enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:12 Terörsüz Türkiye Hedefinin Siyasal ve Toplumsal Yönleri
21:56 ABD ve İsrail’in Saldırıları İran’da Kürt Silahlı Grupları Harekete Geçirebilir mi?
21:45 ABD’de CNN’in bağımsız araştırma şirketi SSRS’nin anketine göre, kamuoyunun yüzde 54’ü, İran’a yönelik saldırıların ülkesi için daha büyük tehdit oluşturacağını düşünüyor.
21:40 İran’a Siyonist Saldırı ve Batının Kukla Kürdistan Hayali!
20:48 Kocaelispor sürpriz şekilde kupaya veda etti 
10:28 Madrid’de ‘Belirsizliği Yönetmek, Dönüşümü Yönlendirmek: Dönüm Noktasında NATO’ paneli düzenlendi
10:17 İran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı
10:05 Bakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü
23:27 “Başkasının Derdiyle Dertlenmeyen, Kendine Dert Arasın”
22:36 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun Nihai Raporu
22:01 ABD, İsrail ve İran: Kapasiteler, Kabiliyetler ve Hal Tarzları
20:51 İran Müdahalesi Avrupa’yı ve Transatlantik İlişkileri Nasıl Dönüştürüyor?
19:08 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
18:00 MSB: Türk hava sahasına yönelen balistik mühimmat imha edildi
10:26 Bakan Fidan: İran’ın stratejisi son derece yanlış
09:07 Mazlumun Kimliği Sorulmaz
10:37 Mücevherde Yeni Sezonun Trendleri İlk Kez Fuarda Açıklanacak
09:54 Saldırıların ardından Gazze’de “yeniden açlık” endişesi
09:43 ABD ile İsrail’in İran’a yönelik ortak saldırıları,artan jeopolitik risk primi, küresel enerji piyasalarında sert fiyat yükselişlerini beraberinde getirdi.
00:49 ABTTF Başkanı: İftarlarımız bazı çevreleri neden rahatsız ediyor?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Adıyaman Meydan Projesi’nin 1. Etabı Başlıyor

Adıyaman Meydan Projesi’nin 1. Etabı Başlıyor
05.10.2024
A+
A-

* Adıyaman’da konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman Meydan Projesi’nin 1. etap çalışmalarının bu ayın sonunda başlayacağını açıkladı.

* Bakan Kurum, “Hiçbir devletin güç yetiremeyeceği işleri başaran güçlü bir devletimiz var. Allah’ın izniyle ekonomik şartlar ne olursa olsun Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimize 23 yıldır ne söz verdiysek o sözleri tutmanın bilinciyle deprem bölgesinde çalışıyoruz” dedi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

ADIYAMAN MEYDAN PROJESİ’NİN 1. ETABI BAŞLIYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman programı kapsamında Atatürk Bulvarı’ndaki Emlak Konut şantiyesinde incelemelerde bulunup basın açıklaması yaptı.

Son 3 ayda deprem bölgesindeki 11 ilde 60 bin yeni konutun daha inşasının başladığını açıklayan Bakan Kurum, şu ana kadar 101 bin 254 konutun teslim edildiğini söyledi. Adıyaman’da ise şimdiye kadar 14 bin 605 yeni konut ve iş yerinin teslim edildiğini belirten Bakan Kurum, kentte yılsonuna kadar 7 bin 300 konut ve işyerinin teslim edileceğini kaydetti.

“VATANDAŞIMIZIN YÜZDE 90’ININ MEYDAN PROJESİNİ İSTEDİĞİNİ GÖRDÜK”

Adıyaman Meydan Projesi’nin 1. etabının başlayacağını duyuran Bakan Kurum bu ay içinde ihalesinin yapılacağını açıkladı. Bakan Kurum, “En son gelişimizde Adıyaman Meydan Projemizde şehrimize hem işlevsellik hem estetik katacak ve bu anlamda şehrin ticaretini, turizmini geleceğini etkileyecek bir proje yapacağımızı milletimizle paylaşmıştık. O gün için şu sözü vermiştik; ‘Vatandaşlarımızla görüşeceğiz ve bu görüşmeler çerçevesinde vatandaşlarımızın bizden talebi ne olursa her projede olduğu gibi yine o talebin yanında duracağımızı’ ifade etmiştik. Bu kapsamda esnafımızla birinci etapla ilgili görüşmelerimizi yaptık. İstişarelerimizi yaptık. Alanın yüzde 71,5’inin bu projeyi şu an itibariyle istediğini gördük. Bugünkü görüşmelerimizle birlikte yüzde 90’ın üzerinde bir vatandaşımızın bu projeyi istediğini görmüş olduk” dedi.

“TALEP GELDİKÇE YENİ ETAPLARI DA YAPACAĞIZ”

“Biz milletimize rağmen hiçbir iş yapmadık, yaptırmadık, yaptırmayacağız” diyen Bakan Kurum, “Meydan projesiyle ilgili vatandaşlarımızla görüştük ve ilk etapla ilgili taleplerini aldık. İkinci, üçüncü ve dördüncü etabı için de yine önümüzdeki yılın ilk çeyreğiyle birlikte görüşmelerimizi yapacağız. Vatandaşlarımızdan çoğunluğun talep etmesi halinde bu etapları da kentimize kazandırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

HÜKÜMET KONAĞININ BULUNDUĞU BÖLGEDE DE ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

Eski hükümet konağının olduğu alanı da belediye ile takas yoluyla Hazine’ye devrinin sağlandığını dile getiren Bakan Kurum, “Bu projeyi de meydan projesiyle birlikte gerçekleştiriyoruz. Eski hükümet konağının olduğu alana ticari ünitelerimizi, sosyal mekanlarımızı yapmak suretiyle esnafımıza, vatandaşlarımıza teslim edeceğimiz bu projeyi inşallah ocak sonu itibariyle tamamlayacağız” diye konuştu.

Adıyaman Üniversitesi Morfoloji Binası, Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi ile 71 lojmanın ve Örenli Mahallesi’nde 500 kişilik caminin ihalelerinin tamamlanıp inşaatlarına başladığını dile getiren Bakan Kurum, İndere’de de 1500 kişilik caminin inşaatının kısa sürede başlayacağını duyurdu.

“KONUTLAR TESLİM EDİLENE KADAR BURADA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Deprem bölgesinde verilen sözlerin kararlılıkla yerine getirileceğine vurgu yapan Bakan Kurum şunları söyledi: Hiçbir devletin güç yetiremeyeceği işleri başaran güçlü bir devletimiz var. Allah’ın izniyle ekonomik şartlar ne olursa olsun Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimize 23 yıldır ne söz verdiysek o sözleri tutmanın bilinciyle deprem bölgesinde çalışıyoruz. Hiçbir zaman deprem bölgesine gelip selfie çektirenlerden, burada boş vaat verip ayrılanlardan olmadık. Hep geldik, vatandaşımızı dinledik. Esnafımızı dinledik. Milletimize bir söz verdik ve bu sözü tutmak için de Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde gece gündüz tüm ekibimizle birlikte çalıştık. İlk gün de buradaydık. İnşallah bu konutlar, bu iş yerleri teslim edilene kadar da burada olmaya devam edeceğiz.

Bakan Kurum, Adıyaman ziyareti kapsamında Valilik binasında kent esnafıyla bir araya gelerek taleplerini dinledi. Bakan Kurum, koordinasyon toplantısında ise yerel yöneticilerle görüşüp kentin sorunlarının bir an önce çözülmesine yönelik talimatlar verdi. Bakan Kurum ardından deprem konutlarının yapıldığı şantiyeleri ziyaret etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.