enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:01 Hayırseverlerin Başkenti: Kayseri
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artığı faşizan zihniyeti lanetliyorum
00:10 World Defense Show (WDS) 2026 kapsamında FNSS, Nurol Makina ve Miilux OY arasında Teknik İş Ortaklığı Protokolü imzalandı.
00:10 (TÜİK) verilerine göre, il ve ilçe merkezlerinde ikamet ederken belde ve köylerde yaşayanların oranı geriledi…
00:09 İstanbul’da İl Tarım ve Orman ile Ticaret müdürlüklerine bağlı ekiplerince, ramazan ayı öncesinde kasaplara yönelik denetimler artırıldı
00:03 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize nasıl daha iyi hizmet ederiz buna odaklanıyoruz”
00:02 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan,”Gerçeği sadece CHP genel başkanı görmüyor”
00:01 ABD’de tabu kırıldı: Gazze’yi konuşan kazandı
14:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Zeynep Güneş Akgün’e destek
12:07 İçişleri Bakanı Çiftçi’den Erzurum’a duygusal veda
11:02 Kabinede bayrak değişimi
00:52 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:50 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:48 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:40 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:39 MSB Güler, 11’inci Hudut Tugay Komutanlığında: “Gazze’de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız”
00:33 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
00:27 Adalet Bakanı Tunç, Mattia Ahmet Minguzzi’nin mevlüt programına katıldı
00:20 Egeli gençler, TEKNOFEST hazırlıklarını sürdürüyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AGİT’ten Fincancı, Nesin ve Önderoğlu için beraat çağrısı

AGİT’ten Fincancı, Nesin ve Önderoğlu için beraat çağrısı
30.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı, bugün (30 Eylül) tekrar hakim karşısına çıkacak olan Erol Önderoğlu, Şebnem Korur Fincancı ve Ahmet Nesin’in beraatini istedi.

Mustafa Kemal AtatürkAvrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) bugün İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmalarına devam edecek olan Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve gazeteci yazar Ahmet Nesin’in beraatini talep etti.

Şebnem Korur FincancıAGİT Medya Özgürlüğü Temsilcisi Teresa Ribeiro tarafından yapılan açıklamada Korur Fincancı, Önderoğlu ve Nesin hakkında 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’ndan 14,5 yıl hapis cezası istendiği belirtildi.

Açıklamada Korur Financı, Önderoğlu ve Nesin’in üç yıllık yargılamanın ardından 2019 yılında beraat ettikleri hatırlatıldı.

Korur Fincancı, Önderoğlu ve Nesin kapatılan Özgür Gündem gazetesinin bir günlük yayın yönetmenliğini üstlendikleri için 20 Haziran 2016’da tutuklanmış, haklarında “örgüt propagandası yapmak”, “suç ve suçluyu övmek” ve “suç işlemeye alenen tahrik” suçlamasıyla 14 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmış, 17 Temmuz 2019 tarihinde beraat etmişlerdi. Kararın istinaf mahkemesinde bozulmasıyla bu yılın Şubat ayında yeniden yargılanmalarına başlanmıştı.

AGİT Medya Özgürlüğü Temsilcisi Teresa Ribeiro“Yargı tacizi”

Ribeiro “Beş yıl önce sadece ifade özgürlüğü hakkını kullandıkları için şimdi bir kez daha terörizmle bağlantılı değersiz suçlamalarla karşılaşmak zorunda olan, uzun ve zor bir yargı süreci ve uzun hapis cezaları riski altında bulunan Erol Önderoğlu, Ahmet Nesin ve Şebnem Korur Fincancı’ya karşı yenilenen yargı tacizini teessüfle karşılıyorum” dedi.

“Meslektaşlık dayanışmasının ifadesini cezalandırmak, bu tarz edimleri terörizmle ya da suç davranışlarıyla eşitlemek, gereklilik ve orantılılık prensiplerinin ötesine geçiyor ve ülkedeki ifade ve medya özgürlüğüne ilişkin dehşet verici bir mesaj veriyor” diyen AGİT Temsilcisi Ribeiro, Korur Fincancı, Önderoğlu ve Nesin hakkındaki tüm suçlamaların düşürülmesini ve “ifade özgürlüğü ortamının güvence altına alınmasını” istedi.

Ribeiro ayrıca Türkiye makamlarına temel bir insan hakkı olan ifade özgürlüğünün etkin biçimde korunmasını güvence altına almak için çok geniş bir biçimde uygulanan terörle mücadele yasalarını gözden geçirmek üzere somut ve anlamlı adımlar atma çağrısı yaptı.

Bu yasaların AGİT yükümlülükleri ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihatları dahil olmak üzere uluslararası standartlarla uyumlu hale getirilmesini istedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.