enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
02:00 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:36 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:19 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:58 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
07:27 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
11:18 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:32 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
10:04 Su, Suyun Önemi Türkiye’de Su Politikaları ve Su Sorunu Üzerine Kısa Anımsatmalar…
07:48 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
07:46 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
07:42 İsrail-İran saldırıları askeri perspektiften ne anlama gelir?
07:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
07:38 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
07:33 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı, 186 yaşında
23:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“ABD Türkiye’yi Doğu Akdeniz, Ege Denizi ve Suriye sınırından kuşatmaya çalışmaktadır.

“ABD Türkiye’yi Doğu Akdeniz, Ege Denizi ve Suriye sınırından kuşatmaya çalışmaktadır.
06.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Gazeteci Gürkan DEMİR,  ABD’nin Türkiye, Çin, İran ve Rusya başta olmak üzere rakip olarak gördüğü aktörleri sınırlandırmaya çalıştığını açıkladı.

Gürkan Demir (@gurkandemirr_) | Twitter(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘ANKASAM’dan aktardığı haberine göre, Gazeteci Gürkan Demir, “ABD Türkiye’yi Doğu Akdeniz, Ege Denizi ve Suriye sınırından kuşatmaya çalışmaktadır. Aynı şekilde Washington yönetimi Rusya’yı Karadeniz’den, Çin’i Pasifik ve Asya’dan ve İran’ı da Körfez ve Asya’dan sıkıştırmaktadır” dedi.

“Bir anlamda bahsi geçen ülkelerin arasında kalan Afganistan, ABD açısından önemli bir ileri cephe konumundadır” diyen Gazeteci Gürkan Demir, “Dolayısıyla Washington yönetimi, aslında barış ve istikrarı sağlamak için değil; Çin, İran ve Rusya’nın bölgedeki faaliyetlerini engelleyebilmek amacıyla Afganistan’daki varlığını sürdürmektedir. ABD Başkanı Joe Biden’ın Çin ve Rusya için yaptığı değerlendirmeleri incelersek, kısa vadede ABD’nin Afganistan’daki varlığına son vermeyeceğini gözlemleyebiliriz.” açıklamasında bulundu.

Gürkan Demir, ABD’nin Çin’in başlattığı Kuşak-Yol Projesi’ni baltalamak için elinden geleni yapmaya çalıştığını belirterek, Afganistan’ın proje güzergahındaki kilit rolüne de dikkat çekti.

“2020 yılının Şubat ayında Taliban’la yapılan anlaşma kapsamında ABD, 2021 yılının Mayıs ayında Afganistan’daki askerlerini tamamen çekme taahhüdünde bulunmuştur” diye konuşan Demir, “Ancak Biden dönemine geçilmesiyle yapılan bu anlaşma da yeniden incelemeye alınmıştır. Bu kapsamda Taliban’ın terörle bağlantısını kesip kesmediği ve Afganistan’daki şiddet olaylarının azalıp azalmadığı değerlendirilecektir. Yakın geçmişte onlarca kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı saldırılar göz önünde bulundurulursa, Biden yönetiminin Afganistan’daki Amerikan varlığını sürdürmek için çeşitli gerekçeler bulabileceği ifade edilebilir. Ancak kendi ülkesindeki seçimleri karakolda biten ABD’nin her alanda kaybettiğini ve gerilediğini de görmekteyiz. Durum böyleyken ABD, Afganistan’daki sorunları da çözemeyecektir. Aynı zamanda Beyaz Saray’ın uygulamaya çalıştığı Çin, İran ve Rusya’yı engelleme stratejisi de başarısız olacaktır.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

HABER : Serra GÜNAY & ANKASAM

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.