enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:40 İklim değişikliklerin dünyamıza Faturası: Susuzluk
12:55 Yüzyılın Konut Projesi’nde yeni haftanın kura takvimi
07:52 Petrol savaşları yerini ‘kritik mineral’ savaşlarına bırakabilir
00:31 Kuşadası Güvercinada Açık Hava Müzesi’ni 2025 yılında181 bin 419 kişi ziyaret etti
00:24 CHP Genel Başkanı Özel’in ‘ben 30 yıl yatarım, siz de yatarsınız’ sözlerine tepkiler sürüyor
00:22 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency ve UHA / İnternational News Agency ’16 Ocak Basın Onur Günü’nde onurlandırıldı
00:20 16 Ocak Basın Onur Günü’nden notlar..
00:04 Aydın’ın Kuşadası’nda, Kurumlar Arası Gerginlik Hizmeti Aksatıyor
18:23 Ömer Çelik’ten CHP’ye tepki: Saldırganlık bir siyaset biçimi değildir
17:58 Sosyal medyada suç örgütlerini öven 325 şüpheli yakalandı
13:55 Türkiye, Sudan konulu beşinci istişare toplantısına katıldı
10:54 Binlerce Alıcı, Bebek ve Çocuk Ürünleri İçin İstanbul’a Gelecek
10:54 Ömer Çelik, “Karanlık siyasetlerin takip edildiğini görüyoruz”
10:09 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:47 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 kasım ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıkladı.
00:42 Bakan Göktaş, “Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Koordinasyon Kurulu 2. Toplantısı”nda konuştu
00:40 Devlet Bahçeli: ABD Başkanı’nın savunduğu küresel çeteleşmedir
00:37 Ticaret Bakanlığı tüm gümrük işlemlerinde dijitalleşme ve şeffaflık konularında yeni adım attı…
00:36 Hong Kong’da bulunan Sultan Boztepe, Türk Öğrenci Birliğinin kurulmasına öncülük etti…
00:36 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP’li Özel’e tepki

AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP’li Özel’e tepki
01.05.2020
A+
A-

TÜHA HABER / AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Seçilmiş hükümeti ‘rejim’ olarak suçlamak bu vahşi Yassıada zihniyeti’nin ilk adımıdır. Bunlar tüm tarihleri boyunca ‘demokrasiyi felç etme örgütü’ olarak çalıştılar.” dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, Twitter hesabı üzerinden CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in açıklamalarına tepki gösterdi.

Ömer Çelik şu ifadeleri kullandı:

“Tarihleri boyunca ‘demokrasiyi felç etme örgütü’ olarak çalıştılar”

“Yassıada zihniyeti” demokrasiyi felç etmek istediği zaman işe “rejim tartışması” açarak başlar. Seçilmiş hükümeti “rejim” olarak suçlamak bu vahşi zihniyetin ilk adımıdır. Bunlar tüm tarihleri boyunca “demokrasiyi felç etme örgütü” olarak çalıştılar.

“Tek rejimleri “Yassıada rejimi”dir”

Bunlar Türkiye’nin “anayasal rejimi”ni tanımazlar. Tek rejimleri “Yassıada rejimi”dir. O nedenle kendi zihniyetleri dışındaki her seçilmiş hükümeti “rejim” diye tanımlayarak demokrasiyi felç etmek isterler. Bütün tarihleri boyunca bunu yaptılar.

“Kafalarındaki rejimin Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimiyle hiç ilgisi yok”

Geçmişte defalarca “rejim krizi” çıkarıp sonra askeri vesayeti ve yargı vesayetini davet ederek “demokrasiyi felç etme örgütü” olarak gizli iktidar sahibi oldular. Kafalarındaki rejimin Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimiyle hiç ilgisi yoktur; milli iradeye düşman “Yassıada rejimi”dir.

“Kutuplaşma olmasın derken kastettikleri herkesin ‘Yassıada rejimleri’ etrafında hizalanması”

Bu demokrasi düşmanı zihniyet seçilmiş iradelerin hepsiyle aynı yöntemle kavga etti. “Kutuplaşma olmasın” derken kastettikleri şey, herkesin kendi “Yassıada rejimleri” etrafında hizalanmasıdır. Demokrasiye her saldırının arkasında bunların rejim krizi çıkarma gayretleri vardır…

“Demokratik siyaseti, rejim tartışması çıkararak boğmak bunların mesleğidir”

Hükümetlerimizin ilk dönemlerinde özellikle Milli Eğitim politikalarımızdan dış politikaya kadar her alanı rejim meselesi haline getirmeye çalıştılar. Demokratik siyaseti, rejim tartışması çıkararak boğmak bunların mesleğidir.

Bunlar “kendi tekelci rejimleri” için milli iradeyi gaspetme ustasıdırlar. Sistem tartışmalarını rejim tartışması gibi sunmak klasik metodlarıdır bunların. Kendi zihniyetleri dışındaki her demokratik iradeyi rejim meselesi haline getirerek bu ülkeye çok büyük kötülükler yaptılar.

“Bu ülkede kimin iktidar olacağına milli irade karar veriyor”

Bunlar, seçilmiş Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize dönük yine rejim tartışması açarak, “demokrasiyi felç etme örgütü”nü gizli iktidar yapma peşinde koşuyorlar. Biz çok iyi biliriz; bir yerde rejim tartışması açan varsa, arkasında örgütlü kötülük vardır.

Fakat unuttukları bir şey var her zaman. Türkiye Cumhuriyeti rejiminin sahibi millettir. Bu ülkede kimin iktidar olacağına milli irade karar veriyor. Demokrasiyi gaspetme örgütü, Yassıada rejimi ile anılır. Milli irade, Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi ile anılır.

Milletimizin seçtiği Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize “saray rejimi” diyerek yine eski rejim kavgaları peşinde koşanların inandığı tek rejimin “Yassıada rejimi” olduğunu biliyoruz. Milletin vicdanında mahkum olmuş kirli bir anlayış bu.

[TÜHA Haber Ajansı, 1 Mayıs 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.