enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:30 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) Eğitim İçin Birlik: Temsili Ayakkabı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
00:30 Otomotivde ekim rekoru: 10 ayda 1 milyondan fazla araç satıldı…
00:27 Türk savunma sanayii yenilikçi ürünleriyle, Mali’nin başkenti Bamako’da BAMEX’25 fuarında olacak…
00:24 ABD’den nadir mıknatıs bağımlılığını bitirmek için 1.4 milyar dolarlık yatırım…
00:24 İÜ Rektörü Zülfikar: 6 asırlık üniversitenin ve mezunlarının onurunu koruduk
00:19 Marjinal Porter Novelli’den,’Yanındayız Derneği’ne stratejik iletişim danışmanlığı desteği
00:17 Burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı
00:14 Dışişleri Bakanlığı, “Avrupa Komisyonu 2025 Türkiye Raporu” hakkında, ‘Ön yargılı ve mesnetsiz’ dedi…
00:09 Selanik’teki Atatürk Evi, 10 Kasım’da Atatürk’ü Anma Günü’nde açılıyor…
00:07 AB Yüksek Temsilcisi Kallas Türkiye için ‘Önemli bir ortak’ diyerek açıkladı…
00:06 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den: Son 6 yılda 18 yeni üst geçit, 38 engelli asansörü
00:04 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), ilin sağlık turizmindeki gücünü dünyaya tanıtmaya devam ediyor
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, COP30 Liderler Zirvesi için bugün Brezilya’nın Belem kentine gidecek…
12:32 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
12:07 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
07:13 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
07:10 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AİHM’in Navalny Kararına Rusya’dan Tepki

AİHM’in Navalny Kararına Rusya’dan Tepki
18.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Rusya hükümeti, muhalif siyasetçi Alexei Navalny’nin tutukluluğunun sonlandırılması çağrısında bulunan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kararını reddetti.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın Amerika’nın Sesi’ne (VOA) dayandırdığı habere göre, AİHM Salı günü aldığı kararla ilgili yaptığı açıklamada, Rusya hükümetine çağrı yapıldı ve Rusya’da hükümet karşıtı kitlesel protestolara da neden olan Navalny’nin tutukluluğunun sonlandırılması talep edildi.

AİHM’in karar metninde, Navalny’nin hayati riskle karşı karşıya olma ihtimali nedeniyle de serbest bırakılması gerektiği belirtildi.

Rusya Adalet Bakanı Konstantin Chuychenko, karara, “Bu talep asılsız ve yasadışı çünkü bir gerçek ya da bir hukuk normuna hiç dayanmıyor” sözleriyle tepki gösterdi.

Rus basınında yayınlanan haberlere göre, Chuychenko AİHM’in kararının, Rusya’nın yargı sistemine daha önce hiç görülmemiş seviyede bir müdahale olduğunu söyledi ve Rus hukukunda yeri olmadığından talebin yerine getirilmeyeceğini belirtti.

Rusya’da geçen yıl yürürlüğe koyulan bir yasayla, uluslararası kurum ya da anlaşmaların taleplerinin Rus Anayasası’yla uyuşmaması halinde ulusal meclisin kararlarına söz konusu uluslararası kararlar karşısında üstünlük hakkı tanındı.

44 yaşındaki muhalif lider Alexei Navalny geçen yıl rahatsızlanmasının ardından tedavi amacıyla Almanya’ya götürülmüş, buradaki sağlık yetkilileri Navalny’nin sinir gazıyla zehirlendiği bulgusuna varmıştı.

Kremlin, Navalny’nin zehirlendiği yönünde batılı ülkelerden gelen suçlamaları reddetmeye devam ediyor.

Ülkesinde yargı karşısına çıkma riskini göze alarak Rusya’ya dönen Navalny’nin tutuklanması hem Rusya’da hem de dünyada büyük tepki gördü.

Navalny’nin avukatlarından Rus hükümetinin AİHM kararına tepkisiyle ilgili henüz bir yorum gelmedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 18 Şubat 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.