enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:56 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
17:29 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:22 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
07:22 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
07:17 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
07:00 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
00:26 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:14 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
07:56 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
07:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
07:24 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
00:56 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Deprem Bölgesi Değerlendirme Toplantısı”nda konuştu…
00:45 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:31 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’de Covid-19 önlemlerindeki 1 haftalık gecikme 36 bin kişinin hayatına mal oldu

ABD’de Covid-19 önlemlerindeki 1 haftalık gecikme 36 bin kişinin hayatına mal oldu
A+
A-

TÜHA HABER / Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan bir araştırmaya göre, salgını önlemek amacıyla mart ayında alınan önlemlere bir hafta önce başlanması durumunda 36 bin kişinin Covid-19 kaynaklı ölümü engellenebilirdi.

 Covid-19 salgınında şu ana kadar yaklaşık 95 bin kişinin hayatını kaybettiği ABD, en fazla can kaybı veren ülke konumunda.

Columbia Üniversitesi’de yapılan modellemelerle sosyal mesafe ve kısıtlamalar gibi önlemlerin salgının yayılma hızına etkisi incelendi. 15 Mart ile 3 Mayıs arasında, salgına ilişkin önlemlerin hastalığın bulaşımını ne oranda kısıtladığına bakıldı. Sonuçlardan yola çıkan uzmanlar, önlemlerdeki bir haftalık gecikmenin 36 bin, iki haftalık gecikmenin ise 54 bin kişinin hayatına mal olduğunu tahmin ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Covid-19 krizinin pandemi ilan edilmesinden iki gün önceki bir paylaşımında gribin Covid-19’dan daha ağır bir hastalık olduğunu iddia etmiş, hayatın ve ekonominin olduğu gibi devam edeceğini yazmıştı. Trump, 9 Mart’taki bu paylaşımında 546 vaka ve 22 can kaybı olduğunu belirtirken, uzmanlar ise ülkede yapılan testlerin yetersizliğinden dolayı bu sayıların gerçeği yansıtmadığı ve on binlerce kişinin o dönemde enfekte olduğu kanısında.

İtalya, İspanya gibi ülkeler, ilk ölümlerin rapor edilmesinden hemen sonra katı sokağa çıkma kısıtlamaları uygularken ABD‘de ise yurt dışı seyahat kısıtlamaları 15 Mart, ‘evde kal’ yaptırımı ise 20 Mart’ta uygulanmaya başlandı.

Araştırma ile ilgili New York Times’a konuşan bilim insanları, her ne kadar hükümetler tarafından uygulamaya konsa da, önlemlerin etkili olmasının tek yolunun halkın riayet etmesinden geçtiğini vurguluyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Mayıs 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.