enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’li ve Çinli Yetkililer İsviçre’de Görüşecek

ABD’li ve Çinli Yetkililer İsviçre’de Görüşecek
06.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Emily Horne, Başkan Joe Biden’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’ın İsviçte’nin Zürih kentiyle Belçika’nın başkenti Brüksel ve Fransa’nın başkenti Paris’e ziyaretlerde bulunacağını açıkladı.

Mustafa Kemal AtatürkAçıklamaya göre Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, Zürih’te Çin Komünist Partisi Politbüro Üyesi ve Dış İlişkiler Komisyonu Dairesi Başkanı Yang Jiechi’yle biraraya gelecek.

Sullivan ve Yang arasındaki görüşme, Başkan Joe Biden’ın 9 Eylül’de Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’le yaptığı telefon görüşmesini izleyecek. Sözcü Horne, Biden yönetiminin, ABD ve Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki rekabeti sorumluluk çerçevesinde yönetmenin yollarını aramaya devam ettiğini söyledi.

Jake Sullivan'ın Zürih'te görüşeceği Çin Komünist Partisi Politbüro Üyesi ve Dış İlişkiler Komisyonu Dairesi Başkanı Yang Jiechi
Jake Sullivan’ın Zürih’te görüşeceği Çin Komünist Partisi Politbüro Üyesi ve Dış İlişkiler Komisyonu Dairesi Başkanı Yang Jiechi

Brüksel ve Paris’teyse transatlantik ittifakın önemini bir kez daha vurgulayarak ortak çıkarlar konusunda danışmalarda bulunacak olan Jake Sullivan, Çin Dış İlişkiler Komisyonu Dairesi Başkanı Yang’le yaptığı görüşme konusunda ABD’nin Avrupalı müttefik ve ortaklarını bilgilendirecek.

Brüksel’de NATO’nun siyasi karar mekanizması Kuzey Atlantik Konseyi’nde Müttefik Ulusal Güvenlik Danışmanları’yla görüşecek olan Sullivan, Haziran ayında yapılan zirvede ittifakı modernleştirme ve bir dizi stratejik zorluğu ele alma yönündeki kararların devam etmekte olan uygulamalarını değerlendirecek.

Brüksel’de Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi yetkilileriyle de biraraya gelecek olan Sullivan’a Avrupa Birliği’yle ticaret, teknoloji ve küresel ekonomik meselelerle ilgili yapılacak görüşmelerde Biden yönetiminin Ulusal Güvenlik Danışman Vekili Daleep Singh de eşlik edecek.

Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Paris’te Fransa Ulusal Güvenlik Danışmanı Emmanuel Bonne’la görüşme yapacak. Sullivan ve Bonne, ABD ve Fransa’nın ortak ikili ve bölgesel çıkarları üzerinde danışmalarda bulunacak ve Başkan Biden ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasında Ekim ayının ilerleyen günlerinde düzenlenecek görüşmenin hazırlıklarını yürütecek.

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Ekim 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.