enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:36 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
08:17 Turizme savaş darbesi
07:31 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
07:12 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
00:58 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:42 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu, “Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:08 Made in EU Nedir?
00:06 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Afetzedelerin Sessiz Kahramanları: İzciler…

Afetzedelerin Sessiz Kahramanları: İzciler…
21.02.2023
A+
A-

Her afette olduğu gibi büyük deprem felaketinin ardından da bölgeye hızla ulaşan izci ekipleri, uluslararası izcilerin de desteğiyle Kızılay’ın tüm depolarında gönüllü çalıştılar.

siyah kurdele deprem anlamı|TikTok AramaTürkuaz Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın haberine göre, Depolardaki tasnif ve sevkiyattan, mobil aşevlerinden yemek dağıtımına hatta defin hizmetlerine desteğe kadar birçok alanda katkı sağlayan izciler, “hayat normale döneme kadar buradayız” diyorlar.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçesi merkezli gerçekleşen depremlerin ardından afet bölgesine koşan izciler, başta Kızılay olmak üzere birçok kamu kurumuna gönüllü olarak destek verdiler.

Azerbaycan ve Lübnan’dan gelen izci gruplarıyla birlikte illerde bulunan Kızılay lojistik merkezleri başta olmak üzere her alanda faaliyet gösteren izciler, hizmetlerine Sırbistan ve Makedonya’dan gelecek izcilerle devam edecekler.

Türkiye İzcilik Federasyonu İzcileri, Kızılay’ın yanı sıra başta AFAD olmak üzere birçok kamu kurumuna da gönüllü destek verdi. İzciler, defin hizmetlerinde de görev alarak hayatını kaybedenlerin dini vecibelere uygun bir şekilde defnedilmesine katkı sağladı.

Kendi Ailesini Kaybeden İzciler ‘de Yardıma Koştu
İnsani yardım faaliyetlerine kendi anne ve babasını depremde kaybeden izciler de katıldı. Aralarında enkazdan ailesinin cenazelerini çıkarıp çalışmaya gelen ve 13 gündür aralıksız olarak çalışan izciler de bulunuyor.

Bağlılıklarıyla ve disiplinlikleri ile afetzedelere yardım etmek için, profesyonel Kızılay ekiplerine destek olan izciler, depremden etkilenen kırsal kesimlere beslenme, barınma, giyim ve hijyen malzemelerini de ulaştırıyor.

Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde kendisine verilen beslenme ve kan temini görevi için tüm ekiplerini harekete geçiren Kızılay, depremden etkilenen 11 şehirde gönüllüleriyle yaraları sarmaya devam ediyor.

Yardım faaliyetlerine destek vermek isteyen vatandaşlar, gonulluol.org platformu üzerinden açılan görevlere başvurarak gönüllü olarak çalışmalara dahil oluyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.