enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
04:58 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
00:55 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:51 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:47 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:45 Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:39 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:17 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:04 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
00:01 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
12:15 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:07 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 ICE’a Tepki Büyüyor
00:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD Savunma Bakanlığı’ndan F-35 Açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı’ndan F-35 Açıklaması
02.07.2020
A+
A-

Advertisement

TÜHA HABER / Amerika Savunma Bakanlığı Pentagon, Türkiye’nin F-35 savaş uçağı programından çıkarılmış olmasına karşın uçağın 139 parçasının Türk üreticilerden satın alınmaya devam edeceğini açıkladı. Bu parçaların Türkiye’den temini 2022 yılına kadar devam edecek.

Anadolu Ajansı’nın konuya ilişkin sorusuna yanıt veren Pentagon Sözcüsü Jessica Maxwell, uçağın üretimini aksatacak şekilde anlaşma fesihlerinden kaçınıldığını bu çerçevede Türkiye’de parça temininin süreceğini söyledi.

Pentagon Sözcüsü, Türkiye’nin ürettiği parçalar için alternatif üretici arayışlarının da sürdüğüne dikkat çekti.

F-35 savaş uçaklarının program ve üretim ortağı olan Türkiye, Rusya’dan S-400 füze savunma sistemleri satın alması sonrasında ABD tarafından F-35 savaş uçağı programından çıkarılmıştı.

ABD buna gerekçe olarak F-35 savaş uçaklarının gizli bilgilerinin Rusya tarafından öğrenilmesi riskini ve S-400’lerin NATO sistemleriyle uyumlu olmamasını göstermişti.

Bu anlaşmazlık öncesinde Türkiye, F-35 uçaklarına ait binden fazla parçanın üretimini gerçekleştiriyordu.

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Temmuz 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.