enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:50 Kitap: “Gerçeğin Katli-İsrail’in Gazeteciliğe Karşı Savaşı”
08:19 Dünya Sağlıklı Yaşlanma Konseyi (WHAC) Bayrak Devir Töreni İzmir’de Gerçekleşti…
00:59 TÜBİTAK’tan Kastamonu Üniversitesi’nin Pompeiopolis ve güneş saati çalışması’na destek…
00:52 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri…
00:42 Nükleer Diplomasi: Türkiye-Güney Kore Ekseninde Yeni Enerji Mimarisi
00:30 Dışişleri Bakanı Fidan, “Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa” konferansında konuştu…
00:23 BM’nin insan hakları testi: Gazze
00:05 Almanya’nın Hannover kentinde iki camiye yönelik saldırı gerçekleştirildi…
00:00 ABD’nin test atışı KIZILELMA’nın gölgesinde kaldı
21:32 Müslümanların hayatında teori ve pratik arasındaki çelişki…
10:34 BM Genel Kurulu’nda, “Uluslararası Soykırım Suçu Mağdurlarını Anma ve Onur Günü” dolayısıyla oturum yapıldı…
10:19 Bakan Yumaklı: Su konusunda belediyeler üzerine düşeni yapmalı
09:36 Karadeniz’de sağanak, Doğu Anadolu’da ise karla karışık yağmur bekleniyor…
09:10 (TÜİK), TÜFE temel yıl güncellenmesi ve hesaplama sisteminde yapılacak değişikliğe gidiyor…
08:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Mazlumun yanında, zalimin karşısında dimdik duruyoruz”…
07:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP Genel Başkanı, her köşeye sıkıştığında: Ya topu taca atıyor ya saldırganlaşıyor ya saçmalıyor”…
00:49 Erdoğan: 10 Mart mutabakatı şer odaklarının hesabını bozacak
00:18 Bursa Osmangazi’de Cengiz Aytmatov Günleri Başlıyor…
00:10 Bakan Fidan’dan Suriye Hürriyet Günü mesajı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Afrin’de bombalı araçla saldırı

Afrin’de bombalı araçla saldırı
12.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Suriye’de Türkiye’nin desteklediği muhalif güçlerce kontrol edilen Afrin’de bombalı araçla düzenlenen saldırıda altı kişi hayatını kaybetti. Ölenlerden en az ikisinin sivil olduğu açıklandı.

Mustafa Kemal AtatürkSuriye’nin kuzeyinde Türkiye’nin desteklediği muhalif güçlerce kontrol edilen Afrin kentinde bombalı araçla düzenlenen saldırıda altı kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, aracın kent merkezinde “sivillerle dolu bir alanda” patlatıldığını aktardı.

Gözlemevi, Suriyeli muhalif grup Ceyş’ül İslam’ın askeri karakolu ve çarşıya yakın bir noktada gerçekleşen patlamada hayatını kaybeden altı kişiden en az ikisinin sivil olduğunu duyurdu.

Ölenler arasında bir Ceyş’ül İslam mensubunun da bulunduğunu bildiren Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, patlamada 12 kişinin de yaralandığını belirtti.

Syrien Bombenanschlag, in Afrin

Hatay Valiliğinden açıklama

Hatay Valiliği ise saldırıda hayatını kaybeden sivil sayısının üç olduğunu, 10 sivilin de yaralandığını açıkladı. Valiliğin açıklamasında, “YPG/PKK terör örgütünce Afrin merkezde bir araçta meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 3 sivil şahsın hayatını kaybettiği, 10 sivil şahsın ise yaralandığı ve yaralıların çevre hastanelerde tedavi altına alındığı belirlenmiştir. Valiliğimiz koordinasyonunda danışmanlık hizmeti veren yerel kolluk birimlerince adli makamlarla gerekli koordinasyon sağlanarak olaya ilişkin tahkikata başlanılmıştır” denildi.

İki gözaltı

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Afrin’deki yerel polis güçlerinin saldırıyla bağlantılı olduklarından şüphelenilen iki genç erkeği gözaltına aldığını duyurdu.

Suriye’de Türkiye destekli muhaliflerce kontrol edilen diğer bölgeler gibi Afrin de sık sık silahlı ya da bombalı saldırılara sahne oluyor. Bu saldırıların büyük bölümü üstlenilmiyor.

Afrin’de geçen ay patlayıcı düzeneklerle gerçekleştirilen dört ayrı saldırı yaşandı. Bu saldırılardan birinde bir muhalif komutanın aracı hedef alınmıştı.

Türkiye destekli muhalifler, Afrin’in kontrolünü Mart 2018’de Suriyeli Kürt güçlerin elinden almıştı.

EK Kaynaklar *DW, AFP

[TÜHA Haber Ajansı, 12 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.