enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:47 Yazar Yavuz DONAT yazdı: Atatürk’ün basın toplantısı…16 Ocak…
20:47 Tugay: Uğur Mumcu’nın ışığı yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor
20:05 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:47 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:44 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:27 ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak
06:07 İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek; Türkiye ve Marmara için örnek model
00:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
00:05 CHP’li Meclis Üyesi İstifa Etti, AK Parti’ye Katıldı
21:46 ABD merkezli İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), “İran’daki eylemlerde ölenlerin sayısı 5 bin 2’ye yükseldi”
21:24 Meteorolojiye göre İzmir’de yağış alarmı sürüyor
16:48 Türk Kızılay’ın Gazze’ye gönderilmek üzere hazırladığı, 20. “İyilik Gemisi”, Mersin’den yola çıktı…
15:23 Televizyonun görsel dili TRT Akademi’de şekilleniyor
14:49 Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?
14:21 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “bilirkişilik başvuru süresini 16 Şubat’a kadar uzattık”
14:06 Türkiye’nin Stratejik Ekseni ve İstikbal Programı için Düşünceler…
13:20 İnsanlar arasındaki iletişimin özü sevgi ve saygıya dayanmaktadır.
00:32 Hollanda’da kur’an yakmaya yargıçlar bile “Mübah” diyor…
00:19 Rusya’da Türk dizileri paniği!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’ye seyahatte aşı zorunluluğu geliyor

ABD’ye seyahatte aşı zorunluluğu geliyor
21.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / ABD, Kasım ayından itibaren ülkeye hava yolu ile giriş yapacak yabancı ülke vatandaşlarına aşı zorunluluğu getirileceğini açıkladı.

Mustafa Kemal AtatürkBeyaz Saray’ın Covid-19 koordinatörü Jeff Zients, Kasım ayından itibaren getirilecek aşı zorunluluğu ile yabancı ülke vatandaşlarına yönelik yürürlükteki seyahat kısıtlamalarının gevşetileceğini bildirdi.

Buna göre ABD’ye seyahat etmek isteyen yabancı ülke vatandaşlarının uçağa binmeden önce tamamen aşılandıklarını gösteren belgenin yanı sıra üç gün içinde yapılmış negatif Covid-19 test sonucunu ibraz etmeleri gerekecek. Tam aşı olmuş kişiler karantina uygulamasından muaf tutulacak. Havayolları şirketlerinden, temaslıların takip edilebilmesi için yolcuların iletişim bilgilerini toplamaları istenecek.

Biden yönetimi ayrıca aşılanmamış ABD vatandaşlarına yönelik test uygulamasını da sertleştirmeyi planlıyor. Aşı olmamış vatandaşların ABD’ye girişten önce bir gün içinde ve girişte test yaptırması gerekecek.

Eski Başkan Donald Trump döneminde yürürlüğe sokulan ve Joe Biden döneminde sertleştirilen kurallar gereği aralarında İngiltere, AB ülkeleri, Çin ve Hindistan’ın da bulunduğu pek çok ülkenin vatandaşlarına seyahat kısıtlamaları uygulanıyor.

EK Kaynaklar *AP

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Eylül 2021] 

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.