enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:17 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
00:58 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Amasya’da ziyaretlerde bulundu
00:50 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:44 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını 18 Aralık Perşembe günü yapacak…
00:36 Önlem alınmazsa kanser kaynaklı ölümler 2050’ye kadar iki katına çıkacak
00:34 UNESCO Türkiye’nin Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerindeki unsur sayısını 32’ye, çokuluslu dosya sayısı ise 14’e yükseldi.
00:33 Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar’dan rektörlere müfredat ve AKTS mesajı…
00:28 Hollanda Türkleri babaları İsmail GÜNGÖR’ü kaybetti!…
00:20 Başkan Bulut: “Kocaeli, sanayicimizin emeği- tüccarımızın cesaretiyle ülkemiz ekonomisine güç katıyor…”
00:14 Yüzyılın Konut Projesi’ne başvuru için son hafta
00:13 2026 Özel sektör zam beklentileri-Türkiye ortalaması nereye oturur?
00:12 Zeyrek’in kalbinde yer alan ve yıllarca atıl kalan Haliliye Medresesi…
00:05 (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’nda konuştu…
11:43 Asgari Ücret Sadece Bir Ücret Değildir…
00:57 TRT Radyolarından Aile Yılı’na özel radyo oyunu: Aile Bağları
00:44 MHP 120 sayfalık “Terörsüz Türkiye” raporunu Meclis Başkanlığı’na sundu.
00:43 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri!…
00:35 Çocukların okuma alışkanlıkları değişti, dikkat süreleri azaldı…
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş dünyamızın desteğini beklediğimiz meselelerden bir diğeri, terörsüz Türkiye sürecimizdir”
00:21 Erdoğan: Asgari ücret için TİSK’in elini taşın altına koymasını bekliyorum
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB’den Belarus’a Uçuş ve Hava Sahası Konusunda Sert Yaptırım

AB’den Belarus’a Uçuş ve Hava Sahası Konusunda Sert Yaptırım
05.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Avrupa Birliği Belarus’a yönelik sert bir uçuş yasağını uygulamaya sokuyor. Buna göre Belarus uçakları AB hava sahası üzerinde uçamayacak ve AB ülkesi havalimanlarına iniş yapamayacak. AB diplomatları yasakların Cuma gece yarısından itibaren uygulamaya gireceğini söylüyor.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın Amerika’nın Sesi’ne (VOA) dayandırdığı habere göre, bu karar, geçtiğimiz ay muhalif bir gazeteciyi gözaltına almak için hava sahası üzerinde bir yolcu uçağını zorla indirmesinin ardından Belarus hükümetine karşı açıklanan yaptırımların bir parçası olarak alındı.

Avrupa Hava Trafiği Kontrol Dairesi (EuroControl) her gün Belarus üzerinde 400 civarı sivil uçağın seyrettiğini, bunlardan 300 kadarının ülkenin hava sahasını kullanan transit uçuşlar olduğunu belirtiyor. Her gün 100 kadar Avrupa havayolu şirketlerine ait uçağın Belarus hava sahasını kullandığı ifade ediliyor.

Yaşanan krizin ardından Lufthansa, SAS, Air France, LOT, AirBaltic ve Finnair Belarus hava sahasını kullanmama kararları almıştı.

Belarus’un resmi havayolu şirketi Belavia, Avrupa’da aralarında Amsterdam, Helsinki, Milano, Varşova, Frankfurt ve Roma’nın bulunduğu 20’den fazla şehire düzenli olarak uçuşlar düzenliyor. Ancak yeni karar uyarınca bu uçuşlar yapılamayacak.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.turkuazhaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 05 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.