enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’den Ermenistan’ın Yeni Dışişleri Bakanı’na İşbirliği Mesajı

ABD’den Ermenistan’ın Yeni Dışişleri Bakanı’na İşbirliği Mesajı
25.11.2020
A+
A-

TÜHA HABER / ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Stephen Biegun, Ermenistan’ın yeni Dışişleri Bakanı Ara Ayvazyan ile telefonda görüştü. ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Biegun, Ayvazyan’a görevinde başarılar diledi, ABD-Ermenistan arasındaki yakın işbirliğinin devam etmesini umduğunu aktardı.

Açıklamaya göre ikili, ABD’nin bölgeye insani yardımını ve Dağlık Karabağ çatışmalarının barışçı çözümü konularını da ele aldı.

Ermenistan’ın eski Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan, Dağlık Karabağ’da ilan edilen ateşkesin Azerbaycan’a toprak kazandırması sonrasında yaşanan siyasi kriz nedeniyle 16 Kasım Pazartesi günü görevinden istifa etmişti.

Ermenistan Ekonomi Bakanı Tigran Kaçatryan da ateşkesin ardından hükümete yönelik gelen eleştiriler nedeniyle istifasını veren bakanlardan oldu.

Geçen hafta Ermenistan Savunma Bakanı Davit Tonoyan da görevinden alınmış ve yerine başbakan yardımcısı Vagharshak Harutyunyan atanmıştı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve hükümeti, altı hafta süren çatışmaların sona erdirilmesini öngören ateşkes anlaşmasından sonra kamuoyunun tepkisiyle karşı karşıya kalmış, binlerce protestocu, Paşinyan’a istifa çağrısı yapmıştı.

10 Kasım’da Ermenistan, Azerbaycan ve Rusya liderleri tarafından imzalanan ateşkes anlaşması, Dağlık Karabağ içinde ve çevresinde askeri faaliyetlerin durdurulmasını öngörüyordu. Ateşkesi korumak amacıyla bölgeye yaklaşık 2.000 Rus askeri sevkedildi.

Öte yandan Kremlin’den yapılan bir açıklamadaysa Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Rus barışgücünün Dağlık Karabağ’daki çalışmalarını ele aldığı belirtildi.

Görüşmede ayrıca Rusya’nın Dağlık Karabağ halkına insani yardımı, ekonomik konular ve bölgede iletişim ve ulaştırmanın yeniden işlemesi konularının ele alındığı belirtildi.

Lavrov, Zarif’le görüştü

Rusya Dışişleri Bakanlığı ise Bakan Sergey Lavrov’un Suriye ve Dağlık Karabağ’daki durumu ele almak için İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile telefonda görüştüğünü bildirdi.

Açıklamada iki bakanın Moskova Tahran’ın 2015 İran nükleer anlaşmasıyla (Ortak Kapsamlı Eylem Planı) gelen yükümlülüklerini yerine getirmeye tüm tarafların hızla geri dönmesine olan bağlılıklarını dile getirdikleri kaydedildi.

[TÜHA Haber Ajansı, 25 Kasım 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.