enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:33 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:40 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı…
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD ve İsrail arasında silah sevkiyatı tartışması

ABD ve İsrail arasında silah sevkiyatı tartışması
20.06.2024
A+
A-

* İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ABD’nin silah sevkiyatı yapmayı reddettiğini iddia ederek bu durumun İsrail’in Refah’taki operasyonunu yavaşlattığı imasında bulundu.

* Biden yönetimi ise, 900 kilogramlık bombalara ilişkin incelemenin sürdüğünü, ancak onun dışında her şeyin normal ilerlediğini belirtiyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Netanyahu Salı günü İngilizce konuştuğu görüntülü bir açıklamada, Stream VOA Turkish music | Listen to songs, albums, playlists for free on  SoundCloud“Son birkaç aydır yönetimin İsrail’e silah ve mühimmat vermeyi reddetmesi anlaşılamaz. Bize araçları verin ve biz de işi daha çabuk bitirelim” dedi.

İsrail Başbakanı, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın İsrail ziyareti sırasında, kendisine sözkonusu gecikmeleri sonlandırmak için yoğun çalıştıklarını söylediğini iddia etti.

Netanyahu ABD’nin hangi silahları İsrail’e transfer etmediği konusunda ayrıntı vermedi; İsrail ordusundan da konuyla ilgili açıklama gelmedi.

“900 kilogramlık bomba sevkiyatı hala inceleme altında, onun dışında her şey normal ilerliyor”

Salı günü NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile biraraya gelen Blinken Dışişleri Bakanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında, transferine ara verilen tek silahın ABD’nin Refah’ta yerleşim yerlerinde kullanılmasından endişe ettiği 900 kilogramlık bombalar olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı, “Bu hala inceleme altında. Ancak onun dışındaki her şey normal şekilde ilerliyor” dedi.

Antony Blinken, İsrail Başbakanı’nın iddia ettiği gibi, sevkiyat gecikmesindeki sorunların çözüleceğine ilişkin Netanyahu’ya güvence verip vermediğini doğrulamayı reddetti.

Netanyahu’nun iddialarının ardından Salı günü Beyaz Saray sözcüsü Karine Jean-Pierre, “Genel olarak neden bahsettiğini bilmiyoruz” diyerek, ABD’nin İsrail ile sevkiyatı durdurulan ağır bombalarla ilgili yapıcı görüşmeler yaptığını ve bu bombaların transferi geciken tek mühimmat olduğunu söyledi.

İsrail’in Gazze Şeridi’nde Hamas’a karşı savaşı dokuzuncu aya girerken, ABD’nin İsrail’e verdiği destek, savaşta yaşanan ağır sivil can kaybı sebebiyle uluslararası eleştirilerin hedefinde.

ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Netanyahu, Ortadoğu’daki gelişmelerin iç siyasetteki yansımaları konusunda denge arayışı içinde.

“İsrail ile İran toplantısı iptal edildi” iddiası

Axios’un Çarşamba günkü haberinde ise Beyaz Saray yetkililerinin Perşembe günü İsrailli yetkililerle yapılması planlanan İran konulu toplantıyı iptal ettiği iddia edildi.

Habere göre İsrailli bir yetkili “Amerikalılar öfkelendi. Netanyahu’nun görüntülü açıklaması hasara yol açtı” ifadelerini kullanırken, Amerikalı bir yetkili de “Bu karar, bu tür numaralar yapmanın sonuçları olduğunu net şekilde ortaya koyuyor” dedi.

Bir başka kaynak ise görüşmenin ertelendiğini ileri sürdü. Biden yönetimi yetkililerinden, bu konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın önümüzdeki hafta Washington’da temaslarda bulunması ve İsrail Başbakanı Netanyahu’nun da 24 Temmuz’da ABD Kongresi’ne hitap etmesi bekleniyor.

Netanyahu Kudüs'teki Başbakanlık Ofisi'nde Temsilciler Meclisi’nin Demokrat üyesi Steny Hoyer başkanlığında ABD Kongresi heyetiyle biraraya geldi.
Netanyahu Kudüs’teki Başbakanlık Ofisi’nde Temsilciler Meclisi’nin Demokrat üyesi Steny Hoyer başkanlığında ABD Kongresi heyetiyle biraraya geldi.

Netanyahu dün de Kudüs’teki Başbakanlık Ofisi’nde Temsilciler Meclisi’nin Demokrat üyesi Steny Hoyer başkanlığında her iki siyasi partiden üyelerden oluşan ABD Kongresi heyetiyle biraraya geldi.

İsrail’den yapılan açıklamaya göre Netanyahu, İsrail’e yönelik iki partili destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve mühimmat meselesinin yakında çözüme kavuşturulmasını umduğunu söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.