enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:33 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:40 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı…
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD Savunma Bakanı Esper’den geri adım

ABD Savunma Bakanı Esper’den geri adım
05.06.2020
A+
A-

TÜHA HABER / ABD Savunma Bakanı Esper, Trump ile yaşadığı gerilimde geri adım attı. Esper, Pentagon’un Washington’daki emniyet güçlerine destek için gönderdiği askerleri geri çekme kararından vazgeçti. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın Deutsche Welle Türkçe’ye (DW) dayandırdığı habere göre, ABD Başkanı Donald Trump ile ABD Savunma Bakanı Mark Esper arasında yaşanan “ordu” krizinde tansiyon düşüyor.

ABD’de George Floyd’un öldürülmesinin ardından düzenlenen sokak protestolarında muvazzaf askerlerin görevlendirilmesine karşı olduğunu belirterek bu konuda Trump’la görüş ayrılığı yaşadığını ortaya koyan Savunma Bakanı Esper geri adım attı.

Esper, ordunun devreye sokulmasına imkân tanıyan İsyan Yasası’nın ancak “en acil durumlarda ve son çare olarak” işletilmesi gerektiğini ve şu an böyle bir durum olmadığını söylemişti.

Trump ise hafta başındaki açıklamasında, olayları bastırmak için İsyan Yasası’na dayanarak orduyu sokağa çıkarabileceğini belirmişti.

Esper’in sözlerinin tartışma yaratması üzerine yardımcıları basına yeni bir açıklama yaptı. Söz konusu açıklamada, Esper’in polise destek verilmesinde ordunun kullanılmasına karşı olmadığı vurgulandı.

Esper ayrıca Washington’daki emniyet güçlerine destek için gönderilen askerlerin Kuzey Carolina’daki birliklerine dönmeleri için verdiği talimatı da geri çekti. Esper’in bu kararı Beyaz Saray’da katıldığı bir toplantıdan sonra verdiği açıklandı.

Protestolar devam ediyor

ABD’deki protestolar dokuzuncu gününde sürerken bazı kentlerde uygulanan sokağa çıkma yasağına rağmen göstericilerin eylemlerine devam ettiği görüldü.

New York’ta protestolar dün de devam etti

New York’ta saat 20.00’deki sokağa çıkma yasağından sonra protesto yürüyüşüne devam eden onlarca kişi gözaltına alındı.

Başkent Washington D.C.’de de bir grup protestocu, sokağa çıkma yasağına rağmen eylemini sürdürdü.

Cenaze ve anma törenleri

Polis şiddeti sonucu öldürülen Floyd için düzenlenecek cenaze ve anma törenleri dün başladı.

Üç farklı kentte gerçekleştirilecek olan törenler altı gün sürecek. Törenlerin ilki, Floyd’un öldürüldüğü Minneapolis kentindeki Kuzey Merkez Üniversitesi’nde düzenlenecek.

Cenaze daha sonra, 46 yaşında yaşamını yitiren Floyd’un doğduğu Kuzey Carolina eyaletindeki Raeford kentine götürülecek. Bu kentteki tören Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Floyd’un cenazesi son olarak da büyüdüğü ve yaşamının büyük bölümünü geçirdiği Houston kentine götürülecek. Floyd, Houston’da 9 Haziran Salı günü düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

COVID-19 testi pozitif

Floyd’un 20 sayfalık otopsi raporunun tamamı yayınlandı. Ailenin izniyle açıklanan rapora göre, 3 Nisan’daki koronavirüs testi pozitif çıkan Floyd “büyük ihtimalle” hiçbir COVID-19 belirtisi göstermedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 5 Haziran 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.