enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:00 ‘Taşacak Bu Deniz’ oyuncuları arasına katıldı
00:03 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Terörü ilanihaye Türkiye’nin gündeminden kaldıracağız”
00:02 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri!…
00:02 Yüzyılın Konut Projesi’nde başvurular bu hafta sona eriyor
00:01 Bakan Kurum: Kira ve konut fiyatlarını dengeleyeceğiz
00:01 Boraltan Köprüsü Faciası…Rus ordusundan kaçan 146 Azeri TÜRK’ünün katliamı…
00:01 Erdoğan: Karadeniz’de sivil gemiler hedef alınmamalı, ikazlarımızı ilettik
00:01 ABD Başkanı Trump, Ukrayna-Rusya Savaşı’yla ilgili Avrupalı liderlerle kapsamlı görüşmeler yaptı…
00:00 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Yeni fırsatların ortaya çıktığı dönemden geçiyoruz”
00:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AK Parti Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı”nda konuştu…
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Boraltan faciası, CHP’nin Türkiye tarihine geçmiş bir kara lekesidir”
00:07 Science dergisindeki Muhtemel ‘İstanbul’ depremine ilişkin uzmanlardan farklı açıklamalar peş peşe geldi…
00:07 Doç. Dr. Barış Semiz, “Pamukkale’nin Uşak’taki altın madeni faaliyetleriyle ilişkilendirilmesi gerçeği yansıtmıyor”
00:06 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “İzmir’in okullarında tuvaletlerde sabun var ama çeşmelerinde su akmıyor”
00:05 Devlet Bahçeli: Türk dili, milli varlığın korunmasına yönelik stratejik bir sorumluluktur
00:03 Trafikte düzeni bozana rekor cezalar yolda
00:03 Bakan Göktaş, Türkiye’de de nüfus yaşlandı ve doğurganlık azaldı”…
00:01 Sektörünün bölgesindeki en büyüğü SING İstanbul, artık yeni adresinde…
00:00 Bakan Fidan: “Biz inanıyoruz ki; dış müdahalelerden arınmış, istikrarlı bir Suriye, bölgemiz için büyük bir artı değer olacaktır.
09:59 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘AGİT, Kırım’daki durumu uzaktan izlemeye başlamalı’

‘AGİT, Kırım’daki durumu uzaktan izlemeye başlamalı’
21.01.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Ukrayna Özel Gözlem Misyonunun, işgal altında bulunan Kırım’daki durumun uzaktan izlenmesini başlatması gerektiğini ifade etti. Bakan, AGİT Özel Gözlem Misyonunun yetkisinin tüm Ukrayna topraklarını kapsadığını vurguladı.

AGİT Dönem Başkanı ve İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, dün Ukrayna’ya bir çalışma ziyareti düzenledi. Ziyaret çerçevesinde Bakan Linde, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba ile Bakanlık binasında bir araya geldi.

Görüşmede, işgal altında bulunan Ukrayna topraklarındaki güvenlik durumu ve Rusya ile Ukrayna arasında devam eden silahlı çatışmayı barışçıl yollarla çözme çabaları tartışıldı.

Bunun dışında Kuleba, AGİT Özel Gözlem Misyonunun, artık işgal edilen Kırım’daki durumu uzaktan izlemeye başlaması gerektiğinin altını çizdi.

“İŞGAL ALTINDAKİ KIRIM’A ENGELSİZ ERİŞİM SAĞLANMALI”

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı basın servisinden görüşme ile ilgili yayımlanan açıklamada, Kuleba’nın görüşme sırasında AGİT Özel Gözlem Misyonunun yetkisinin, uluslararası tanınmış sınırları içinde tüm Ukrayna topraklarını kapsadığını vurguladığı belirtildi. Bakan, AGİT Özel Gözlem Misyonu personeli için, 16 Aralık 2020’de onaylanan 75/192 numaralı “Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol Kentindeki (Ukrayna) İnsan Hakları Durumu” başlıklı güncellenmiş Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu kararında belirtildiği gibi işgal altındaki Kırım’a engelsiz erişiminin sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

“AGİT, TÜM OLANAKLARA SAHİP”

Kuleba, “AGİT Özel Gözlem Misyonu, Kırım’daki durumun uzaktan izlenmesi mekanizmasını başlatmak için tüm olanaklara sahip ve işgal altındaki Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol (Akyar) kentindeki durumun uzaktan analizini yapabilir.” diye kaydetti.

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Ocak 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.