enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:54 Spor basınının tanınmış isimlerinden gazeteci yazar Faik Çetiner, yaşamını yitirdi.
07:59 500 bin sosyal konut projesinin detayları belli oldu
07:11 Türkçülük fikrinin mimarı: Ziya Gökalp
07:06 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye, küresel bir güce dönüşüyor. Bugün barış, huzur, istikrar denince akla ilk Türkiye geliyor. Şefkat ve merhamet, adalet denince zihinlerde ilk bu aziz millet canlanıyor.” dedi.
06:43 Türk soylu topluluklar ‘yabancı’ sayılmayacak
00:58 İstanbul’da zehir tacirlerine operasyon: 10 gözaltı
00:45 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Muğa’nın Yatağan Girme Barajı’nda su tutulmaya başlandı
00:43 İnsani yardımın islam dünyasında ihtiyaç duyulmasının arka planı
00:33 Macaristan Başbakanı Viktor Orban, “Avrupa Birliği bugün en stratejik ortak olarak TDT ve Orta Asya’yı almalı”.
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millet için yaptıkları çalışmaları ve ortak gelecek vizyonunu “Türkiye Yüzyılı Buluşmaları”nda çok net şekilde ortaya koyduk”
22:24 Başkan Büyükakın, Kocaelispor’u tebrik etti; “Muhteşem bir oyun, harika bir galibiyet!”
21:16 İstanbul’da zehir tacirlerine operasyon: 10 gözaltı
07:56 Uygun koşullarda yapılması önemli
07:50 Türkiye’de her 100 bin kadından 43’ü meme kanseri tanısı alıyor…
07:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu Konuşması: Bir Küresel Adalet Manifestosu
07:46 RTÜK Başkanlığı’na Mehmet Daniş seçildi
07:40 Kazakistan’da Türk Yönetmen Cenk İZGÖREN’in, Uzun Metrajlı filmi “Rayların Ötesinde” dereceye girdi…
07:38 Yorum: Türkiye-Ermenistan Normalleşme Süreci ve İstanbul Ermeni Patrikhanesi
07:32 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’u BM Merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz
07:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazze’nin yeniden inşa sürecinde “laf değil icraat zamanı” vurgusuyla İslam dünyasına çağrıda bulundu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’ye PKK/YPG eleştirisi: Kiminle hareket edecek?

ABD’ye PKK/YPG eleştirisi: Kiminle hareket edecek?
28.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Türkiye-ABD ilişkileri son günlerin en sık konuşulan konuları arasında. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyaretinde bir kez daha terör örgütlerine sağlanan silah desteğini dile getirdi, tepki gösterdi. Peki ABD’nin bu tutumu ilişkileri nasıl etkiler?

Mustafa Kemal AtatürkCumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD televizyonu CBS ile yaptığı röportajın yankıları sürüyor.

ABD yönetiminin terör örgütlerine verdiği desteğe bir kez daha tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazeteci Margaret Brennan’ın sorularına verdiği cevaplarda da bunu dile getirdi.

“ABD terör örgütlerini desteklememeli”

Türkiye-ABD ilişkileri hakkında değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ABD’nin, DEAŞ’a karşı mücadelede müttefik olarak gördüğü gruplara tedarik ettiği silahların Türkiye’ye karşı kullanıldığına yönelik bir kanıt var mı? ABD desteğinden dolayı bu gruplardan size yönelik tehdit var mı?” sorusuna şu sözlerle yanıt verdi:

Bunu Sayın Trump döneminde de Trump’ın kendisine de ifade etmiştim. Şu anda da yine aynı şekilde tırlarca silah, mühimmat vesaire bölgeye geliyor. Bunların hepsini biz kendilerine istihbarat örgütümüz vasıtasıyla da ifade ettik, ifade ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de aynı şekilde tabii bunu ifade edeceğiz.

“Terör örgütleri buralardan bu tür destekleri almamalı”

ABD Başkanı Joe Biden ile bu konuda görüşmeler sağladığını ifade eden Erdoğan, “Bunların hepsini biz muhataplarımıza sunduk. Şu anda benim İstihbarat Başkanım aynı şekilde muhatabına bunları sundu, sunuyor. Bundan sonra da bunları sunmaktan çekinmeyiz. Çünkü bazı gerçekler var. Amerika NATO ülkesidir. Biz aynı şekilde NATO ülkesiyiz. NATO’da dayanışma içerisinde olmamız gerekirken, terör örgütleri buralardan bu tür destekleri almamalı. Bunu da söylemek durumundayız” dedi.

Erdoğan, “Her zaman Amerika’daki lider dostlarıma PKK/PYD/YPG terör örgütlerine karşı duruşumuzu anlattım” açıklamasını yaptı.

Peki, bundan sonra neler olacak? “ABD’nin terör örgütlerine verdiği silah ve mühimmat desteği devam edecek mi? Bundan sonraki yol haritası ne olacak” sorusunu Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, TRT Haber ekranlarında değerlendirdi.

“Hangi müttefikin ilişkilere zarar verdiği dünya kamuoyunun gözünden kaçmıyordur”

Türkiye ve ABD ilişkilerinin zorlu bir süreçten geçtiğini ifade eden Erhan, masada yer alan en büyük sorunun ABD’nin terör örgütlerine verdiği destek olduğunu hatırlattı.

Çağrı Erhan sözlerine şöyle devam etti:

Sayın Cumhurbaşkanımız ABD’ye gitmeden önce orada yaptığı açıklamalarda bir kez daha bu hususların altını çizdi. Terör örgütlerinin başında FETÖ geliyor. 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminin arkasında yer alan lider kadronun neredeyse tamamı ABD’de misafir edilmeye devam ediyor. Biliyorsunuz Adalet Bakanlığı aracılığıyla suç dosyaları ABD makamlarına iletildi. Ancak bugüne kadar herhangi olumlu bir gelişme olmadı. FETÖ’nün finans kaynaklarına yönelik herhangi bir adım atmadı ABD yönetimi. İkinci olarak PKK/YPG terör örgütü geliyor. ABD, Obama döneminde, Trump döneminde ve bugün Biden yönetiminde binlerce tır dolusu mühimmat ve silahı terör örgütüne vermekle kalmıyor, terör örgütünün ele başılarını general gibi anacak kadar bir anlamda terör örgütünün yanında yer alıyor. Bu örgütlerin saldırdığı, sınırlarını ihlal ettiği, hain eylemlerde bulunduğu kim diye bakarsanız Türkiye. Türkiye ve ABD, NATO çatısı altında ittifak ilişkisi yürütüyor. Kabil başta olmak üzere Türkiye’den yardım isteyeceksiniz ama bir yandan da Türkiye’nin bekasına kast eden FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerine destek olmayı devam ettireceksiniz. Cumhurbaşkanımız bunun bir arada olamayacağını ifade ediyor. ABD Başkanı Biden ve Kongre’de Türkiye’de karşıtlığıyla bilinen bazı kişilerin S-400 ve F-35 konusunu gündeme getirerek Türkiye’nin ittifaka uygun olmayan davranışlar içerisinde olduğunu dile getiriyorlar. PKK ve FETÖ’ye destek ortadayken hangi müttefikin ilişkilere zarar verdiği dünya kamuoyunun gözünden kaçmıyordur.

[TÜHA Haber Ajansı, 28 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.