enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Afet Bilinci Eğitimi Alan Kişi Sayısı 1 Milyonu Geçti

Afet Bilinci Eğitimi Alan Kişi Sayısı 1 Milyonu Geçti
07.03.2021
A+
A-

UHA HABER / 2013’te başlatılan Afete Hazır Türkiye Projesi kapsamındaki eğitimler aralıksız devam ediyor.
Toplumun tüm kesimlerine ulaşabilmek için Afete Hazır Aile, Afete Hazır Okul, Afete Hazır İş Yeri ve Afete Hazır Gençler isimlerinde alt kategorilere ayrılan proje kapsamında, 2020 sonu itibarıyla 14 milyon kişi, Afet Bilinci Eğitimi aldı.
Bakan Süleyman Soylu’nun, 2021 yılını Afet Eğitim Yılı ilan ettiklerini açıklamasının ardından eğitimlere hız verildi.
Bu yıl sonu itibarıyla 51 milyon kişiye Afet Bilinci Eğitimi verilmesinin hedeflendiği çalışmalar kapsamında, 1 Ocak 2021’den bugüne kadar 1.036.937 kişi bu eğitimi aldı.Afetlerle İlgili Her Şey İnternet Sitesinde
Afetlerle ilgili her türlü bilgi ve görsele, hazirol.gov.tr internet sitesinden ulaşılabiliyor.
Vatandaşlar, internet sitesindeki 71 dakikalık Birey ve Aileler İçin Afet Bilinci Eğitimi videosunu izleyerek eğitim alabiliyor.
Videoda; deprem, sel-taşkın, heyelan başta olmak üzere afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler infografiklerle desteklenerek ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor.
Eğitimlerle vatandaşlarımızın yaşanılan bir afetin ardından, ilk 6 saate hazırlıklı hale getirilmesinin yanı sıra toplumda afet farkındalığının oluşturulması amaçlanıyor.
Bakanlıklarla İş Birliği Yapıldı
Bakanlığımız, afet eğitimlerinin planlanan sürede hedeflenen sayı kadar kişiye verilebilmesi amacıyla diğer bakanlıklarla da iş birliği yaptı.
Bu kapsamda, Bakanlığımız ile Adalet Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında protokoller imzalandı.
Ayrıca AFAD da, ASELSAN ve HAVELSAN gibi kurumların yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşlarıyla Afet Farkındalık Eğitimleri İş Birliği Protokolü imzaladı.
Protokoller kapsamında Bakanlık, kurum ve sivil toplum kuruluşlarının çalışanlarına da afet eğitimleri veriliyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 07 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.