enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:49 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:41 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:37 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:32 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:29 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
00:22 İran Cumhurbaşkanı, ABD ile müzakereye şartlı olarak hazır olduğunu açıkladı
00:21 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:18 Şarku’l Avsat’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri bölgesel barış ve istikrar için stratejik öneme sahip
00:17 Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:17 Avrupa Haberleri: Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:16 Gümrük Muhafaza’dan sınır ötesi kaçakçılığa darbe
00:11 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:10 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!
00:08 DMM’den “Türkiye’de binlerce çocuğun kaybolduğu” iddialarına yalanlama
00:06 İsrail’in İstihbarat İçin Kullandığı Epstein Tuzağına Kimler Düşmemiş ki!
00:01 Eski Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam evinde uğradığı saldırıda öldürüldü
00:01 Sapanca Gölü’ne 3 milyon 240 bin metreküplük alternatif kaynak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB’den Türkiye’ye Doğu Akdeniz için yaptırım kararı çıkmayacak

AB’den Türkiye’ye Doğu Akdeniz için yaptırım kararı çıkmayacak
16.10.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Avrupa Birliği (AB) dönem başkanı Almanya’ya göre, dün başlayan AB zirvesinde Doğu Akdeniz’deki kriz yüzünden Türkiye’ye yönelik bir yaptırım kararı çıkmayacak.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, Alman hükümet kaynaklarına dayandırarak verdiği haberinde, AB’nin, Doğu Akdeniz’de petrol ve doğal gaz arama çalışmalarıyla ilgili çıkan kriz yüzünden Türkiye aleyhine yaptırım kararı vermesinin muhtemel olmadığını aktardı.

Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin krizin AB zirvesi gündemine alınmasını talep ettiğini teyit eden kaynaklar, geçen ayki zirvede Türkiye’ye yaptırım uygulama kararı almayan AB’nin, iki hafta geçtikten sonra bir sonraki duyuruya kadar pozisyonunda değişikliğe gitmesini Almanya’nın beklemediği görüşünü dile getirdi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas bu hafta Türkiye’ye yapmayı planladığı ziyareti, Oruç Reis gemisinin tekrar Doğu Akdeniz’e açılmasını protesto etmek için iptal etmişti.

Alman bakan yaptığı açıklamada, “Türkiye’yi Doğu Akdeniz’de “gerginlik ve yumuşama politikası arasında oyun oynamakla” suçlamıştı.

Diplomatik kaynaklar, ziyaretin iptali ve bu tür tepkilerin dışında şu aşamada Berlin’in Ankara’ya yönelik yaptırıma sıcak bakmadığını düşünüyor.

Son AB zirvesinden ne sonuç çıktı ?

AB liderlerinin ekim ayı başında bir araya geldiği zirve sonunda, Türkiye’den “Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ne karşı yasa dışı eylemlerine son vermesi için yapıcı çaba göstermesi” talep edilmiş ve Türkiye’nin yapıcı davranması karşılığında da Gümrük Birliği’nin genişletileceği, ticari kolaylıklar sağlanacağı ve mülteciler için de yeni mali yardımlar aktarılacağı mesajı verilmişti.

Türkiye, pazar günü Eylül ayı ortalarında Antalya Limanı’na dönen sismik araştırma gemisi Oruç Reis için 22 Ekim’e kadar yeni bir denizcilere duyuru (Navtex) mesajı yayınladı.

[TÜHA Haber Ajansı, 16 Ekim 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.