enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:33 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:40 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı…
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “AİLEM Engelsiz İletişim Merkezi Tanıtım Töreni”ne Katıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “AİLEM Engelsiz İletişim Merkezi Tanıtım Töreni”ne Katıldı
26.09.2023
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “AİLEM Engelsiz İletişim Merkezimizin sunduğu hizmetlerle, ülkemizdeki 900 bini aşkın işitme kaybı yaşayan insanımızın hayatını kolaylaştırmayı hedefliyoruz.” dedi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Bakan Göktaş, Bakanlık binasında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, arz odaklı hizmet anlayışıyla halkı ihtiyaç duydukları her alanda desteklediklerini söyledi.

Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2020 yılını Erişilebilirlik Yılı ilan etmesinin, engelsiz yaşam konusunda çalışmalara hız kazandırdığını hatırlatan Göktaş, “Bugün de işitme kaybı yaşayan insanlarımızın toplumsal katılımını daha da fazla desteklemek için hazırladığımız özel bir çalışmayı sizlerin takdirine sunacağız. AİLEM Engelsiz İletişim Merkezimizin sunduğu hizmetlerle, ülkemizdeki 900 bini aşkın işitme kaybı yaşayan insanımızın hayatını kolaylaştırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Türkiye’de son 20 yılda işitme engelliler için sunulan sosyal hizmetlerle insanların hayatını büyük ölçüde kolaylaştırdıklarını dile getiren Göktaş, şu an 57 ilde toplam 78 Türk işaret dili tercümanıyla hizmet verdiklerini, tercümanların son 3 yılda, tapu, belediye, valilik, noter, banka, sağlık gibi alanlarda işitme engellilere yaklaşık 4 bin 500 çeviri hizmeti sağladığını aktardı.

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı | T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı | Anasayfa“Merkezimize hem web hem de mobil uygulama üzerinden ulaşılabiliyor”

Bakan Göktaş, Aile Çocuk dergisini, işitme ve görme engelli çocuklar için web ortamında gerekli düzenlemeleri yaparak erişime açtıklarını belirtti.

Türk işaret dilini öğrenmek ve geliştirmek isteyenler için 2017’de yaklaşık 11 bin 500 videodan oluşan Güncel Türk İşaret Dili Sözlüğünü web sayfasını yayınladıklarını dile getiren Göktaş, bugüne kadar sözlüğe 150 farklı ülkeden 4,5 milyondan fazla erişim sağlandığını ifade etti.

AİLEM Engelsiz İletişim Merkezinin, işitme engeli olan veya olmayan bütün vatandaşların birbirini duyup anlaşabileceği çok özel imkanlar sunduğunu aktaran Göktaş, şöyle devam etti:

“Merkezimiz Türk işaret dilini kullanan herkes için ortak bir iletişim merkezi haline dönüşüyor. İletişim merkezimize hem web hem de mobil uygulama üzerinden ulaşılabiliyor. Tek tuşla Türk İşaret Dili Tercümanlarına ulaşılabiliyor. Merkezimizde öncelikle işitme engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç duydukları bilgilere erişimi sağlanmakta. Aynı zamanda işitme engeli olan vatandaşların tercüman eşliğinde, diledikleri kişilerle konferans şeklinde görüşmeleri de mümkün. Örneğin çocuğunun öğretmenine ulaşmak isteyen bir veli, müdürü ile görüşmek isteyen bir çalışan veya iş başvurusunda bulunmak isteyen işitme engelli bir vatandaşımız merkezimizi arayarak görüntülü olarak çeviri hizmeti alabilecektir. Böylelikle işitme engelli vatandaşlarımız toplumsal hayata tam ve etkin bir şekilde katılacaktır.”

Göktaş, Engelsiz İletişim Merkezinin insanların arasında sağlam bir köprü kuracağına işaret etti.

İşitme engelli velisi olan bir öğretmen, işitme kaybı hastası olan bir doktorun da tercümanlardan destek alabileceğini belirten Göktaş, AİLEM Engelsiz İletişim Merkezinin vatandaşlar arasındaki iletişimi ve teması güçlendireceğine inandığını vurguladı.

Bakan Göktaş konuşmasının ardından AİLEM Engelsiz İletişim Merkezine canlı bağlanarak, sistemin nasıl işlediğini uygulamalı olarak gösterdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.