enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP vesayete teslim olmuş, baskılara direnememiş, sürecin önünü açacak hiçbir somut teklif getirememiştir.”
00:29 Karadağ, Türk vatandaşlarına vize muafiyetini yeniden başlatıyor
00:14 Dışişleri Bakanı Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:06 11. Yargı Paketi Meclis’te kabul edildi
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu…
00:01 “Aşkabat Forumu: Çok Kutuplu Düzen Arayışında Barış ve Güvenin Yeni Parametreleri”
11:14 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
10:35 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
09:27 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:56 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:44 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:34 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:03 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
20:34 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AK Parti Milletvekili Durgut’a WHO ödülü

AK Parti Milletvekili Durgut’a WHO ödülü
01.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Sigara karşıtı çalışmalarıyla bilinen Meclis Sağlık Komisyonu Başkanvekili Tuba Durgut Dünya Sağlık Örgütü’nden ödül aldı.

Kalp ve akciğer hastalıkları, cilt rahatsızlıkları ve kanser… Zararları saymakla bitmeyen tütün ve tütün ürünleriyle mücadele dünya çapında sürüyor. Türkiye tütünle mücedelede örnek gösterilen ülkelerin başında geliyor.

Meclis Sağlık Komisyonu Başkanvekili Tuba Durgut, Avrupa bölgesinden 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü 2021 ödülünü kazanan isim oldu.

Meclis Sağlık Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti İstanbul Milletvekili Tuba Durgut, bu mücadelenin önde gelen isimlerinden biri. Durgut’un Projeleri, Dünya Sağlık Örgütü’nün de dikkatini çekti. Örnek gösterilen mücadelesi ile Avrupa bölgesinden 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü ödülünün sahibi oldu.

Tuba Durgut, kapalı alanları yüzde 100 dumansız yapan yasaya uyumun artırılması, nargile salgınına karşı farkındalık geliştirilmesi, tütün endüstrisinin manipülasyonları hakkında farkındalık oluşturulması hakkında ulusal ve ulus arası projeler yürüttüklerini söyledi.

“Nargile, sigara içiminden çok daha zararlı”

Türkiye’de bu konuda önemli yasal düzenlemeler yapıldığını belirten Durgut, gençlerde yaygın olan “nargile tehlikesine” dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Sigara içiminden çok daha zararlı çünkü daha fazla katrana nikotine maruz kalıyorsunuz. Uzun süre gençler arasında yayılan tehlikeli bir salgın olarak sürdü. Neticelerini aldık ama bu alanda da daha çok mesafe katetmemiz gerekiyor.”

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 01 Haziran  2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.