enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
23:39 Kaynaklar: Trump, Azerbaycan ve bazı Orta Asya ülkelerini İbrahim Anlaşmaları’na dahil etmek istiyor
23:30 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
22:32 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
22:13 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
22:02 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
21:51 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
21:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
10:53 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:38 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
07:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
07:32 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
07:21 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:21 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
07:18 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
07:11 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:50 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik “kooperatif” soruşturması kapsamında 65 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.
06:38 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
05:09 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
03:24 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’de Yüz Binler Noel’i Elektriksiz Kutladı

ABD’de Yüz Binler Noel’i Elektriksiz Kutladı
26.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / ABD’nin kuzeydoğu eyaletlerini Noel gecesinde etkisi altına alan olumsuz hava şartları yaşamı olumsuz etkiledi. Yoğunlukla New York, New Jersey, Pennsylvania ve Connecticut eyaletlerini dün geceden itibaren etkisi altına alan kar, sağanak yağmur ve şiddetli fırtına yüzünden yüz binler Noel gecesini elektriksiz olarak geçirmek zorunda kaldı. New York’ta yüz binden fazla aboneye dün akşamdan itibaren elektrik verilemediği belirtildi.

Bazı bölgelerde hızı saatte 65 mile (105 km.) kadar çıkan fırtına yüzünden binlerce ağaç devrildi, elektrik trafolarına da zarar veren fırtına nedeniyle küçük çapta yangınlar meydana geldi.

Otoyollarda çok sayıda trafik kazası meydana geldi. Şehirler arası tren seferleri aksadı. Birçok havaalanında tarifeli iç ve dış hat uçuşları ya iptal edildi ya da gecikmeli olarak yapıldı.

Sel uyarısı

Dört kişinin yaşamını yitirdiği ABD’nin doğu eyaletlerini geçtiğimiz hafta şiddetli kar fırtınasının ardından Noel gecesinden itibaren bölgeyi etkisi altına alan olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok sahil bölgesinde sel uyarısı yapıldı.

Amerikan Ulusal Meteoroloji Dairesi yetkilileri, New York’ta geçtiğimiz hafta yaşanan yoğun kar fırtınası sonrasında dün akşamdan itibaren kenti etkisi altı alan yağışların bazı bölgelerde sele neden olabileceği uyarısında bulundu. Meteorolog Rich Otto, önceki kar fırtınasıyla yağan karların erimesi veya buzlu sulu kar kürelerine dönüşmesiyle 13 santimetreye kadar yağacak yağmurun kentin bazı bölgelerinde sele neden olabileceğini belirtti.

Vali Cuomo: “Sel felaketiyle karşılaşma ihtimali çok yüksek”

New York Valisi Andrew Cuomo yaptığı açıklamada, şu ana kadar eyaletin büyük bir bölümünün yağmur ve ılık havanın etkisi altında kaldığını belirterek, “Karların erimesi sonrasında bazı bölgelerde sel felaketi görme ihtimali çok yüksek. Eyalet, fırtına sonrası ve olası diğer ihtimaller doğrultusunda gereken her şeyi yapıyor. Önümüzdeki 48 saat içinde seyahat ediyorsanız herkesi akıllıca kutlamaya ve dikkatli olmaya çağırıyorum” dedi.

“Gerekmedikçe hafta sonu evinizden çıkmayın”

New York Valiliği, acil sel arama-kurtarma ekiplerinin eyalet genelinde stratejik konumlara önceden konuşlandırıldığını açıkladı. Valilik, su pompaları, kum torbaları, jeneratörler, bebek karyolaları, battaniye, yastık ve çeşitli acil yardım malzemelerinin gerekli bölgelere gönderildiğini kaydetti. Yetkililer, New York’taki birçok köprünün ulaşıma yasaklandığını, gelişmeleri anlık olarak takip ettiklerini kaydetti.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio ve diğer yetkililer, New Yorklular’a gerekmedikçe hafta sonu boyunca evlerinden çıkmamaları çağrısında bulundu.

HABER : Can KAMİLOĞLU & New York

[TÜHA Haber Ajansı, 26 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.