enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
16:11 Yarın Lahey’de ‘İsrail-ABD Kahpeliğine ‘DUR’ Yürüyüşüne Katılalım!
15:29 Küresel Sıcak Savaş Riski ve Türkiye: Ekonomi ile Turizm Üzerindeki Olası Etkiler
14:51 Kocaeli’de Kira Paradoksu: Taşınmak dert, kalmak zulüm!
14:00 KPMG raporu: Otomotiv CEO’ları geleceğe diğer sektörlerden daha iyimser bakıyor
13:43 Mart kapıdan baktıracak: Hafta sonu kar geri dönüyor
13:09 Türkiye’de 1 Nisan itibarıyla 81 ilde kullanılmaya başlanacak 5G teknolojisi yeni bir dönemin kapılarını aralayacak.
12:46 Türkiye’nin enerji filosunda yer alan 7. nesil teknolojiye sahip Abdülhamid Han Sondaj Gemisi, Kocaeli açıklarında
12:23 ABD ve İsrail’in İran’a başlattığı savaşın ardından Asya’da günlük yaşamı durma noktasında: Karneyle yakıt dönemi
23:52 Yapay zeka savaşta da başrole geçiyor
23:26 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse bu Türkiye’ye diz çöktüremeyecek
22:04 Adalet Bakanı Gürlek, “Ana vatanın garantörlüğü kırmızı çizgimizdir”
21:27 İletişim Başkanlığının ev sahipliğinde düzenlenen, Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi (STRATCOM) yarın başlıyor
11:07 İzmir, TEKNO 293 Dünya Şampiyonası için ev sahipliğine hazırlanıyor
09:53 Pick-Pong ile Hayata Dokunan Yolculuk Ankara’ya Taşınıyor
00:50 İran savaşında hangi ülkeler kazanacak, hangileri en çok zarar görecek?
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:13 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:58 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında

Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
03.02.2026
A+
A-

* İstanbul Prens Adalarının geçmişten bugüne sosyal, kültürel ve tarihi dokusunu adalıların tanıklıklarıyla anlatan Adalarda Hayat Var belgesel serisinin ilk iki bölümü Adalar Müzesi YouTube kanalında izleyiciyle buluştu.

* İşte detayı!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Haber* Sezin BULUM

İSTANBUL, 03 ŞUBAT 2026 – Marjinal Porter Novelli’den Sezin BULUM’un haberinde, İstanbul Prens Adalarının geçmişten bugüne sosyal, kültürel ve tarihi dokusunu adalıların tanıklıklarıyla anlatan ‘Adalarda Hayat Var belgesel serisinin ilk iki bölümü Adalar Müzesi YouTube kanalında izleyiciyle buluştu.

Adalar Vakfı’nın desteğiyle, gazeteci Dilek Dindar tarafından hazırlanan ‘Adalarda Hayat Var’ belgeselinin ilk iki bölümü izleyiciyle buluştu. İstanbul Prens Adalarının geçmişten bugüne uzanan sosyal, kültürel ve tarihi dokusunu adalıların yaşamları ve tanıklıkları üzerinden aktaran belgesel, Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kınalıada ve Sedef Adası olmak üzere her bir ada için 12 ayrı bölüm olarak planlandı.

Belgesel serisi, uzun yıllar Harp Okulu ve Sanatoryumu ile merkezi bir konumda yer alan Heybeliada ile başlıyor. Heybeliada’nın dünden bugüne sosyal yaşamı, demografik yapısı, farklı kültürlerin bir arada var oluşu ve adalıların gündelik hayatı, kişisel anlatılar eşliğinde izleyiciye aktarılıyor.

Serinin ilk bölümünde, Heybeliada sokaklarında bulunan 1039 turunç ağacının hikâyesi Ahmet Sığar’ın anlatımıyla ekrana geliyor. İkinci bölümde ise 80 yaşındaki Ahmet Göç’ün yaşam öyküsü üzerinden, bir dönem nahiye olan ve kültürel hayatı oldukça renkli geçen adanın sosyal yapısı ele alınıyor.

Müzeyyen Senar’dan Ajda Pekkan’a, Hüseyin Rahmi Gürpınar’dan Aziz Nesin’e kadar pek çok önemli isme ev sahipliği yapmış Heybeliada’nın kültürel belleği, Karadeniz’den yoğun göç alan yapısı, Çinkolu Köşk’ün hikâyesi, farklı kültürler arasındaki ilişkiler ve İsmet İnönü’nün adalılarla bağları da bu bölümde yer alan anlatılar arasında bulunuyor.

Adalar’ın çok katmanlı geçmişini kayıt altına almayı ve gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlayan ‘Adalarda Hayat Var belgeselinin ilk iki bölümü Adalar Müzesi YouTube kanalında izlenebiliyor.

Birinci Bölüm – Adalarda Hayat Var / Heybeliada – Ahmet Sığar
https://youtu.be/_wdQNkfJwbo?si=0T7HX4Mlqhbrj9AR

İkinci Bölüm – Adalarda Hayat Var / Heybeliada – Ahmet Göç
https://youtu.be/yyIeDhc5-ws?si=LxOh9Pcn2gm2Cgi0
***

Adalar Vakfı hakkında
Büyükada, Heybeliada, Burgaz, Kınalıada ve Sedef adalarının doğal ve tarihi değerlerini korumak ve geliştirmek amacıyla 1984 yılında kurulmuştur. Vakıf belgeleme, araştırma, arşivleme, müzecilik, yayıncılık, kültür-sanat hizmetleri ve politika savunuculuğu alanlarında köklü bir deneyime sahiptir ve adaların kültürel ve çevresel standartlarını yükseltmek için çalışmalarını sürdürmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.