enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
19:36 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:19 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:06 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:53 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:17 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:51 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:17 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:03 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
00:00 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
22:46 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:42 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’nda
13:32 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:18 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
00:29 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:27 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:05 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:36 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Afrika domuz vebası sonrası Çin, Almanya’dan domuz ithalatını yasakladı

Afrika domuz vebası sonrası Çin, Almanya’dan domuz ithalatını yasakladı
14.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Çin, geçtiğimiz hafta Afrika domuz vebası vakasına rastladıklarını açıklayan Almanya’dan domuz eti ithalatını durdurdu.

Şimdiye kadar Çin’in domuz eti ithalatının yaklaşık yüzde 14’ünü karşılayan Almanya’ya uygulanan yasakla birlikte, ABD ve İspanya gibi diğer büyük tedarikçilerin et talebinin artarak, küresel fiyatları yükseltmesi bekleniyor.

Alman Gıda ve Tarım Bakanlığı sözcüsü de yasağı doğrulayarak, bakanlığın konuyla ilgili Çin hükümetiyle görüşmelerde bulunduğunu sözlerine ekledi.

Almanya’nın Çin’e ihracatı yılda yaklaşık 1 milyar euro değerinde, Çin üretiminin yüzde 20 civarında küçülmesinin ardından artan talep nedeniyle bu yılın ilk dört ayında hacim iki katına çıktı.

ABD ve İspanya’dan Çin’e mesaj: İhtiyacı biz karşılayabiliriz

Öte yandan yasakla birlikte ABD, İspanya ve Brezilya gibi diğer büyük tedarikçi ülkelerden açıklama gelmeye başladı.

Interporc Ticaret Kurumu Uluslararası Direktörü Daniel de Miguel, “İspanya’nın beyaz domuz sektörü, Çin pazarına güvenli ve kaliteli domuz ürünleri satışındaki büyüme trendini sürdürmeye tamamen hazır” derken, ABD Et İhracat Federasyonu sözcüsü Joe Schuele de Amerika Birleşik Devletleri’nin Çin’e daha fazla domuz eti sevk etmek için “iyi bir konumda” olduğunu söyledi.

Aynı zamanda ABD canlı domuz vadeli işlemleri Perşembe ve Cuma günü tırmanışa geçti.

Almanya’nın Afrika domuz vebası açıklaması

Almanya Gıda, Tarım ve Tüketici Koruma Bakanı Julia Kölckner geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Afrika domuz vebasının Polonya sınırı yakınlarında Brandenburg eyaletinin Spree-Neisse bölgesinde ölmüş bir yaban domuzunda tespit edildiğini belirtmişti.

Açıklamada ayrıca Afrika domuz vebasının insanlar için bir tehlike oluşturmadığı ancak domuzlar için tedavisi olmayan ölümcül bir bulaşıcı hastalık olduğu kaydedilmişti.

İthalat yasağının Almanya’nın domuz eti ihraç ettiği diğer ülkeler arasında da yayılması bekleniyor.

HABER : Melis ÖZOĞLU & (EuroNews)

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Eylül 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.