enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“ABD’li Yetkililer Tutsak ABD’liler İçin Şam’ı Ziyaret Etti” İddiası

“ABD’li Yetkililer Tutsak ABD’liler İçin Şam’ı Ziyaret Etti” İddiası
21.10.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Üst düzey Amerikalı yöneticilerin, Suriye’de kayıp iki Amerikan vatandaşının güvenli şekilde geri dönüşünü görüşmek ve gizli temaslarda bulunmak üzere Suriye’ye gittiği iddia ediliyor.

Söz konusu iddia, Wall Street Journal gazetesi tarafından ilk olarak Pazar günü gündeme getirildi. Gazete, ABD Başkanı Donald Trump’ın üst düzey danışmanlarından Kash Patel’in, temaslarda bulunmak üzere Suriye’ye gittiğini öne sürdü. Trump yönetimi şu ana kadar bu habere ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

Amerika 2012 yılında Suriye’nin başkenti Şam’daki büyükelçisini geri çekmiş ve o tarihten bu yana üst düzey bir Amerikalı yetkilinin Suriye’ye açıklanan bir ziyareti olmamıştı.

Buna karşın Amerikalı yetkililer, zaman zaman ülkenin özellikle kuzeyinde muhaliflerin olduğu bölgelere ziyaretler gerçekleştirmişti.

Bu ziyaretin 9 yıldır savaş nedeniyle boykot edilen Suriye lideri Beşar Esat’a güç katabileceği yorumları yapılıyor. Son aylarda bazı Arap ülkelerinin de Şam’daki büyükelçiliklerini yeniden açmaya başlaması da dikkat çekiyor.

İki Amerikalı’nın Suriye’de hapishanede olduğu sanılıyor

Klinik psikolog olan 62 yaşındaki Majd Kamalmaz’ın 2017 yılından bu yana kayıp olduğu ve Suriye hükümeti tarafından hapishanede tutulduğuna inanılıyor. Suriye’de rejim tarafından tutulan bir diğer Amerikalı’nın da 29 yaşındaki serbest gazeteci Austin Tice olduğu belirtiliyor. Tice de son olarak 14 Ağustos 2012’de Şam’daki bir askeri kontrol noktasında görülmüştü.

Kamalmaz’ın kızı Meryem de ailesinin Kash Patel’ın ziyaretinden geçtiğimiz hafta haberdar olduğunu söyledi. Meryam Kamalmaz, ziyaretin geride kalan iki hafta içerisinde gerçekleştiğini bildiklerini, ancak daha fazla bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.

İsrail’deki hükümet yanlısı El Vatan gazetesi de Wall Street Journal’da yer alan haberi doğruladı. El Vatan Gazetesi de Patel ve ABD Başkanı Donald Trump’ın rehine işlerinden sorumlu temsilcisi Roger Carstens’ın Ağustos ayında Şam’a gittiğini ve Suriye istihbaratından temsilcilerle buluştuğunu iddia etti.

El Vatan gazetesi, Suriye hükümetinin Suriye’nin doğusunda Kürt güçlerle birlikte bulunan Amerikalı askerlerin geri çekilmesi talebini ilettiğini öne sürdü. Gazete ayrıca son ziyaretin ABD’li üst düzey yetkililer tarafından Suriye’ye geçtiğimiz yıllar içerisinde yapılmış üçüncü ziyaret olduğunu yazdı.

Trump yönetiminin yurtdışında rehine ya da tutuklu olarak bulunan Amerikalılar’ı ülkeye geri getirmek konusuna özel bir önem verdiği biliniyor.

Bu çerçevede üst düzey bir Lübnanlı istihbarat yetkilisinin Lübnan ve Suriye’deki Amerikalılar’ın ülkeye geri dönüşleri konusunu görüşmek üzere Washington’da olduğu belirtiliyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Ekim 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.