enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
02:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
22:58 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
22:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
21:30 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
07:30 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
07:24 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Afyonkarahisar’dan Mektup Var!

Afyonkarahisar’dan Mektup Var!
11.08.2023
A+
A-

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’dan Gazeteci Mustafa SALMAN, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın Baba Ocağı Emirdağ’daki ziyaretini takip etti.

Bakan Göktaş, 17’nci Gurbetçi festivaline katılmak üzere gittiği memleketi Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde bir takım ziyaretlerde bulundu.

Göktaş, ilk olarak ilçedeki Cumhuriyet Meydanı’nda protokol tarafından karşılandı.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş köyüne gitti! Vatandaş gözyaşlarını tutamadı - aksammagazin, magazin olay haberler, ünlü haberleri, ünlülerin haberi, magazin son dakika,iş dünyası son dakika, ekonomi haberleri, özel gizli haberler, bu haberler hiçbir

Daha sonra aile kabristanlığını ziyaret eden Göktaş, Tez köyüne geçti. Burada hemşehrileriyle selamlaşan Göktaş, Tez İlkokulu bahçesinde hazırlanan programa katıldı. Göktaş burada köy sakinleriyle katmer pişirdi, aşure dağıttı.

Tez köyü lobisinin çok güçlü olduğunu söyleyen Göktaş, “Burada yaşayan vatandaşlar kadar köyün dışındaki vatandaşların da sesi çok gür çıkıyor. Tez köyü WhatsApp grubu var. Ben de o grubun üyesiyim. Çok sık iletişim halindeyiz. Buranın havası suyu çok farklı.” diye konuştu.

Buranın ardından Emirdağ ilçesinde kurum ve esnaf ziyareti yapan Bakan Göktaş, AK Parti İlçe Teşkilatı ile belediyeyi ziyaret etti.

Göktaş, belediye ziyaretinde ilçede 2 bin 552 metrekare alana inşa edilecek 72 kişi kapasiteli 65 metrekarelik kullanım alanına sahip modern 1+1 müstakil tip evlerden oluşan “Emirdağ Huzurevi Projesi“nin protokol törenine katıldı.

İlçenin yaşlı bireylerine, ailelerinin eksikliklerini hissettirmeyecek, kaliteli vakit geçirecekleri, sıcak, konforlu ve huzurlu bir yuva temin edilmesi hedefiyle hazırlandığı bildirilen projenin protokolü, Göktaş ile Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sabri Gedikkaya, tarafından imzalandı.

Bakanimiz Mahinur Ozdemir Goktas Baba Ocagi Emirdag'da 17'nci Gurbetci Festivali'ne Katildi | T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı | Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş Baba Ocağı Emirdağ'da 17'nci Gurbetçi Festivali'ne Katıldı

Bakan Göktaş, Fazlı-Macide Hallaç Huzurevi ve Emirdağ Huzurevi’ni de ziyaret ederek, burada huzurevi sakinleriyle bir araya geldi. Huzurevi sakinleriyle bir süre sohbet eden Bakan Göktaş, sakinlerin taleplerini tek tek not aldı.  Daha sonra Cumhuriyet Meydanı’nda esnaf ziyaretinde bulunan Göktaş, burada vatandaşlarla sohbet etti.

Göktaş, memleketi Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde düzenlenen 16. Emirdağ Gurbetçi Festivali’ne de katılarak, gurbetçi bir ailenin evladı olduğunu anlattı.

Gurbetçinin, ömür boyu evini özleyen bir garip yolcu gibi olduğunu belirten Göktaş, “Bununla birlikte devletin güçlü desteği, son 20 yılda ülkesinden uzak yaşayan kardeşlerin hayatını kolaylaştırmaya başlamıştır.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, gurbetçilerin vatan hasretini çok iyi anladığını belirten Göktaş, şöyle konuştu:

“Bizi, Türkiye’deki kardeşlerden hiç ayırmadan her fırsatta dile getirmiştir. Cumhurbaşkanı, bütün Türk milletinde tazelediği birlik ruhu, yurt dışındaki yaşam kalitemizi yükseltmiş, öz güvenimizi artırmıştır. Artık yurt dışında gezdiğinizde ‘ben Türküm‘ demekten gurur duyuyorsunuz, biliyorum. Yurt dışında yaşayan dostlar ülkemizin en kıymetli temsilcileridir. Her biri, milli ve manevi değerlerine bağlı, ülkesine vefalı. Biz bu vefayı, 15 Temmuz direnişinde gördüğümüz gibi 6 Şubat depremlerinde de gördük. Uzak ülkelerde olsalar da depremden etkilenen şehirlerin ihtiyaçlarıyla çok yakından ilgilendiniz. Manevi desteğinizin yanı sıra yardımlarda bulundunuz. Tırlar dolusu yardım getirdiniz. Bugün depremin 6. ayını yaşıyoruz. 6 ay geçti ama biz onları asla unutmadık, unutmayacağız. Her zaman devletimiz var gücüyle o vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Her geçen gün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak depolara gelen sizin yardımlarınızı vatandaşlara, depremzedelerimize ulaştırdık.”

Bakan Göktaş, “2023 genel seçimlerinde varlığınızı yakından hissettik. Cumhurbaşkanı önderliğinde gurbetçi kardeşlere sunduğumuz imkanlar takdir görmüş, oluşan memnuniyet seçim sonuçlarına yansımıştır. Yurt dışında yaşayan Türkler ayrıca bulundukları ülkelerden ana vatanlarına baktıklarında, Türkiye’nin gelişim çizgisini çok iyi değerlendirebilmektedir. Bu anlamda uluslararası arenada ülkenin artan itibarını açık ve net olarak görebilmektedirler.” diye konuştu.

Bakanimiz Mahinur Ozdemir Goktas Baba Ocagi Emirdag'da 17'nci Gurbetci Festivali'ne Katildi | T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı | Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş Baba Ocağı Emirdağ'da 17'nci Gurbetçi Festivali'ne Katıldı

Şu an yurt dışında 6,5 milyonu aşkın vatandaş yaşadığını dile getiren Göktaş, “Her birinin mutluluğu, huzuru bizi yakından ilgilendiriyor.” dedi.

Vatandaşların kimi zaman yaşadıkları ülkelerde birtakım haksızlıklarla uğrayabildiğini söyleyen Göktaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Maalesef 21. yüzyılda hala, ayrımcılık, yabancı düşmanlığı ve İslamofobi gibi konular, Avrupa ülkelerinin gündeminde yer alıyor. Bu konular Batılı ülkelerde yaşayan Müslümanların hayatını zorlaştırmaya devam ediyor. Göç alan ülkelerin ortak hassasiyetiyle bu sorunların aşılabileceğini, dünyanın daha yaşanabilir bir yer haline geleceğini düşünüyoruz. Nitekim göç konusunda biz Türkiye olarak, insan odaklı siyasetle tüm dünyaya örnek olduğumuza inanıyoruz. Bu ülkede yaşayan herkese, insanlık onuruna yakışan bir yaşam sunmaya çalışıyoruz. Benzer şekilde, Türklerin yurt dışı yaşamının iyileşmesinde ve ayrımcılıkla mücadelede, ev sahibi ülkelerin de sorumluluğu olduğuna inanıyoruz. Ülkemizin gelişim çizgisi şüphesiz Avrupa’da yaşayan vatandaşların da göğsünü kabartıyor. Türkiye’nin artan gücü yurt dışında yaşayan Türkler için attığımız somut adımlara da yansıyor.”

Bakanimiz Mahinur Ozdemir Goktas Baba Ocagi Emirdag'da 17'nci Gurbetci Festivali'ne Katildi | T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı | Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş Baba Ocağı Emirdağ'da 17'nci Gurbetçi Festivali'ne Katıldı

Mahinur Özdemir Göktaş, 2012’den itibaren Avrupalı Türklerin, yaşadıkları ülkelerde, Türkiye’deki seçimler için oy kullanabildiğini ifade ederek, bu adımla, uzaklardaki vatandaşlarla bağın korunduğunu, kader ortaklığının devam ettiğini söyledi.

Yurt dışındaki aile ataşeliklerinin sayısını da artırdıklarını söyleyen Göktaş, bakanlık olarak Almanya, Berlin Büyükelçiliğinde Düsseldorf, Hamburg, Köln ve Stuttgart başkonsolosluklarında ataşelikler olduğunu belirtti.

Fransa ve Belçika’da da aile ataşeliği kurmayı hedeflediklerini bildiren Göktaş, vatandaşların kendilerini yalnız hissetmemesi ve sorunlarının daha kolay çözülmesi için gerekli tüm rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini sunduklarını vurguladı.

“Milli ve manevi değerlerimizle bütün dünyada çalışkan ve saygın bir Türk kimliği inşa ettik”

Dünyanın her yerinde yaşayan vatandaşlar için hizmetleri ulaşabilir hale getirip “uzakları yakın ettiklerini” ifade eden Göktaş, sözlerini şöyle tamamladı:

“Biz gurbetçilerin aşina olduğu üzere evlerimiz memleketimiz, ailelerimiz milletimizdir. Ben şuna yürekten inanıyorum ki yurt dışında yaşayan vatandaşların başarısının sırrı aile ilişkilerinde saklıdır. Güçlü birey, güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye ilkemiz, ülkemizle sınırlı kalmıyor, dünyanın her yerinde gücümüze güç katıyor. Biz bugün, milli ve manevi değerlerimizle bütün dünyada çalışkan ve saygın bir Türk kimliği inşa ettik. Bu başarıya ulaşmamızda aile bağlarımızın etkisi çok büyüktür. Ailelerimizle birlikte, vatan aşkımız da bize çok yol aldırmıştır. Hatta ilk gidenler çok iyi hatırlar, aile büyüklerimiz değerlerimizi korumak adına evle iş arasında bir hayat sürmüşlerdir. Şimdi ise Avrupa’nın birçok şehrinde o değerlerin gücüyle beslenen, öz güveni yüksek bir Türk nesli yetişmektedir.”

Gazeteci* Mustafa SALMAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.