enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:29 Fransız sinema efsanesi Brigitte Bardot 91 yaşında hayatını kaybetti
08:42 İsrail, Yunanistan ve GKRY, yaptıkları üçlü zirvenin ardından yayınladıkları ortak bildiri…
00:55 Arabuluculuk 2026 yılı ücretleri belli oldu
00:51 İletişim Başkanı Duran, Hatay’daki Toplu Açılış Töreni’ne ilişkin paylaşımda bulundu…
00:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli şair Mehmet Akif Ersoy’u andı
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem turistleri gitti, biz buradayız sizlerle beraberiz
00:33 Bilirkişilere ödenecek ücretler belli oldu
00:32 TBMM’ye ilerleyen günlerde fahiş site aidatlarıyla ilgili yasal düzenlemeye gidilecek…
00:29 Akif’in Mirası: Bir Milletin vicdanı…
00:26 “Dünya Azerbaycanlılarının Hemreylik Günü” Sempozyumu İstanbul’da gerçekleştirildi
00:20 MHP Genel Başkanı Bahçeli Hatay’da, 455 Bininci Afet Konutu Kura Çekimi, Anahtar Teslimi ve Toplu Açılış Töreni’nde konuştu…
00:15 Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerindeki iyileşme dezenflasyon sürecini destekleyecek
00:12 Gazze İçin Yeniden Yapılanma Vizyonu
00:06 Tebligat Kanunu’nda değişiklik TBMM’ne sunulacak…
06:41 İletişim Başkanı Duran, Suriye’deki terör saldırısını kınadı
06:34 TOKİ Sosyal Konut Projesi’ne Diyanet’ten “Caiz” Fetvası: Vatandaşın Şüphesi Giderildi!
05:50 MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ile düzenlediği ortak operasyonda DEAŞ’lı teröristi Malatya’da yakaladı.
04:32 Bugün Cumhurbaşkanın katılımıyla 455 bininci konutun anahtarları hak sahibi vatandaşlara verilecek…
03:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet, Avrupalı Türkleri hedef almaktan utanmıyor”
03:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müslümanlar olarak Filistin’de, Lübnan’da, Sudan’da ve dünyanın birçok yerinde kardeşlerimiz sancılı günler yaşıyoruz”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’den Beşar Esat’ın Oğlu ve Suriyeli Yetkililere Yaptırım

ABD’den Beşar Esat’ın Oğlu ve Suriyeli Yetkililere Yaptırım
30.07.2020
A+
A-

TÜHA HABER / ABD, Suriye hükümetine mali desteğin önünü kesme amacıyla bir dizi Suriyeli yetkili ve kuruluşa yeni yaptırımlar açıkladı. Washington, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat yaklaşık 10 yıldır süren iç savaşın müzakereyle sona erdirilmesini desteklemediği sürece, hükümetiyle iş yapan herkesi de kara listeye alabileceği uyarısında bulundu.

Yaptırım listesine alınanlar arasında Beşar Esat’ın oğlu Hafız Esat ve Suriye Arap Ordusu’na bağlı 1. Kolordu da var. Bunların dışında 3 yetkili ve 9 kuruluş daha listede yer alıyor. Üst düzey bir Amerikalı yetkili, listedekileri Suriye hükümetinin “terör kampanyasına” mali destek sağlamakla suçladı.

Yeni yaptırımlarla ilgili gazetecilere açıklama yapan Amerikalı yetkili, “Esat rejimini destekleyen kişi ve kuruluşlara istikrarlı ve sağlam şekilde yaptırımlar getirilmesi, rejim ve ortakları savaşın barışcı siyasi çözümüne engel olmaya son verene kadar sürecek” dedi.

Caesar Suriye Sivil Koruma Yasası ve diğer bazı tedbirler altındaki yaptırımlar, Beşar Esat’ın yaklaşık 10 yıldır süren savaşın ardından giderek daha da derinleşen ekonomik krizle boğuştuğu bir dönemde uygulanıyor.

Washington, Caesar yasası altında ikinci kez Suriye’ye karşı yaptırımlar getiriyor. Başkan Donald Trump’ın geçen yıl Aralık ayında imzaladığı yasa, “Esat rejiminin Suriye halkına karşı zulmüne bir yandan yardım ve mali destek sağlamayı sürdüren, diğer yandan da kendilerini daha da zenginleştiren kötü aktörleri caydırmayı amaçlıyor.’’

Yeni yaptırımlar daha fazla sektörü kapsıyor

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo yazılı açıklamasında, “Esat’ın lüzumsuz, zalim savaşının sona ermesinin zamanı geldi. Yaptırım kampanyamızın en öncelikli amacı da bu” ifadesini kullandı.

ABD ve Avrupa Birliği bugüne kadar Suriye hükümetinin yanı sıra yüzlerce şirket ve kişinin de mal varlıklarını daha önce dondurmuştu.

Washington, ABD’den Suriye’ye ihracatı, yatırımları, petrol ve hidrokarbon ürünleri ile ilgili işlemleri yasaklamıştı.

ABD’nin yeni yaptırımları ise çok daha fazla sektörü kapsıyor ve hangi milletten olduklarına bakılmaksınız Suriye’yle iş yapanların da mal varlıklarının dondurulması uyarısını içeriyor. Düzenleme, Esat’ı destekleyen Rusya ve İran’dan kuruluşlarla iş yapanları da hedef alıyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Temmuz 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.