enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:04 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı…
09:52 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:02 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:51 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:21 Putin’den Hamaney için taziye mesajı: ‘Uluslararası hukukun ihlali’
00:21 Kocaeli Büyükşehir, Üsküdar Vapuru faciasını unutmadı; 392 can, 1 Mart’ın yıl dönümünde dualarla anıldı
00:20 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
00:14 Hollanda’da 17 Nisan’da başlayacak sergide, Osmanlı’nın diplomatik ağırlığını hatırlatan figürler izlenecek…
00:13 Bloomberg yazdı: Türkiye, petrol ve uzay istasyonuyla Afrika açılımını hızlandırıyor”
00:12 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
00:10 Kaç Yıl Sürdü?
00:09 Sahanın Durumu, Raporun Gereği ve Zamanlama
00:06 Nakit Varken Batmak: Şirketleri Sessizce Çökerten Finansal Yanılgı
00:04 Hürmüz kapanırsa ne olur? Küresel enerji hattı tehlikede
00:03 Ateş Çemberinde Akıl Arayışı
09:53 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Suriye, Mısır ve Endonezya dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yaptı.
09:29 Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, İncirlik Hava Üssü’nden “canlı yayın” yapılmasıyla ilgili resen soruşturma başlatıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD Radyosu Çalışanı Rus Saldırısında Öldü

ABD Radyosu Çalışanı Rus Saldırısında Öldü
30.04.2022
A+
A-

KİEV – TÜHA HABER / Amerika’nın Sesi’nin kardeş yayın kuruluşu Hür Avrupa Radyosu (RFE/RL) çalışanı, gazeteci Vira Hiriç, Rusya’nın Ukrayna’nın başkenti Kiev’e düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybetti.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın KİEV Temsilcisi Daria KALENİUK‘un haberine göre, Amerika’nın Sesi’nin kardeş yayın kuruluşu Hür Avrupa Radyosu (RFE/RL) çalışanı, gazeteci Vira Hiriç, Rusya’nın Ukrayna ’nın başkenti Kiev’e düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybetti.

RFE/RL’nin Ukrayna Servisi, Hiriç’in bedeninin, hedef olan apartmanın enkazında bu sabah saatlerinde bulunduğunu bildirdi. Hiriç, saldırı sırasında evindeydi.

1967 doğumlu Vira Hiriç, 2018’in Şubat ayında RFE/RL için çalışmaya başlamıştı. Hiriç, daha önce Ukrayna’nın önde gelen bir televizyon kanalında görev yapıyordu.

Saldırı sonrası çekilen videolar ve fotoğraflar, binanın alt katlarının ağır hasar aldığını ortaya koydu. Çevredeki araçların camları patladı.

Rusya, dün başkent Kiev’deki saldırısını, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in ziyareti sırasında düzenledi. Guterres, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile ortak basın toplantısından bir saat sonra düzenlenen hava saldırısı ile ilgili, “Kiev’e bir saldırı oldu, beni şok etti, burada olduğumdan dolayı değil Kiev’in hem Ukraynalılar hem de Ruslar açısından kutsal bir kent olması nedeniyle” demişti.

Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü Igor Konaşenkov ise “uzun menzilli, yüksek hassasiyetli” füzelerin Ukraynalı roket üreticisi Artem’in Kiev’deki fabrika binalarını vurduğunu iddia etti.

Ukraynalı yetkililer, fabrikanın saldırı sırasında vurulup vurulmadığı konusunda henüz açıklama yapmadı.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko Telegram’da yaptığı açıklamada, enkazdan bir ceset çıkarıldığını ve bombardımanda 10 kişinin de yaralandığını söyledi. Kliçko, daha fazla ayrıntı paylaşmadı.

Hür Avrupa Radyosu (RFE/RL), Amerika’nın Sesi’nin (VOA) de bağlı olduğu federal basın kuruluşu ABD Küresel Medya Dairesi (USAGM) bünyesinde yayın yapıyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.