enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
07:30 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
07:24 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
07:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
07:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
07:09 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
07:03 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu bu hafta 2 kez toplanacak
07:33 Her eylül ayında New York’ta toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu; 80. Yılda Çatının Altında Derinleşen Çatlaklar
07:25 Milli Eğitim Bakanı Tekin, CNN Türk’te canlı yayınlanan “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı,
00:50 Söke’nin tescillenen “Kulak Çorbası” ilçenin gastronomi mirasına yeni bir değer kazandırdı.
00:21 Süper Lig’de bugün oynanacak Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmasının başlama saati, A Milli Basketbol Takımı’nın EuroBasket 2025’teki final maçı dolayısıyla saat 19.00’a alındı.
22:04 Bakan Uraloğlu, Tunceli’nin Pertek ilçesindeki Singeç Köprüsü’nde düzenlenen “Karayolları Genel Müdürlüğü Projeleri Toplu Açılış Töreni”nde konuştu…
21:51 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Katar’ın başkenti Doha’da yapılacak Dışişleri Bakanları Toplantısı’na iştirak edecek
21:24 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhuriyet Halk Partisi’ne tepki göstererek, “Muhalefet, karalama siyaseti yapmaya devam ediyor.
19:43 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddet önleme faaliyetlerimizi güçlendiriyoruz”…
09:50 Dünyanın en büyük Türk Pazarı’nı Hollanda’da kurarak tarihe geçen Bart Van Kampen hayata veda etti…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Aşkar’dan Bahçeli’ye Öcalan tepkisi: ‘Meclis Milli İrade’nin Tecelli Yeri…

Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Aşkar’dan Bahçeli’ye Öcalan tepkisi: ‘Meclis Milli İrade’nin Tecelli Yeri…
24.10.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Adayı ve Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Ata Barlas Aşkar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye bebek katili terörist başı Öcalan tepkisi göstererek, ‘Meclis Milli İrade’nin Tecelli Yeri” olduğuna dikkat çekti.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Cumhurbaşkanı Adayı ve Adil Türkiye Partisi (ATP) Genel Başkanı TBMM | AnkaraAta Barlas Aşkar, partisinin grup toplantısında; “Terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Parti Grup Toplantısı’nda konuşsun” diyen Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirdi.

Genel Başkan Aşkar, Devlet Bahçeli’nin seçim meydanlarında ip atarak idamını istediği Öcalan’ın tahliyesine yeşil ışık yaktığına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Adayı ve Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Ata Barlas Aşkar, terörist başı Öcalan’ın cezasını çekmeden dışarı çıkmasını isteyenlerin, babasız kalan evlatlara, evlatsız kalan ana babalara hesap vermeyi de göze alması gerektiğine de vurgu yaparak, “Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Meclis milli iradenin tecelli yeridir. Barış umudumuz eli kanlı terörist başında değil, milletin iradesindedir” dedi.

ANAYASA MAHKEMESİ’NİN KAPATILMASINI İSTEMİŞTİ

Aynı Devlet Bahçeli’nin son seçimlerde muhalefetin seçilmesi halinde terörist başı Öcalan’ın serbest kalacağı korkusu üzerinden oy istediğini de anımsatan Başkan Aşkar, aynı Devlet Bahçeli’nin halkın oyları ile seçilen Hatay Milletvekili Can Atalay’ın Meclis’e gelmesine şiddetle karşı çıktığını da hatırlatarak, “Sayın Devlet Bahçeli karşı çıkmakla kalmamış Anayasa Mahkemesi’nin kapatılmasını dahi istemişti” dedi.

Resim önizlemesi

ÖCALAN’A ÖZEL BİR DÜŞÜNCENİZ Mİ VAR?

Bahçeli’ye “Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yatan birinin nasıl Gazi Meclis’inde konuşma yapabileceği sorusunu soran Başkan Aşkar, “Genel affı mı düşünüyorsunuz? Yoksa Öcalan’a özel bir düşünceniz mi var?” diye sordu.

Türk Ceza Kanunu’nda ‘Umut Hakkı’ diye bir hükmün olmadığına işaret eden Genel Başkan Aşkar, ağırlaştırılmış hapis cezası olan birinin cumhurbaşkanının kararı ile çıkabileceğini anımsatarak, “Sayın Erdoğan’ın bu konuda bilgisi var mı? Bu Cumhur İttifakı’nın ortak kararı mı?” sorularını yönetti.

ÖCALAN’IN DIŞARI ÇIKMASINI İSTEYENLER HESAP VERMEYİ DE GÖZE ALSIN

Eli kanlı terörist başını Gazi Meclisi’nde konuşturacak kadar ileri gittiyseniz MHP Grup toplantısında konuşturun diyen Genel Başkan Aşkar, şunları söyledi::

Öcalan’ın cezasını çekmeden dışarı çıkmasını isteyenler; babasız kalan evlatlara, evlatsız kalan ana babalara hesap vermeyi de göze alsın. Dün idamını isteyip meydanlarda ip attığınız Öcalan’ın bugün serbest kalmasını isteyecek kadar Türkiye’de ne değişti? Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Gazi Meclisi TBMM milli iradenin tecelli yeridir. Vatanseverlerin mücadelesi ile kurulmuştur. Sizin küçük siyasi hesaplarınıza malzeme yapılamaz. Ülkemizde barış ve huzur hepimizin en büyük temennisidir. Ama umudumuz eli kanlı terörist başında değil, milletin iradesindedir” dedi. (TBMM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.