enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:15 Bir Terk Etme Hikayesi
11:19 DEM Partili Gergerlioğlu’nun oğlundan Sabiha Gökçen için küstahça bir paylaşım
11:00 Bir Geri Gidiş: Savunma Bakanlığı’ndan Savaş Bakanlığı’na
10:27 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek,Kocaeli’den Gelen Spor Basınını Ağırladı
06:39 (TİM) Başkanı GÜLTEPE, “2026 yılına mal ve hizmet olmak üzere toplam 410 milyar dolarlık ihracat hedefiyle başladık”
00:57 Analiz: Türkiye-Mısır Yakınlaşmasının Stratejik Anlamı
00:52 Avrupa Haberleri: AB’den Rusya’ya yeni yaptırım hamlesi: Petrol taşımacılığı hedefte
00:51 Avrupa Haberleri: Rusya, Alman ordusuna karşı hibrit bir savaş mı yürütüyor?
00:44 Dış Bakış Cilt 3 Sayı 1 yayınlandı
00:44 İran Ordusu Genel Komutanı Emir Hatemi: Her türlü kötülüğe karşılık vermeye hazırız
00:42 ‘PayPal mafyası’ndan kriptoparaya: Epstein’in Silikon Vadisi’yle ilişki haritası
00:27 Tahran’dan Washington’a uyarı: Saldırı olursa ABD üslerini vururuz
00:24 Türk Hava Kuvvetleri’ne ‘milli uçaklar’ geliyor
00:08 Halid Meşal: Hamas silah bırakmayacak
07:11 e-Birliktelik kampanyasıyla 12 bin işletmeye 21 milyon destek
00:53 Mamdani’den Farage’a: Epstein dosyaları ardından yapay zeka ile üretilmiş görüntüler yayılıyor
00:52 Zelenskiy: ABD, barış anlaşması için Rusya ve Ukrayna’ya Haziran ayına kadar süre verdi
00:39 Umman görüşmesi: İran ve ABD nükleer müzakereleri sürdürme kararı aldı
00:34 Eurobarometer anketi: Avrupalılar için savaşlar ve dezenformasyon en büyük endişe kaynağı
00:21 Orta Asya’da Su ve Enerji Güvenliği: İklim Değişikliği ve Bölgesel Kırılganlıklar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD Radyosu Çalışanı Rus Saldırısında Öldü

ABD Radyosu Çalışanı Rus Saldırısında Öldü
30.04.2022
A+
A-

KİEV – TÜHA HABER / Amerika’nın Sesi’nin kardeş yayın kuruluşu Hür Avrupa Radyosu (RFE/RL) çalışanı, gazeteci Vira Hiriç, Rusya’nın Ukrayna’nın başkenti Kiev’e düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybetti.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın KİEV Temsilcisi Daria KALENİUK‘un haberine göre, Amerika’nın Sesi’nin kardeş yayın kuruluşu Hür Avrupa Radyosu (RFE/RL) çalışanı, gazeteci Vira Hiriç, Rusya’nın Ukrayna ’nın başkenti Kiev’e düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybetti.

RFE/RL’nin Ukrayna Servisi, Hiriç’in bedeninin, hedef olan apartmanın enkazında bu sabah saatlerinde bulunduğunu bildirdi. Hiriç, saldırı sırasında evindeydi.

1967 doğumlu Vira Hiriç, 2018’in Şubat ayında RFE/RL için çalışmaya başlamıştı. Hiriç, daha önce Ukrayna’nın önde gelen bir televizyon kanalında görev yapıyordu.

Saldırı sonrası çekilen videolar ve fotoğraflar, binanın alt katlarının ağır hasar aldığını ortaya koydu. Çevredeki araçların camları patladı.

Rusya, dün başkent Kiev’deki saldırısını, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in ziyareti sırasında düzenledi. Guterres, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile ortak basın toplantısından bir saat sonra düzenlenen hava saldırısı ile ilgili, “Kiev’e bir saldırı oldu, beni şok etti, burada olduğumdan dolayı değil Kiev’in hem Ukraynalılar hem de Ruslar açısından kutsal bir kent olması nedeniyle” demişti.

Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü Igor Konaşenkov ise “uzun menzilli, yüksek hassasiyetli” füzelerin Ukraynalı roket üreticisi Artem’in Kiev’deki fabrika binalarını vurduğunu iddia etti.

Ukraynalı yetkililer, fabrikanın saldırı sırasında vurulup vurulmadığı konusunda henüz açıklama yapmadı.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko Telegram’da yaptığı açıklamada, enkazdan bir ceset çıkarıldığını ve bombardımanda 10 kişinin de yaralandığını söyledi. Kliçko, daha fazla ayrıntı paylaşmadı.

Hür Avrupa Radyosu (RFE/RL), Amerika’nın Sesi’nin (VOA) de bağlı olduğu federal basın kuruluşu ABD Küresel Medya Dairesi (USAGM) bünyesinde yayın yapıyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.