enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:19 “Bu Dünyadan Bir Akıncı Geçti”
00:31 Daha temiz bir çevre için ortak mücadele; İzmit Körfez’i deniz dibi araç lastiğinden temizlendi
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Barış Kurulu’nun ilk toplantısı için Vaşington’da
00:13 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın’dan “Ramazan ayı özümüze dönüşün vaktidir”
00:12 Hollanda Fahri Konsolosumuz Titus Kramer, bir yasa konusunda hükümeti uyardı…
00:11 İşsizlik 12 çeyrektir tek hanede
00:10 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in ‘Sabah Kahvesi’nde I Orada Neler Oluyor!
00:09 KOTO ve KOSAD’dan ‘Kredi Süreçlerinde Sigorta Dayatmalarına Karşı’ ortak duruş
00:08 Erdoğan’ın Etiyopya Ziyareti ve Bölgesel Etkisi
00:07 ASKİ’ye “içme suyu havzasında kirlilik” cezası ve suç duyurusu
00:06 Yaşam Memnuniyeti Anketi’ne göre, Türkiye’de yaşayanların yüzde 53,3 mutlu olduğunu beyan etti…
00:05 Yağışlar ve belirsizlik arttı. İklim Riskleri azalmadı
00:04 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Enflasyon düşmeye devam edecek”
00:03 İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, TBMM’de düzenlenen “Valiler Buluşması Programı”na katıldı…
00:02 Kayserispor Rusya’da gündem
00:01 Ekrem İmamoğlu ile Hüseyin Gün, Necati Özkan ve Merdan Yanardağ hakkında “Siyasal casusluk” iddianamesi kabul edildi
00:56 AB-Hindistan Ticari Anlaşması ve Türkiye’nin Gümrük Birliği Çıkmazı
00:56 Mehmet Ali Kâğıtçı Dokümantasyon Merkezi hizmete girdi; Kocaeli’nin tarihine ışık tutacak
00:51 8 ülkeden katil, soykırımcı, soyu ispatlanmamış İsrail’e sert tepki: Uluslararası hukuka aykırı
00:43 İtalya, Trump’ın ‘Barış Kurulu’ toplantısına gözlemci olarak katılacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Afrika Coğrafyasında Türkiye’nin Etkinliği Artacak 

Afrika Coğrafyasında Türkiye’nin Etkinliği Artacak 
26.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Uluslararası sınav hizmetleri alanında belgelendirilmiş kuruluş statüsündeki Uluslararası Öğrenciler Enstitüsü, sahip olduğu imkân ve kabiliyetleri Afrika Coğrafyasının önde gelen ülkelerinden Sierra Leone’nin aday öğrencilerine sunmak amacıyla gerekli girişimlere başladı. 

Üst Kurul Başkanı Dr. Erdal Dursun ve Koordinasyon Kurulu Başkan Yardımcısı Tolga Obalı, Sierra Leone Türkiye Büyükelçisi Mohammed H. Kaisamba ve Büyükelçi Yardımcısı Paul A.S. Minah tarafından Büyükelçilik makamında kabul edildi. 

                                                            

Büyükelçi Kaisamba’ya ülkelerindeki vatandaşları için Türkiye’deki yükseköğretim imkân ve faaliyetleri hakkında yenilikçi uygulamalar aktarılarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yabancı uyruklu öğrenciler için verdiği büyük önem bir kez daha vurgulandı. 

Ülkelerinden gelecek Sierra Leone vatandaşı üniversite adaylarının seçiminde ve önceliklendirilmesinde kullanılabilecek ölçme ve değerlendirme alternatifleri hakkında bilgilendirme yapan Dursun, bu süreçte kar amacı gütmeksizin sağlayacakları katkılardan dolayı duyacakları memnuniyeti dile getirdi. 

Dursun, faaliyetlerinde geride bıraktıkları zaman zarfında dezavantajlı grupları barındıran Müslüman Afrika Coğrafyası, Türkî Cumhuriyetler, Balkanlar, Avrupa Bölgesi ve Arap Yarımadasını önceliklendirdiklerini ve böylelikle dünyanın dört bir yanındaki yükseköğretim talebi bulunan aday öğrencilere, ülkemize kazandırmak maksadıyla sınav hizmeti götürdüklerini ve dolayısıyla kamu menfaatleri doğrultusunda hareket ettiklerini ifade etti. 

                                                          

Büyükelçi Kaisamba ise ülkelerinde yetenekli ve başarılı öğrencilerin bulunduğunu ve bu üniversite adaylarının özellikle devlet yükseköğretim kurumlarında kabiliyet ve yatkınlarına göre değerlendirilmelerini, bu doğrultuda karşılıklı olarak ülkelerimizde bulunan merci ve organizasyonların devreye alınabileceğini ifade etti. 

Sivil inisiyatif kuruluşu düzeyinde Türkiye’de faaliyetlerini yürüten ve Büyükelçilikte gerçekleştirilen görüşmelere refakat eden Sierra Leoneliler Topluluğu Başkan Yardımcısı Alie Yayah Koroma ise Sierre Leoneli adaylar ve halen eğitimine devam eden öğrenciler için Türkiye’nin önemli bir eğitim-öğretim merkezi özelliğini taşıdığını ve geçen yıl Enstitü marifetiyle gerçekleştirilen süreçlere Sierre Leone vatandaşları tarafından ilgi gösterildiğini vurguladı.

Koroma ayrıca 2021 yılı için de gerçekleştirilecek müşterek faaliyetlere, sahip oldukları mensup kitlesiyle daha da yoğun iştirak sağlamayı arzu ettiklerini dile getirdi. 

Yapılan görüşmeler neticesinde prensipte mutabık kalınan uluslararası iş birliği konularının resmi yolla değerlendirilmek üzere ilgili kurumsal mercilere sunulmasına karar verilirken, tarafların ilerleyen dönemde çeşitli çalışma grupları oluşturması kararlaştırıldı. 

[TÜHA Haber Ajansı, 26 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.