enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:48 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Günay Uslu’nun ev sahipliğinde Amsterdam The College Hotel’deydi…
12:10 Girişimcilik Vakfı Fellow ve Challenger Programlarına başvurular için son tarih: 29 Haziran
07:51 TRT1 Televizyon Kanalında reyting rekorları kıran ‘Gönül Dağı’ dizisinde Niğdeli Osman Özcan
07:37 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Büyükakın, KOTO Meclis Üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi
07:33 İzmir’in Çeşme’ye su veren Kutlu Aktaş Barajı’nda seviye yüzde 10’a geriledi, ilçenin yaklaşık 30 günlük içme suyu kaldı.
07:30 Gana uyruklu dağcı Nicholas ACKAH’ın cenazesi, aradan geçen 27 güne rağmen hâlâ Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda bekletiliyor.
07:28 Türkiye balistik füze projelerinde daha da hızlanacak
07:25 Basınla buluşan Niğde Belediye Başkanı Özdemir, Niğde’nin dönüşümüne dair önemli bilgileri paylaştı.
07:21 Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Bungalov Tatili vaadiyle dolandırıcılık yapan çete çökertildi
07:06 Meclis’e Sunulacak Yasa Teklifi Zeytinlikleri, Korunan Alanları ve Kültürel Varlıkları Tehdit Ediyor
07:03 UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası için geri sayım başladı: Dünyanın gözü Sakarya’da olacak
07:02 ABD, İsrail’in İran saldırılarına katılacak mı?
06:55 Kira Artışında Dünya Birincisiyiz!
00:24 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle bugün Türkiye’ye gelecek.
22:08 İçişleri Bakanı Yerlikaya, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluşunun 43. yılını kutladı
21:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e yükselen üç kulübün yönetim kurulunu, teknik heyetini ve futbolcularını kabul etti.
21:41 Dışişleri: Netanyahu ve iş birlikçileri adil şekilde yargılanmalı
21:31 AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail Dışişleri Bakanının sözleri Nazi zihniyetinin temsilcisidir
21:19 Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Türkiye’ye ziyaret
19:20 Kızıldeniz Gölgesinde El-Şebab, DEAŞ-Somali ve Husiler İttifakı mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’de Demokratların Senato’da çoğunluğu elde etme şansı azaldı

ABD’de Demokratların Senato’da çoğunluğu elde etme şansı azaldı
06.11.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Başkanlık seçimiyle yapılan Kongre seçimlerinde, Demokratlar, Senatoda çoğunluğu ele geçirme hedefini gerçekleştirmeye uzak kalırken; Temsilciler Meclisi’nde ise çoğunluğu kazansa da, beklediği mavi dalga hedefini ulaşamadı.

100 sandalyeli Senatonun 35 üyesini belirleyecek seçimin geçici sonuçlarına göre, Senatoda Cumhuriyetçiler 48, Demokratlar da 48 sandalyeye sahip durumda. İki parti son Senatoda çoğunluğu elde etmek için kalan 4 sandalyeyi kazanmayı hedefliyor.

Son seçimler sonuçlarına göre Cumhuriyetçi Parti önde

Kuzey Carolina ve Alaska eyaletlerinde birer ve Georgia eyaletinde iki sandalye için yapılan seçimlerin sonucu henüz netleşmedi.

Kuzey Carolina ve Alaska’da Cumhuriyetçi adaylar, yarışı az farkla önde götürürken; Georgia eyaletinde bir Cumhuriyetçi, bir de Demokrat aday ipi göğüsleyecek gibi görünüyor.

Senato seçimlerinin böyle sonuçlanması halinde Cumhuriyetçiler Senato’da 51 sandalyeye ulaşarak 6 yıldır sahip oldukları çoğunluğu korumuş olacak.

Demokratlar, Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu korumaya çalışıyor

Kongrenin alt kanadı Temsilciler Meclisi seçimlerinde ise Demokratlar 204, Cumhuriyetçiler ise 190 sandalyeye sahip bulunuyor.

435 sandalyeli mecliste 41 üye henüz belli değil. Demokratlar 218 sandalyeli çoğunluğa ulaşmayı hedefliyor ancak bekledikleri mavi dalga hedefini ulaşamadılar.

Özellikle Senato’da Cumhuriyetçiler çoğunluğu elde ederse, Joe Biden başkan olursa ılımlı cumhuriyetçilerle masaya oturmak zorunda kalacak.

ABD siyasetinde Kongre’nin önemi

Amerikan kamuoyu nezdinde başkanlık seçimleri kadar yankı uyandırmasa da bu iki seçim ABD siyasetinde oldukça büyük bir öneme sahip.

435 sandalyeli Temsilciler Meclisi üyeleri 2 yıllığına göreve gelirken, 100 sandalyeli Senato üyeleri ise 6 yıllığına seçiliyor.

Temsilciler Meclisinde hangi eyaletin ne kadar temsilcisi olacağı, eyaletlerdeki seçim bölgelerinin nüfus yoğunluğuna göre belirlenirken; Senatoda her eyaletin 2 senatörü bulunuyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Kasım 2020]

Pelin Çift İle Gündem Ötesi‘Pelin Çift ile Gündem Ötesi’ her Cuma saat 00.15’te TRT 1 Ekranlarında.. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.