enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’de tansiyon yüksek

ABD’de tansiyon yüksek
03.06.2020
A+
A-

TÜHA HABER / ABD’de George Floyd’un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan gerilim, Trump’ın orduyu görevlendirme çağrısına rağmen devam ediyor. Trump yeterli önlem almadığı gerekçesiyle New York valisine tepki gösterdi. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın Deutsche Welle Türkçe’ye (DW) dayandırdığı habere göre, ABD’de George Floyd isimli siyah vatandaşın polis tarafından öldürülmesiyle başlayan gösterilere karşı Başkan Donald Trump’ın “gerekirse orduyu görevlendiririm” tehdidinin ardından sokaklar gergin. St. Louis kentinde dört polis memuru açılan ateş sonucu yaralandı. Las Vegas’taki gösteride de bir polis memuru yine silahla yaralandı. Ülke genelindeki gösterilerde çok sayıda gösterici yaralandı, yüzlerce gösterici de gözaltına alındı.

Alabama eyaletindeki konfedarasyon anıtı bir grup gösterici tarafından yıkıldı. Amerikan İç Savaşı sırasında köleliği savunan Konfederasyon tarafını simgeleyen diğer anıt ve sembollere de özellikle güney eyaletlerinde saldırılar yapıldı.

Trump’ın valilere yaptığı çağrı sonrası, birçok eyalette Ulusal Muhafızlar protestoların yaşandığı bölgelerde görevlendirilse de, takviye güç olarak geri planda bırakıldı.

Trump’tan New York valisine tepki

Trump, yağma ve şiddet olayları nedeniyle tüm hafta boyunca akşamları saat 20.00’den sonra sokağa çıkma yasağı kararı alınan New York’ta da Ulusal Muhafızların görevlendirilmesi için Twitter’dan çağrıda bulundu.

New York Valisi Andrew Cuomo ve kardeşi CNN sunucusu Chris Cuomo’yu hedef alan Trump,

“Dün Cuomo kardeşler için çok kötü bir gündü. New York, yağmacılara, eşkiyalara, radikal solculara ve diğer serserilere teslim edildi. Vali Ulusal Muhafızları görevlendirme önerimi kabyl etmedi. New York paramparça oldu, tıpkı Fredo’nun (Fredo Cuomo) reytinglerinin %50 düşmesi gibi” ifadelerini kullandı.

Kasım ayındaki seçimlerde Trump’a karşı yarışacak olan eski Başkan Yardımcısı Joe Biden, rakibini eleştirerek Başkanın toplumu böldüğünü ve ülkeyi bir savaş alanına çevirdiğini savundu. Biden, seçildiği takdirde “sivil haklar reformu” yasası çıkaracağını söyledi.

Almanya’da George Floyd için yapılan bir grafiti

Müzik dünyası 8 dakika 46 saniye sustu

George Floyd’un ölümünü protesto etmek için müzik endüstrisi ve sosyal medya siteleri de harekete geçti. #BlackOutTuesday (Karartma Salı) etiketiyle sosyal medyada başlatılan eylem kapsamında müzik şirketleri, polisin George Floyd’un diziyle boynuna bastırdığı süre olan 8 dakika 46 saniye boyunca sessiz kaldı, Twitter ve Instagram hesaplarından siyah kareler paylaştı. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı da benzer paylaşımlar yaptı.

Protestoya Beyonce, Adee ve Bruce Springsteen’in çalıştığı Columbia Records’un yanı sıra Pink, Justin Timberlake, Lady Gaga, Billie Eilish, Taylor Swift gibi müzisyenlerin bağlı olduğu şirketler destek verdi.

Spotify da 8 dakika 46 saniye boyunca müzik listelerini durdurdu.

6 polis hakkında suçlama

Bu arada Atlanta kentinde, araç içerisinde gösteriden dönen iki kişiye elektroşok tabancasıyla aşırı güç kullandıkları görüntüleri basına yansıyan altı polise savcılık tarafından suçlama yöneltildi. Cumartesi gecesi yaşanan olayın ardından görevden alınan polisler “ağır fiili saldırı” suçlamasıyla mahkemeye çıkarılacaklar.

Ne olmuştu?

Minneapolis kentinde geçen Pazartesi günü sahte para kullandığı şüphesiyle gözaltına alınan George Floyd, polis memuru Derek Chauvin’in tarafından diziyle dakikalarca boynuna bastırılarak yerde tutulmuştu.

Floyd’un, olay yerine gelen acil sağlık ekiplerince kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği açıklanmış, yoldan geçenlerin cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüler sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

Görüntüler, ülkede siyahlara yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirmiş ve Minneapolis başta olmak üzere birçok şehirde protestolara yol açmıştı.

Ülke genelindeki protestoların şiddet olaylarına ve yağmalara dönüşmesi nedeniyle birçok şehirde “sokağa çıkma yasağı” ilan edilmiş, Ulusal Muhafızlar görevlendirilmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 3 Haziran 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.