enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:58 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Amasya’da ziyaretlerde bulundu
00:50 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:44 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını 18 Aralık Perşembe günü yapacak…
00:36 Önlem alınmazsa kanser kaynaklı ölümler 2050’ye kadar iki katına çıkacak
00:34 UNESCO Türkiye’nin Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerindeki unsur sayısını 32’ye, çokuluslu dosya sayısı ise 14’e yükseldi.
00:33 Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar’dan rektörlere müfredat ve AKTS mesajı…
00:28 Hollanda Türkleri babaları İsmail GÜNGÖR’ü kaybetti!…
00:20 Başkan Bulut: “Kocaeli, sanayicimizin emeği- tüccarımızın cesaretiyle ülkemiz ekonomisine güç katıyor…”
00:14 Yüzyılın Konut Projesi’ne başvuru için son hafta
00:13 2026 Özel sektör zam beklentileri-Türkiye ortalaması nereye oturur?
00:12 Zeyrek’in kalbinde yer alan ve yıllarca atıl kalan Haliliye Medresesi…
00:05 (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’nda konuştu…
11:43 Asgari Ücret Sadece Bir Ücret Değildir…
00:57 TRT Radyolarından Aile Yılı’na özel radyo oyunu: Aile Bağları
00:44 MHP 120 sayfalık “Terörsüz Türkiye” raporunu Meclis Başkanlığı’na sundu.
00:43 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri!…
00:35 Çocukların okuma alışkanlıkları değişti, dikkat süreleri azaldı…
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş dünyamızın desteğini beklediğimiz meselelerden bir diğeri, terörsüz Türkiye sürecimizdir”
00:21 Erdoğan: Asgari ücret için TİSK’in elini taşın altına koymasını bekliyorum
00:18 Dışişleri Bakanı Fidan, “Suriye’de bölgesel sahiplenme prensibiyle hareket ediyoruz”…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’de 10 kişinin öldüğü saldırıda ırkçılık şüphesi

ABD’de 10 kişinin öldüğü saldırıda ırkçılık şüphesi
16.05.2022
A+
A-

NEW YORK – TÜHA HABER / New York’taki bir süpermarkette düzenlenen silahlı saldırıda tamamı siyah 10 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Olayla ilgili ırkçılık ve nefret suçları soruşturması başlatılırken 18 yaşındaki fail gözaltına alındı.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘AP’den aktardığı haberine göre, ABD’nin New York eyaletine bağlı Buffalo kentindeki bir süpermarkete giren 18 yaşındaki silahlı saldırganın 10 kişiyi öldürdüğü, 3 kişiyi de yaraladığı bildirildi. Saldırıyı internette canlı yayınlayan saldırganın, çelik yelek ve kask giydiği görüldü. Fail, saldırının ardından gözaltına alındı.

TRT_Francais_680*100 banner

Olayla ilgili bilgi veren Buffalo Polisi’nin açıklamasına göre, saldırgan önce süpermarketin park yerinde dört kişiye ateş açtı, bu kişilerden üçünün hayatını kaybettiği bildirildi. Ardından süpermarkete giren saldırganın etrafa rastgele ateş açtığı, hayatını kaybedenler arasında süpermarkette güvenlik görevlisi olarak çalışan eski bir polisin de bulunduğu belirtildi.

Polisin olay yerine gelmesi üzerine silahını kendisine çeviren saldırganın, son anda ikna edildiği ve gözaltına alındığı açıklandı. Buffalo polisi, saldırganın olayı Twitch platformu üzerinden canlı yayınladığını doğrularken yayının Twich tarafından saldırının başlamasından iki dakika sonra kesildiğini açıkladı. Yayının internette başka platformlar üzerinden yayınlanmasının engellenmesi için incelemelerin de sürdüğü belirtildi.

Tüm kurbanların siyah olduğunun açıklandığı saldırı ile ilgili ırkçılık ve nefret suçları soruşturması başlatıldı. Federal Soruştuma Bürosu’ndan yapılan açıklamada (FBI), “Bu olayda hem nefret suçları hem de ırkçılık saikine dayalı aşırı şiddet soruşturması yürütüyoruz” denildi. Olayın meydana geldiği Erie kasabasının şerifi John Garcia, “Saldırının bizim cemaatimiz dışındaki bir tarafından düzenlendiği ve ırkçılık motivasyonlu nefret suçu olduğu aşikar” dedi. Savcılık da failin “ırkçılığa dayalı nefretle hareket ettiğine” ilişkin kanıtlar bulunduğunu duyurdu.

Savcılık fail hakkında cinayet suçlamasından ömür boyu hapis talebiyle dava açıldığını duyurdu. Buffalo Belediye Başkanı Byron Brown, failin saldırıyı gerçekleştirmek için olaydan birkaç saat önce bölgeye geldiğini söyledi. Buffalo, siyahların yoğun olarak yaşadığı bir bölge olarak biliniyor.

Saldırının meydana geldiği süpermarketin önü
Saldırının meydana geldiği süpermarketin önü Fotoğraf: Joshua Bessex/AP/dpa/picture alliance

Fail internette manifesto yayınladı

ABD medyasında yer alan haberlere göre, yetkililer failin olay öncesi yayınladığı detaylı “manifesto” ile ilgili de inceleme başlattı. Haberlere göre, fail internette yayınladığı söz konusu manifestoda saldırı planına ve ırkçı görüşlerine yer veriyor.

Yerel bir gazete olan The Buffalo News‘de yer alan bir habere göre, failin saldırıda kullandığı yarı otomatik silahın üzerinde de ABD’de beyaz ırkçıların sembolü olan 14 sayısı yer alıyor.

ABD’de de sık sık ırkçı saldırılar meydana geliyor. 2019 yılında da ırkçı bir saldırgan Latin Amerikalıların yaşadığı El Paso’da 23 kişiyi öldürmüştü. Bundan dört yıl önce de Güney Carolina eyaletinde siyahların gittiği bir kilisete saldırı düzenleyen beyaz bir saldırgan dokuz kişiyi öldürmüştü. Her iki olayda da saldırganlar nefret söylemleri içeren “manifestolarını” internette yayınlamıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 16 Mayıs 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.