enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB’den TikTok’a 1 ay süre

AB’den TikTok’a 1 ay süre
22.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / AB tüketici grupları, TikTok’a, “tüketici yasalarını ihlal ettiği ve çocukları gizli reklamlardan, uygunsuz içerikten korumadığı” iddialarına yanıt vermesi için bir ay süre verdi.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘ Reuters‘den aktardığı haberine göre, Çin’in ByteDance şirketinin sahibi olduğu TikTok, dünya çapında, özellikle gençler arasında hızla yayıldı.

Popüler uygulamayla ilgili gizlilik ve güvenlik politikaları Avrupa Birliği’nin gündeminde.

Avrupa Komisyonu, şirketin ticari uygulamalarını ve politikasını gözden geçirmesi için TikTok ve ulusal tüketici gruplarıyla resmi bir diyalog başlattı.

Avrupa Adalet Komiseri Didier Reynders, COVID-19 salgınının getirdiği daha fazla dijitalleşmenin özellikle savunmasız tüketiciler için yeni riskler yarattığını söyledi. Birlik politikalarınca gizli reklamlarla çocukları ve reşit olmayanları hedeflemenin yasak olduğunu vurguladı.

TikTok kendini savundu

TikTok’tan yapılan açıklamada “Genç kullanıcılarımızı korumak için, tüm 16 yaş altı hesaplarını gizli hale getirmek ve doğrudan mesajlaşmaya erişimlerini devre dışı bırakmak da dahil olmak üzere bir dizi adım attık.” denildi. Sosyal medya platformunda, 18 yaşın altındaki kullanıcıların sanal hediyeler satın alma ve göndermesinin de yasak olduğu hatırlatıldı.

Ayrıca, bu yaş grubundakilere doğrudan hitap eden reklamları yasaklayan katı politikaların olduğunun altı çizildi.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 29  Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.