enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:05 “Terörsüz Türkiye” süreci…
00:52 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:41 Filistinli Hind Rajab’ın hikayesini anlatan “Hind Rajab’ın Sesi” filmi
00:30 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
00:28 Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu : “Terörsüz Türkiye” Bahanesiyle Bölücülük
00:26 FETÖ’nün kamu yapılanmalarına operasyon
00:26 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:23 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Bu sadece Kocaeli’nin değil, tüm bölgenin su felaketidir”
00:12 “Uluslararası Naat-ı Şerif Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu
00:11 İngiltere’den “Rusya” mesajı: Gerekirse savaşmaya hazır olmalıyız
00:07 İran’dan ABD’nin Venezuela kararına kınama
00:01 Bakan Kurum, “553 milyon ağacın kesilmesini önledik”
07:00 ‘Taşacak Bu Deniz’ oyuncuları arasına katıldı
00:03 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Terörü ilanihaye Türkiye’nin gündeminden kaldıracağız”
00:02 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri!…
00:02 Yüzyılın Konut Projesi’nde başvurular bu hafta sona eriyor
00:01 Bakan Kurum: Kira ve konut fiyatlarını dengeleyeceğiz
00:01 Boraltan Köprüsü Faciası…Rus ordusundan kaçan 146 Azeri TÜRK’ünün katliamı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’den Göçmenlerin Çalışma İznine Uzatma

ABD’den Göçmenlerin Çalışma İznine Uzatma
04.05.2022
A+
A-

WASHİNGTON – TÜHA HABER / ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri (USCIS) Salı günü yaptığı açıklamada, süreçteki birikme nedeniyle binlerce göçmenin süresi dolan çalışma izinlerini bir buçuk yıl uzatacağını bildirdi.

Washington’dan TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘VOA’dan aktardığı haberine göre, Değişiklikle yaklaşık 260 bin göçmenin 18 aylık bir süre içinde çalışma iznini kaybetmesinin önlenmesi ve USCIS’e başvuru kuyruğunun temizlenmesi için zaman kazanılması planlanıyor.

USCIS Is Slowly Being Morphed Into an Immigration Enforcement Agency

USCIS, çalışma iznine başvuran göçmenlerin normalde otomatik olarak 180 günlük uzatmaya hak kazanacakken, yeni düzenlemeyle otomatik 540 günlük uzatma alacaklarını bildirdi.

Pandemi birikmeye neden oldu

Göçmenlik evraklarından sorumlu kurum olan USCIS, son yıllarda bütçe açıkları ve COVID-19 pandemisinden kaynaklanan yavaşlamalar sebebiyle meydana gelen birikmeyle mücadele ediyordu.

Amerikalı işverenler son aylarda personel bulmakta zorlanırken, ülke genelinde pandemi kısıtlamalarının kaldırılması, çalışma izinlerinin daha da önem kazanmasına neden oldu.

USCIS, Salı günü çevrimiçi olarak yayınlanan yeni düzenlemede, başvuruların işlenmesinde yaşanan gecikmelerin bu süreçte çalışma izinlerini kaybeden başvuru sahipleri için ‘‘zor bir durum’’ oluşturduğunu belirtti.

Kurum, uzatmadan etkilenen çalışma izni başvurularının büyük kısmını sığınmacıların, daimi ikamet isteyen bazı göçmenlerin ve sınırdışı emrini iptal etmeye çalışanların oluşturduğunu bildirdi.

Kurum, çalışma izinlerini yenilemek isteyen sığınma başvurusu sahiplerinin işlem sürelerinin 2017’de yaklaşık yedi aydan 2021’de yaklaşık 11 aya yükseldiğini belirtti.

USCIS Başkanı Ur Jaddou, Nisan ayındaki bir Kongre oturumunda, 8 milyon 500 bin göçmenlik davasının beklemede olduğunu söylemişti. Bunlara Yeşil Kart ve vatandaşlık talep edenler dahil.

Jaddou, bekleyen davaların yarısından fazlasının kurumun normal işlem sürelerinden daha uzun zaman aldığını söyledi.

[TÜHA Haber Ajansı, 04 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.