enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
08:04 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
07:58 Güzelliğin Karanlık Yüzü: Denetimsiz Estetik
07:46 Hatay Sörf Merkezi LC Waikiki sponsorluğunda yılın son sörf şenliğini gerçekleştirdi
07:19 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
07:19 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
07:06 İletişim Başkanı Duran, İstanbul’da1 Ocak’ta sabah namazının ardından yapılacak Filistin’e destek yürüyüşü için çağrıda bulundu
06:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli inşaatında incelemelerde bulundu…
06:37 CHP Genel Başkanı Özel, “Erdoğan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’nı, saray rejiminin muhafızı olarak nitelendirip yetkilendiriyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Afganistan’da iki kadın hâkim öldürüldü

Afganistan’da iki kadın hâkim öldürüldü
18.01.2021
A+
A-
TÜHA HABER / Afgan hükümeti ile Taliban arasında barış görüşmeleri yürütülürken, Kâbil’de Afganistan Yüksek Mahkemesi’nde görevli iki kadın hâkim öldürüldü. Taliban, saldırıdan sorumlu olmadıklarını söyledi.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (AP,AFP)’ye dayandırdığı haberine göre,Başkent Kâbil’de düzenlenen silahlı saldırıda, Afganistan Yüksek Mahkemesi’nde görevli iki kadın hâkim öldürüldü.

Mahkeme sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, saldırının kimliği belirsiz kişilerce Pazar günü kentin kuzeyinde düzenlendiği belirtildi.

Saldırganların iki hâkimin bulunduğu araca ateş açtığı kaydedildi. Saldırıda sürücünün de yaralandığı belirtildi. Saldırı sırasında hâkimlerin işe gitmekte oldukları kaydedildi.

Afganistan Yüksek Mahkemesi sözcüsü Ahmed Fahim Kavim, her iki kadının da Yüksek Mahkeme’de çalıştıklarını teyit ederken, öldürülen hâkimlerin kimliklerine ilişkin bilgi vermedi.

Henüz saldırıyı üstlenen olmadı. Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit, saldırıdan sorumlu olmadıklarını açıkladı.

Söz konusu saldırı, Katar’da Afganistan hükümeti ile Taliban arasındaki barış görüşmelerinin yürütüldüğü sırada gerçekleştirilen son saldırı olarak kayıtlara geçti. Taraflar, barış görüşmelerine Ocak ayı başında yeniden başlamıştı.

Son aylarda ülkede belirli kişileri hedef alan çok sayıda cinayet gerçekleşti. Afgan hükümeti, saldırılardan Taliban’ı sorumlu tutarken, Taliban ise cinayetlerin, barış sürecini baltalamak amacıyla hükümet tarafından sahnelendiğini savunuyor.

Öte yandan son aylarda Kâbil’de düzenlenen birçok saldırıyı IŞİD üstlenmiş bulunuyor. Söz konusu saldırılar arasında çoğu öğrenci, 50 kişinin ölümüyle sonuçlanan bir saldırı da bulunuyor. Aynı zamanda Aralık ayında Afganistan’daki büyük ABD askeri üssünü hedef alan füze saldırılarını da IŞİD üstlenmişti. Söz konusu saldırıda can kaybı yaşanmamıştı.

Afganistan’daki güvenlik sorunu, yargının ülkede hukuku uygulamaya koyması önündeki en büyük engel olarak öne çıkıyor. 2019’da yayınlanan bir Birleşmiş Milletler raporu, ülkenin çeşitli yerlerinde düzenlenen saldırılarda 13 hâkim ve 19 savcının öldürüldüğünü ortaya koymuştu.

[TÜHA Haber Ajansı, 18 Ocak 2021]
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.