enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’den 6 Suriyeli’ye Yaptırım

ABD’den 6 Suriyeli’ye Yaptırım
22.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / ABD Maliye Bakanlığı, Suriye bağlantılı yaptırım listesine altı kişiyi daha ekledi. Bakanlığın resmi internet sayfasında 20 Ağustos’ta yayınlanan açıklamada, kara listeye eklenenler arasında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat rejiminin önemli isimlerinden Luna El Şibi ile Muhammed Omar Saati bin Muhammed Nevzat da yer alıyor.

Konuyla ilgili açıklamada, “ABD Maliye Bakanlığı, Beşar Esat rejiminin Suriye halkına karşı saldırılarını sona erdirmesi için yürüttüğü baskı kampanyasına devam ediyor” denildi.

Luna El Şibi, Esat’a yakınlığıyla bilinen isimlerden. Eski bir televizyon haber spikeri olan El Şibi, rejimin basınla ilişkilerinde görev alarak Esat’ın ülkeyi kontrol altında tuttuğuna yönelik haberlerin yayılmasında önemli bir rol oynadı.

Suriye’deki Baas Partisi içinde uzun süredir liderlik yapan Muhammed Omar Saati bin Muhammed Nevzat da yaptırım listesinde. Nevzat, Suriye silahlı kuvvetlerine gönüllü olarak katılan öğrenci grubu Baas Tugayları’nın fikir babası olarak biliniyor.

Yaptırım listesinde eklenenlerin Amerika’daki tüm varlıkları dondurulacak ve ABD vatandaşlarının bu listeye alınan kişilerle ticari ilişki kurması yasaklanacak.

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Ağustos 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.