enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
08:04 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
07:58 Güzelliğin Karanlık Yüzü: Denetimsiz Estetik
07:46 Hatay Sörf Merkezi LC Waikiki sponsorluğunda yılın son sörf şenliğini gerçekleştirdi
07:19 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
07:19 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Afgan Sığınmacılar Konusunda Ne Yapılmalı?

Afgan Sığınmacılar Konusunda Ne Yapılmalı?
25.11.2021
A+
A-

İSTANBUL-TÜHA HABER / İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından, 9-13 Eylül 2021 tarihlerinde Türkiye çapında 12 ilde 1495 kişi ile yapılan anket araştırma çalışmasının sonuçları yayınlandı.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın İstanbul Ekonomi Araştırma anketine dayandırdığı haberine göre, ABD’nin 30 Ağustos 2021 itibari ile Afganistan’dan resmi olarak çıkmaya başlamasının ardından Taliban ülkedeki kontrolü ele geçirdi. Ancak bu süreç Nisan ayında ABD’nin Afganistan’dan çıkacağını duyurması ile birlike başlamış ve bu durumdan kendini kurtarmak isteyen pek çok Afgan komşu ülkelere göç etmeye başlamıştı.

Ülkemize doğu sınırından giriş yapan Afganların videoları yaz döneminde sıkça gündem olmuştu. Gelen tepkiler üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ülkemizde 300 bin Afgan göçmen olduğunu açıklamıştı.

Yakın gelecekte Afganistan’daki siyasi ve insani krizin düzelmeyeceğini varsayarsak ülkemize gelecek Afgan göçünün önümüzdeki dönemde artması beklenebilir. Bu çerçevede Eylül ayı anketimizde katılımcılara Afgan göçmenler hakkındaki görüşlerini sorduk.

Birden fazla seçeneğin mümkün olduğu bu sorunun sonuçlarına göre toplumun genelinde Afgan sığınmacılar hakkında net bir duruş olduğunu söylemek mümkün. Katılımcıların ezici çoğunluğu Afgan sığınmacıların hiçbir şekilde ülkemize kabul edilmemesi gerektiğini düşünüyor.

Afgan sığınmacıların ülkemize kabul edilebileceğini düşünenler ise öncelikli olarak kadın ve çocuklara sonra ise eğitimli Afganlara kapıların açılmasını uygun buluyor. Tüm sığınmacılara kapıların açılması gerektiğini düşünenlerin oranı ise yalnızca yüzde 5 seviyesinde.

TÜHA Haber Ajansı, 25 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.