraflıca konuşulacağını ifade eden Prof. Dr. Fahri Apaydın, panele katılımın ücretsiz olacağını hatırlattı.

Moderatörlüğünü AKETDER Başkanı Prof. Dr. Fahri Apaydın’ın yapacağı ve farklı üniversitelerden alanlarında tanınan 6 panelist akademisyen tarafından genç akademisyenlere doçentlik için hazırlanırken nelere dikkat etmeleri gerektiği de aktarılacak.

Prof. Dr. Fahri Apaydın,Doçentlik sınavlarında çeşitli mağduriyetlerin yaşandığı çoğu kimse tarafından bilinmektedir. Bu panelle aynı zamanda profesörlerin de doçentlik dosyalarını değerlendirirken hangi konulara dikkat etmeleri gerektiği de anlatılacak” dedi.

 “İlk defa Derneğimiz tarafından 22 Nisan tarihinde çevrimiçi düzenlenecek olan bu panel akademisyenler için oldukça önemli olduğundan çok katılım beklemekteyiz” diyen Prof. Dr. Apaydın, AKETDER kurulduğu günden bu yana yükseköğretim için artı değer üretmeye devam etrriğinin altını çizdi.

3 saat sürecek ve çevrimiçi düzenlenecek olan panelin programı şu şekildedir:  

doçentlik-paneli.jpg

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Fahri Apay’ın  yapacağı panele, İstanbul Üniversitesi’den Prof. Dr. Haluk Tanrıverdi, Prof. Dr. Haluk Tanrıverdi, Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Uğur Ömürgönülşen, Anadolu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sezgin Vuran, Üsküdar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şafak Ural, Altınbaş Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ercan Gegez panelist olarak katılacak.

Panelde, panelistler tarafından, Asgari başvuru şartları açısından dosya incelemesi ile Şekil ve içerik açısından dosya incelemesi ve Etik ihlali şartları açısından dosya incelemesi ele alınacak.

Panelde ayrıca panelistlerce, Jüri üyesi raporunun düzenlenmesinde dikkate edilecek hususlar (jüri üyesinin haksız ve/veya etik dışı ifadelerden vs. kaçınması), ÜAK’a doçentlik sistemi ile ilgili doçent adaylarına öneriler ve Değerlendirme sürecinde jüri etiği üzerinde durulacak.

Panelde, her panelist için 20, diğer konular için 8 ve katılımcıların soru sorması için ise 30 dakika konuşma süresi tanınacak.

Sekreterya:    Doç. Dr. Hasan ÇİFTÇİ, Harran Üni., hasanciftci@harran.edu.tr,

Dr. Öğr. Üyesi Vedat AKMAN, Beykent Üni., vedatakman@beykent.edu.tr

Detaylı bilgi ve katılım için ekteki afiş ya da websitesinden yararlanabilirsiniz.

***

Ali Erbaş: Mümkün olduğunca evlerinizi mescit haline getirin

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 20 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.