enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:25 “ABD ‘küresel megafon’ hakimiyetini kaybediyor, Türkiye etki alanını genişletiyor”
00:10 Yayımlanan NATO zirve bildirisine göre, 32 ülkenin lideri, kolektif savunma taahhüt eden NATO’nun 5. maddesine bağlılığını yineledi.
00:09 Sağlık Bakanı: Hasan Basri Yalçın’ın genel durumu iyi
09:46 “Öğretmenlerin il içi mazerete bağlı yer değiştirme başvuruları” duyurusu yayımlandı
09:44 Hollanda’da Türk Haring (Ringa Balığı) partisi: Türk ve Hollanda’lı iş dünyasını buluştu!
08:16 ‘Terörsüz Türkiye’ Komisyonu için ilk adım: Meclis tatile girmeden kurulması hedefleniyor
07:59 Terör Örgütü PJAK’ın Rudaw Haber Sitesindeki ‘Jin, Jiyan, Azadi’ Söylemi: Söylem –Söylem – Eylem Tutarsızlığının Eleştirel Analizi
07:51 Erdoğan-Trump görüşmesinin gündeminde hangi başlıklar var?
07:40 ABD güç diplomasisinin ikilemi: Tahakkümün bedelleri ve gelecek senaryoları 
06:49 Muharrem İnce CHP grubunda: ‘Bu bir geri dönüş değil, kucaklaşma’
22:25 Dünya güreşinin kalbi bu yıl Kocaeli’de atacak!
21:31 Trump, ateşkesi ihlalle suçladığı İsrail ve İran’a küfürlü tepki verdi
15:27 Kritik NATO Zirvesi’nde Türkiye’nin tavrı ne olacak?
13:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran’ın egemenliğine saldırıları tasvip etmiyoruz
13:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kazanımlarımız daha sağlam güvenceye alınacak”
12:12 2025 Dağ Bisikleti Eliminator Dünya Şampiyonası Sakarya’da gerçekleşti…
10:54 Sapanca Gölü ‘Yeşil Yol’ projesiyle geleceğe hazırlanacak…
09:21 Fahrettin Altun: Birçok alanda ciddi kırılmalar yaşandı ve güç dengeleri değişti
00:43 SPD Başkanı Dursun Yıldız : Ankara’nın Güvenli Su Geleceği İçin Gerede Su Temini Sisteminin Katkısı Arttırılmalı !
00:40 AK Parti Parti Sözcüsü Çelik, “Nükleer silahlarla ilgili sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan yıllar önce AK Parti’nin prensibini net bir şekilde ortaya koydu”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“ABD ‘küresel megafon’ hakimiyetini kaybediyor, Türkiye etki alanını genişletiyor”

“ABD ‘küresel megafon’ hakimiyetini kaybediyor, Türkiye etki alanını genişletiyor”
26.06.2025
A+
A-

* New York Times gazetesinde, ABD’nin iletişim alanında küresel nüfuzunun ortadan kalkmaya başladığına işaret eden bir yazı yayımlandı.

* Yazıda, TRT’nin yayın dili sayısının artmasına dikkat çekilirken, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un “küresel medya düzenine alternatif bir ses olan TRT’nin etki alanını genişletme” açıklamasına yer verildi.

* Detayı bültenimizde!…

TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency

WASHINGTON,  26 Haziran 2025 – Amerikan New York Times gazetesinde yayımlanan “ABD’nin rakipleri küresel megafonu ele geçiriyor” başlıklı yazıda, ABD’yi dünyaya pazarlayan küresel nüfuzun ve bilgi altyapısının ortadan kalkmaya başladığı ifade edildi.

Çin ve Rusya ile birlikte ABD’nin diğer rakiplerinin, Amerikalıların terk ettiği iletişim alanını ele geçirmek için harekete geçtiği belirtilen yazıda, Türkiye’nin küresel çapta yürüttüğü iletişim çalışmalarına ve TRT’nin uluslararası yayıncılık faaliyetlerine dikkat çekildi.

“TRT etki alanını genişletiyor”

New York Times’taki yazıda, “Türkiye’nin ulusal kamu yayıncısı TRT, düzinelerce dilde online haber yayımlıyor ve bu bahar Somali’de bir yayın kanalı açtı. Türkiye’nin İletişim Başkanı Fahrettin Altun geçen ay yaptığı açıklamada, yayın kuruluşunun ‘küresel medya düzenine alternatif bir ses olarak’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonuna katkıda bulunduğunu söyledi ve TRT’nin ‘etki alanını’ genişletmeye yardımcı olma sözü verdi.” denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.