enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:58 Güvenlik kaynakları: Çatışmaların sebebi YPG’nin Suriye’nin geleceğini ve kaynaklarını sömürme kaygısıdır
12:16 ABD’de göç ve gümrük muhafaza polisinin (ICE) yetkileri neler?
09:49 Gazeteci Ali Asmar, İsrail’in 2025’te yürüttüğü çok cepheli savaşı ve Suriye’nin bu stratejideki kritik rolünü
09:06 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG’nin 10 mart mutabakatına uyup bir an önce üzerine düşen yükümlülükleri getirmesini bekliyoruz”
07:58 Amerika’nın Büyük Strateji Arayışı
07:28 Bakan Güler: “Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğü temelinde, terör örgütleriyle mücadelesine destek veriyoruz”
07:27 Yüksek Gelir Hedefi Çerçevesinde 2026’da Türkiye Ekonomisi
07:14 İran’da Tahran Savcısı Ali Salihi, vatandaşları dışarı çıkmaması konusunda uyardı…
07:03 Öğretmenlerin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin temel ilkelerde güncellemeye gidildi
06:49 Venezuela devlet başka­nı Nicholas Maduro şimdilik son kurban…
06:40 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
06:06 2026 Hukuk ve Yargı Gündemi
20:42 48 il için “sarı” uyarı: Çığ, fırtına, sağanak ve kar yağışına dikkat
13:26 Trump, en kötü ABD Başkanı olarak tarihe geçecek
10:38 Somaliland Hakkında İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan Acil Toplantı
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AGİT’ten Fincancı, Nesin ve Önderoğlu için beraat çağrısı

AGİT’ten Fincancı, Nesin ve Önderoğlu için beraat çağrısı
30.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı, bugün (30 Eylül) tekrar hakim karşısına çıkacak olan Erol Önderoğlu, Şebnem Korur Fincancı ve Ahmet Nesin’in beraatini istedi.

Mustafa Kemal AtatürkAvrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) bugün İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmalarına devam edecek olan Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve gazeteci yazar Ahmet Nesin’in beraatini talep etti.

Şebnem Korur FincancıAGİT Medya Özgürlüğü Temsilcisi Teresa Ribeiro tarafından yapılan açıklamada Korur Fincancı, Önderoğlu ve Nesin hakkında 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’ndan 14,5 yıl hapis cezası istendiği belirtildi.

Açıklamada Korur Financı, Önderoğlu ve Nesin’in üç yıllık yargılamanın ardından 2019 yılında beraat ettikleri hatırlatıldı.

Korur Fincancı, Önderoğlu ve Nesin kapatılan Özgür Gündem gazetesinin bir günlük yayın yönetmenliğini üstlendikleri için 20 Haziran 2016’da tutuklanmış, haklarında “örgüt propagandası yapmak”, “suç ve suçluyu övmek” ve “suç işlemeye alenen tahrik” suçlamasıyla 14 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmış, 17 Temmuz 2019 tarihinde beraat etmişlerdi. Kararın istinaf mahkemesinde bozulmasıyla bu yılın Şubat ayında yeniden yargılanmalarına başlanmıştı.

AGİT Medya Özgürlüğü Temsilcisi Teresa Ribeiro“Yargı tacizi”

Ribeiro “Beş yıl önce sadece ifade özgürlüğü hakkını kullandıkları için şimdi bir kez daha terörizmle bağlantılı değersiz suçlamalarla karşılaşmak zorunda olan, uzun ve zor bir yargı süreci ve uzun hapis cezaları riski altında bulunan Erol Önderoğlu, Ahmet Nesin ve Şebnem Korur Fincancı’ya karşı yenilenen yargı tacizini teessüfle karşılıyorum” dedi.

“Meslektaşlık dayanışmasının ifadesini cezalandırmak, bu tarz edimleri terörizmle ya da suç davranışlarıyla eşitlemek, gereklilik ve orantılılık prensiplerinin ötesine geçiyor ve ülkedeki ifade ve medya özgürlüğüne ilişkin dehşet verici bir mesaj veriyor” diyen AGİT Temsilcisi Ribeiro, Korur Fincancı, Önderoğlu ve Nesin hakkındaki tüm suçlamaların düşürülmesini ve “ifade özgürlüğü ortamının güvence altına alınmasını” istedi.

Ribeiro ayrıca Türkiye makamlarına temel bir insan hakkı olan ifade özgürlüğünün etkin biçimde korunmasını güvence altına almak için çok geniş bir biçimde uygulanan terörle mücadele yasalarını gözden geçirmek üzere somut ve anlamlı adımlar atma çağrısı yaptı.

Bu yasaların AGİT yükümlülükleri ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihatları dahil olmak üzere uluslararası standartlarla uyumlu hale getirilmesini istedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.